Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ημερίδα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με θέμα «Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία»

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε να επαναλάβει την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Ξενοδοχείου ELEKTRA PALACE, Πλατεία Αριστοτέλους 9 και ώρα 8:30-15:30 την ημερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία» που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο Ενημέρωσης στου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όπως δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε κ. Μιχάλης Χάλαρης «η σπουδαιότητα του θέματος που πραγματεύεται η συγκεκριμένη ημερίδα είναι τέτοια που θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες και εργαζόμενοι. Εμείς στοχεύουμε να δώσουμε σε όλους του Επιθεωρητές μας ανά την επικράτεια το έναυσμα να ασχοληθούν και να αναδείξουν και αυτή την παράμετρο των εργασιακών συνθηκών, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη μάστιγα στο χώρο της εργασίας».
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Εκστρατείας ενημέρωσης και ελέγχων για τους Ψυχοκοινωνικούς Κινδύνους στην εργασία 2012» την οποία διοργανώνει το Σ.ΕΠ.Ε. και αφορά τους εξής τομείς δραστηριότητας: παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κ.τ.λ.), παροχής υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστιατόρια) και μεταφορών.
Οι στόχοι της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εργοδοτών και εργαζομένων για τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία, καθώς και η κατανόηση της σημασίας της εκτίμησής τους και της λήψης των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προστασίας. Όπως αναφέρεται από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, το άγχος που οφείλεται στην εργασία συγκαταλέγεται μεταξύ των συχνότερα αναφερόμενων αιτιών ασθένειας των εργαζομένων, επηρεάζοντας πάνω από 40 εκατομμύρια άτομα σε όλη την ΕΕ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και περισσότερες πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης www.ypakp.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.