Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Τι κάνετε με τους Βενιζέλους κ. Σαμαρά;"

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τη φαρσοκωμωδία που έχει στηθεί από την τροικανής έμπνευσης κυβέρνηση της χώρας, με αφορμή ένα ΑΚΟΜΑ σκάνδαλο που δημιούργησε το σάπιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ και τον πάλαι ποτέ "τσάρο" Γ. Παπακωνσταντίνου. Και αρχίζει μια ιστορία αν αυτό ήταν συγκάλυψη, παράβαση καθήκοντος και μύρια όσα άλλα ακούγονται καθημερινά από τα τηλεοπτικά δελτία, ειδικά από το κανάλι του εθνικού υπερεργολάβου.
 Αν θυμηθούμε την ιστορία, ο βίος και η πολιτεία ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ, του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, όπου κεντρικά στελέχη του έκλεβαν μέσα από παρένθετα πρόσωπα (Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Κοσκωτάδες και Σια), και των οποίων οι κλοπές αυτές μέσα από μίζες και εταιρείες offshore συγγενών τους περιέπιπταν σε απλές υποθέσεις και σε μάχες συγκάλυψης, για να μη γίνει στο τέλος τίποτα. 

Το κεντρικό ζήτημα σήμερα, το σκάνδαλο, είναι ότι επί της ουσίας πιάστηκε ένας υπουργός να κλέβει ο ίδιος και υπάρχουν 100 πλευρές που μπορούν να το δείξουν αυτό. Και μόνο η φωνή ενός λαού που μαστίζεται από ανθρωπιστική κρίση, που ξεπουλιέται η πατρίδα του αρκεί. Ας κάνουν τα παπαγαλάκια των σταθμών ένα άλλου τύπου γκάλοπ να δούνε τι πιστεύει ο κόσμος για την υπόθεση, να δούνε αν μιλάνε για συγκαλύψεις ή για κλοπές.

Επομένως έχουμε τις εξής παραδοχές: Είναι φρικιαστικό, ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα μαζί με ΓΑΠ στο ΔΝΤ, στην τρόικα και σε αδιέξοδα, ο άνθρωπος που επιλέχθηκε να διοικήσει τη χώρα μνημονιακά, με υπερεξουσίες και ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες, είναι ένοχος για μαύρο πολιτικό χρήμα. Η Ελλάδα πεθαίνει, ο κόσμος αυτοκτονεί και αυτοί κλέβουν.

Εδώ τώρα υπάρχει απαίτηση για τιμωρία και τώρα είναι η προσπάθεια συγκάλυψης. Ήδη τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο λαγός που λέγεται ΔΗΜΑΡ) απάλλαξαν από ευθύνες τους πάντες σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και μάλιστα με ψήφο τους στην Ελληνική βουλή… Και λίγο μετά σκάει η υπόθεση Παπακωνσταντίνου. Είναι ανυπόληπτοι, δεν έχουν ούτε το ανάστημα και δεν είναι καν σε θέση να χειριστούν το ζήτημα. Κεντρικό πολιτικό πρόβλημα λοιπόν είναι ο Σαμαράς, μαζί με το θλιβερό θίασο της κυβέρνησής του.

Εδώ προκύπτουν όμως και μερικά συμπεράσματα: Έχει βουίξει ο τόπος ότι άνθρωποι του ΔΝΤ έχουν εκπονήσει οργανωμένα σχέδια για τη λεηλασία και έχουν φτιάξει πλάνα για το πώς περνάνε τα μέτρα μέσω μιας επιχειρηματολογίας (σωτήρες της χώρας, μνημόνια, χρεοκοπία, καταστροφή), την ίδια στιγμή που στοιχείο αυτών των σχεδιασμών είναι η διάσωση των προσώπων που προωθούν τα μέτρα αυτά. Η τρόικα ζητάει εγγυήσεις ότι τα ανδρείκελά της δε θα τιμωρηθούν. ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου είχαν εξαρχής την απόλυτη ασυλία της τρόικας (βλέπε και δηλώσεις συμπάθειας από Λαγκάρντ κοκ). Τώρα λοιπόν καλείται ο πρωθυπουργός του μνημονίου 3 να αποδείξει ότι δεν καλύπτει άλλο ένα συμβόλαιο τρόικας και ΔΝΤ και ότι δε θα τρέξει να συγκαλύψει Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και τα λοιπά συντρόφια του.

Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς κυβερνά με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με την ψήφο του Βενιζέλου, του ΓΑΠ και όλων των άλλων φίλων του Παπακωνσταντίνου (αυτούς με τους οποίους όλοι εμείς τα φάγαμε μαζί). Άρα ολόκληρη η κυβέρνηση είναι υπόλογη και ένοχη. Επί της ουσίας μια πραγματική προανακριτική θα έπρεπε να εξετάσει ολόκληρη την κυβέρνηση, τους πολιτικούς προϊσταμένους της και στη συνέχεια Βενιζέλους, ΓΑΠ και Σια. Ή αλλιώς Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, ΓΑΠ και ολόκληρος ο πολιτικός χώρος που κυβερνά και συγκαλύπτει την κλοπή και το έγκλημα.

Με δυο λόγια ο Σαμαράς σαν προϊστάμενος του μνημονιακού πολιτικού θιάσου είναι στο κάδρο του πολιτικού σκανδάλου.
Εδώ συνταράσσεται συθέμελα το πολιτικό σύστημα που έφτιαξαν και έχουμε και νόθες προσπάθειες ανανέωσής του με βαρόνους κυρίως (πάλι) του ΠΑΣΟΚ. Φαιδρότητα!.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έχει εξαρχής έρθει αντιμέτωπος με όλη αυτή την πολιτική σαπίλα που μας κυβέρνησε επί δεκαετίες και επισημαίνει ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα δεν είναι η χρεοκοπία της, αλλά αυτοί που διαχειρίζονται αυτήν τη χρεοκοπία, για να προκαλέσουν κοινωνική και εθνική κρίση, γεννώντας μόνο καταστροφή. Μια απάντηση υπάρχει : ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ. Ξεσηκωμός παντού!!

ΥΓ. Χρειάζεται επίσης και ένας προσανατολισμός του κόσμου και ειδικά από μερίδες της Αριστεράς οι οποίες ζυμώνουν την πιο απίθανη ασυναρτησία: <<δεν είναι το πρόβλημα τα σκάνδαλα αλλά ο καπιταλισμός, τα κάνει όλα η Λαγκάρντ γιατί έχει αντιθέσεις, έχει παραγραφεί δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα>> και μύρια όσα ακόμα. Ας προσγειωθούμε λίγο και να προσανατολιστούμε σε μια μάχη: ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΚΙΛΚΙΣ

1 σχόλιο:

  1. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΝΑΙ.ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ.
    ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.