Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Παπακωνσταντίνου, ο.... «ανόητος» κρίκος;

Γράφει ο Θάνος Οικονομόπουλος 
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην «Τσάρου», επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου,τα ονόματα των οποίων εξαφανίσθηκαν μυστηριωδώς από την περιώνυμη «λίστα Λανγκάρντ», έχουν βγάλει έξω τα χρήματά τους με νόμιμο τρόπο και αν για την απόκτησή τους έχουν φορολογηθεί κανονικά ή όχι. Υποψιάζομαι, όμως,,ότι τελικά θ' αποδειχθεί άνθρακες ο «θησαυρός».

«Ε, και λοιπόν:», θα αναρωτηθείτε ευλόγως «αυτό αθωώνει τον άλλοτε υπουργό Οικονομίας για την λαθροχειρία που (κατηγορείτε ότι) έκανε στην λίστα»; Φυσικά και όχι. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όμως, σ' οποιαδήποτε πολιτισμένη και θεσμικά λειτουργούσα πολιτεία θα είχε κληθεί να λογοδοτήσει και θα είχε καταδικασθεί σε πολύ αυστηρή ποινή για τις πράξεις και παραλείψεις του(ιδίως αυτές!) ως υπουργός, πολύ πριν αποκαλυφθεί το «μαγείρεμα» της λίστας. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκε την συγκεκριμένη υπόθεση ευθύς εξ' αρχής,, δεν είναι μόνο πολιτικά ύποπτος και απαράδεκτος, αλλά και ποινικά κολάσιμος. Ως προς το τελευταίο, είναι τρελό υπεύθυνος πολιτικός να παραλαμβάνει ένα τέτοιο στοιχείο, όπως η λίστα...αξίας κάμποσων δισεκατομμυρίων,να το αφήνει ανεκμετάλλευτο για περισσότερο από ένα χρόνο, κι' όταν σκάει η βόμβα να δηλώνει (και με ...υφάκι, ο αθεόφοβος!) στην επιτροπή της Βουλής "την ...έχασα, λυπάμαι, αυτή είναι η αλήθεια"! Όποιος... χάνει, πληρώνει κι' όλας!

Οι άλλοι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του που επίσης πήραν στα χέρια τους (με τις ίδιες διαδικασίες, ημινόμιμες, ημιπαράνομες, διαλέγετε και παίρνετε...) από την ίδια πηγή λίστες με φοροφυγάδες και διακινητές μαύρου χρήματος, παρακάμπτοντας τυπολατρίες και έωλες γραφειοκρατικές οπισθέλκουσες,πέτυχαν να φέρουν στα εθνικά τους δημόσια ταμεία σε χρόνο μηδέν κάμποσες... δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ. Εδώ, στην ημετέρα μπανανία, με... «παπαδίστικες» τρελίτσες του τύπου «εδώ η λίστα, εκεί η λίστα, πού είναι η λίστα;», χάσαμε δυο ολόκληρα χρόνια στην διάρκεια των οποίων κόβονταν μισθοί, συντάξεις, κοινωνική περίθαλψη κλπ, για να χάσουμε τελικά και το έσχατο ίχνος αξιοπιστίας και σοβαρότητας που μας είχε, αν μας είχε, απομείνει. Για να' ρθει στο τέλος και το «κερασάκι» της γελοιότητος, η αποκάλυψη πώς ο εξάδερφος υπουργός είχε σβήσει από την λίστα τα περιλαμβανόμενα οικογενειακά ονόματα... Τα μόνα που σβήστηκαν-τυχαίο, δεν νομίζω!

Θα έπρεπε, λοιπόν, ο Παπακωνσταντίνου να έχει διωχθεί πριν καν αποκαλυφθεί η... ματσαραγκιά του με τα ονόματα των συγγενών του. Για υπεξαίρεση δημοσίου εγγράφου, για απιστία, για συμμετοχή στην συγκάλυψη ενδεχόμενου εγκλήματος, όπως είναι η διακεκριμένη φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος.

Θα πει κάποιος: καλά, τόσο ηλίθιος ήταν; Δεν σκέφθηκε καν ότι σε βάθος χρόνου η όλη «διαχείριση» της λίστας θα αποκαλυπτόταν; Κι' έπειτα, αφού αποφάσισε να "θάψει" την λίστα, γιατί έσβησε μόνο τα ονόματα των συγγενών του, που θα τον ενοχοποιούσαν επιβαρυντικά αν και όταν το σκάνδαλο θα φανερωνόταν; 'Όχι, δεν ήταν ηλίθιος, Απλώς, αν και νέος και με μικρή θητεία πολιτικός, αφομοίωσε ταχύτατα το βασικότερο χαρακτηριστικό των Ελλήνων πολιτικών: την αλαζονεία της εξουσίας! Που οδηγεί στην βεβαιότητα πως «έλα,μωρέ εμείς είμαστε το κράτος, ποιος θα τολμήσει να μας αμφισβητήσει, να μας ελέγξει, να μας κολάσει;» Η αλαζονεία (διαχρονική και διακομματική...) με τις πολλές παραλλαγές,όπως λ.χ "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!" η και την πιο προχωρημένη και επικρατούσα στην πράξη ".. και ότι είναι ανήθικο, το παραβλέπουμε η το κουκουλώνουμε!"

Θα περίμενε κανείς οι πολιτικοί μας, και οι κομματικοί οργανισμοί αλλά και συνολικά το κρατικό σύστημα, να' χουν αλλάξει νοοτροπία μετά την κρίση. Να έχουν πλέον μάθει από τα παθήματα που η κρίση επέφερε-δεν βαριέστε! Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι... Δεν είδατε τα καραγκιοζιλίκια με τον διορισμό διοικήσεων σε ΔΕΚΟ και δημόσιους οργανισμούς; Αντί για προκήρυξη των θέσεων για τους άξιους, τοποθέτησαν (και δη με... διακομματική αναλογία, συγκυβέρνηση γαρ!) κομματόσκυλα και αποτυχημένους πολιτευτές. 


Τα σκάνδαλα στον ΕΟΤ, αποτέλεσμα τέτοιων καμωμάτων κομματικής ευτέλειας και ιδιοτέλειας. Η ατιμωρησία ( με βάση την ίδια λογική του πελατειακού κράτους) στους κατά συρροή επίορκους αστυνομικούς που εγκληματούν και... απλώς μετατίθενται μέχρι να αποκατασταθούν, απολήγει σε αστυνομικούς "προστάτες", νταβατζήδες, προχθές διακινητές ναρκωτικών με επικεφαλής μάλιστα αξιωματικό!

«Εμείς είμαστε, ρε, το κράτος, εμείς νομοθετούμε, εμείς κάνουμε τα νταραβέρια, ποια...κότα θα μας κουνηθεί;» Αυτή είναι η «λογική» του ελληνικού Βιλαετιού, που πασχίζει εις μάτην, να υποδυθεί δεκαετίες, αιώνες τώρα, την σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία. Ο Παπακωνσταντίνου διόριζε τους «δικούς» του στον ΣΔΟΕ, αλλά... καλού-κακού δεν τους είχε και εμπιστοσύνη, όπως ετεροχρονισμένα μας αποκάλυψε. Ο Παπανδρέου διόριζε τον Παπακωνσταντίνου αλλά... δεν ευθύνεται για την επιλογή του (και όλες τις υπόλοιπες, ολέθριες...). 

Ο Βενιζέλος διαδέχθηκε τον Παπακωνσταντίνου (και τις "παρακαταθήκες" του...), αλλά τώρα αυτός δεν ευθύνεται για την «λίστα» που και ο ίδιος παρέλαβε, και δια των «τοιούτων παθημάτων», επιχειρείται η «κάθαρση», φορτώνοντας στον εξ ίσου αλαζόνα με όλους τους άλλους Παπακωνσταντίνου όχι το έγκλημα αυτό καθ' αυτό που διέπραξε, αλλά μια ηλίθια παρωνυχίδα του!Όλοι οι άλλοι βαρέως συνυπεύθυνοι,, επιχειρείται να μείνουν στο απυρόβλητο. Για να μην κινδυνεύσει η συγκυβέρνηση. Γιατί αν παραπεμφθούν και Παπανδρέου-Βενιζέλος, θα διαλυθεί.(Φαντάζεσθε πως αν η ΝΔ ήταν μόνη στην κυβέρνηση, θα είχε... δίλημμα να παραπέμψει ΓΑΠ και Beni) Πολιτικά (τι στο διάολο είναι επιτέλους η πολιτική;), θεμιτόν. Ηθικά, απαράδεκτο.

Τοιούτοι άνδρες έπρεπεν ημίν. Γιατί εμείς με την ψήφο μας τους συντηρούμε. Και μαζί μ' αυτούς «συντηρούμαστε» κι' εμείς. Στην φορμόλη....

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.