Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Επιταχύνεται η έρευνα της δικαιοσύνης για τα ακατάλληλα κρέατα στο στρατό μετά από παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ

"Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 5336/20.12.12) των Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου, Μαρίας Γιαννακάκη και Θωμά Ψύρρα, αναφορικά με την καταγγελία για ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούσαν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «… με κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλα στον Εισαγγελέα Αναθεωρητή Α’ ζήτησα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι έρευνες της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των βαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδες, για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα ή άλλα τρόφιμα…» 

Τέλος διαβεβαίωσε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη βούληση του Υπουργείου οι πάσης φύσεως προμήθειες τροφίμων των Ενόπλων Δυνάμεων να πραγματοποιούνται σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία καθώς και Στρατιωτικούς Κανονισμούς επ’ ωφελεία τόσο του προσωπικού όσο και του δημοσίου συμφέροντος εν γένει.

Από όλα τα παραπάνω οφείλουμε κατ’ αρχήν να σημειώσουμε θετικά ότι είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική η αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραπέμπει κάθε υποψία έκνομων ενεργειών στη στρατιωτική δικαιοσύνη. Ειδικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας έπρεπε να ελεγχθεί άμεσα καθώς πέραν των άλλων ποινικών συνεπειών άπτεται και της δημόσιας υγείας. 

Ζητάμε άμεσα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ξεκαθαρίσει εάν έχουν γίνει έλεγχοι σε όλες τις εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόφιμα, εάν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από πού έχουν αυτά εκδοθεί και αν υπάρχουν τέλος εταιρίες που απέκτησαν πιστοποιητικά από την εταιρία που φέρονται να είχαν συστήσει οι στρατιωτικοί κτηνίατροι που κατηγορούνται. Το ζήτημα της καταλληλότητας των τροφίμων που παρέχονται στους στρατευμένους νέους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ σοβαρό, άπτεται της δημόσιας υγείας και δεν νοείται να υπάρχουν εταιρίες που προμηθεύουν τρόφιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις με αμφίβολα πιστοποιητικά καταλληλότητας."

2 σχόλια:

  1. Τόσα χρόνια σαβουροκρέατα δίνουν στο στρατό τώρα το θυμηθήκανε στη σαβουροχώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαράτε το Στρατό κορόϊδα, που πέφτετε στην παγίδα των αριστεριστών. Ο Στρατός μας είναι η τελευταία κολόνα μιας χώρας που καταρέει.....Θα κατάλαβετε σύντομα πόσο κακό κάνετε (ηθελημένα ή άθελα) στην Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.