Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

«Δεν θα βαρύνει το κόστος του εμβολιασμού κατά της λύσσας τους παραγωγούς»

Δόθηκε απάντηση στο σοβαρότατο ζήτημα του εμβολιασμού των ζώων κατά της λύσσας, θέμα το οποίο είχε θέσει μετά από έγκαιρη ενημέρωση ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβαλλοντολογικής και Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, Πασχάλης Χαρούμενος, στη Βουλευτή Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή. Μετά τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στη Δυτική Μακεδονία, ο κ. Χαρούμενος ζήτησε σχετική βοήθεια και παρέμβαση από την κ. Μακρή, για την ανάληψη του κόστους εμβολιασμού από το κράτος Όπως διευκρινίζει ο Αν. Υπουργός στην απάντηση του ο εμβολιασμός των ζώων θα συμπεριληφθεί σε πρόγραμμα του 2013 για την εκρίζωση της νόσου. Το πρόγραμμα είναι σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και συγχρηματοδοτείται κατά 75%.

Η κατά μέρους κτηνιατρική υπηρεσία θα ενημερώσει αναλόγως τους παραγωγούς, ενώ τους εμβολιασμούς θα τους πραγματοποιούν ιδιώτες και δημόσιοι κτηνίατροι. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει τις πιέσεις μας προς το Υπουργείο και πλέον οι κτηνοτρόφοι απέφυγαν ένα ακόμη βάρος που θα τους οδηγούσε σε ακόμη πιο τραγική κατάσταση από αυτήν στην οποία έχουν οδηγηθεί από τις εγκληματικές πολιτικές στην κτηνοτροφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.