Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κ. Κιλτίδης: «Ο ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί τον άλλο δρόμο, την άλλη λύση»

· Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην ομιλία Κιλτίδη
· Βολές Κιλτίδη σε όσους προσκύνησαν και δεν διεκδίκησαν
· Τα κόμματα δεν στραγγάλισαν τις ιδέες μου
· Να ξαναβρεί η Θεσσαλονίκη την ταυτότητα και την αυτοτέλειά της

Παλιές δόξες της πολιτικής θύμισε η πολιτική εκδήλωση του Κώστα Κιλτίδη, υποψηφίου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α’ Θεσσαλονίκης, τόσο από την δυναμική παρουσία του κόσμου όσο και από την ομιλία που απεύθυνε στους Θεσσαλονικείς ο Μακεδόνας πολιτικός, την Τετάρτη 25 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace.


Μπορεί η αίθουσα να αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τους πάνω από χίλιους φίλους που πήγαν να ακούσουν τον κ. Κιλτίδη, αλλά δεν στάθηκε εμπόδιο να παρακολουθήσουν όρθιοι έναν καθαρό και αυθεντικό λόγο. Ο κ. Κιλτίδης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά του στο νομό Κιλκίς και τους ισόβιους φίλους του, τους οποίους αποχωρίστηκε με πίκρα για να τονίσει ότι η νέα ηγεσία της Ν.Δ. του φέρθηκε ανήθικα και απάντησε με γενναιότητα και σεβασμό στην παράταξη και στους ανθρώπους της.
«Άφησα τη σιγουριά της εκλογής μου για τις ιδέες μου και την πολιτική ηθική. Δεν επέτρεψα τα συρματοπλέγματα των κομμάτων να στραγγαλίσουν την ιδεολογία μου, γιατί ζω για τις ιδέες μου και όχι απ’ αυτές. Η σύγκρουση και η αλλαγή στην πράξη. Όχι προσκυνώντας ως δούλος» είπε ο δυναμικός γιατρός καταχειροκροτούμενος για να δώσει το πλαίσιο ιδεών και αξιών που διακηρύττει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο πρόεδρός του Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Πραγματοποιώ νέο ξεκίνημα αγώνων από τη Θεσσαλονίκη με τον ΛΑ.Ο.Σ.. Μέσα στη θύελλα της κρίσης, ακυρώθηκαν τα μεγάλα ιδεώδη και μας πληγώνουν τα μικρά. Είμαστε εμπροσθοφυλακή και πρωτοπορία του κορμού των ιδεών του Ελληνότροπου αξιακού συστήματος:
-με πατριωτικό και κοινωνικό παρεμβατισμό και αναφορά στο Έθνος
-με Ελευθερία-Ισονομία-Ασφάλεια
-με Παράδοση-Ορθοδοξία-Πατριωτική και Λαϊκή αντίληψη
Πρέπει να υπάρξει ένα πολίτευμα Δημοκρατίας που να βασίζεται πάνω στη συμμετοχικότητα, την αμεσότητα, την ειδικότητα και όχι στην αδιαφάνεια και στρέβλωση που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε ο κ. Κιλτίδης και παρουσίασε συνοπτικά ορισμένες προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ., τις οποίες όπως είπε ξαφνικά ανακάλυψαν και πολλοί άλλοι και τις υποστηρίζουν. «Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν βγάζει ψιθύρους, ούτε κραυγάζει. Καταθέτει προτάσεις και αναλαμβάνει ευθύνες έστω και με πολιτικό κόστος» είπε και συνέχισε «Προστρέχουν τώρα όλοι στις προτάσεις του Γ. Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ., οι οποίες είναι αναγκαίες για να βγούμε από την κρίση, για να αναπνεύσουμε και να βλέπουμε τον στόχο:
-Περίοδος χάριτος για 5 χρόνια και αποπληρωμή του χρέους με επιτόκιο Ε.Κ.Τ.
-Φόρος 15% - 20%, Φ.Π.Α. 18% και 10% αντίστοιχα
-Ποδηγέτηση τραπεζών και όποιες δεν αντέχουν να κρατικοποιηθούν
-Επιδότηση εργασίας-εισφορών και επιβολή τέλους ασφαλιστικής εισφοράς στη διατροφή
-Δίχτυ προστασίας για την διατήρηση της συνοχής
Είναι απαραίτητη η ισορροπία για την διατήρηση ώστε να έρθει η αναθέρμανση» είπε, χαρακτηρίζοντας τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, διπλό έγκλημα, που θα έχει συνέπεια την κατάρρευση των ασφαλιστικών εισφορών σε ένα χρόνο και τη δυστυχία των πολιτών.
Τόνισε ιδιαίτερα, ότι η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στη συγκυβέρνηση έγινε στο πλαίσιο της ένωσης και της ενιαίας διεκδίκησης. «Είπαμε να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε, όχι να ενωθούμε και να προσκυνήσουμε»
Για τους λαθρομετανάστες είπε, ότι πρέπει να εφαρμόσουμε πολιτική αποτροπής και αντικινήτρων. «Οι Έλληνες ως Έλληνες και οι ξένοι ως ξένοι» ενώ για το Υγειονομικό Σύστημα υπογράμμισε τον αφελληνισμό στο φάρμακο και την κατάντια στην περίθαλψη.
Το προτελευταίο σκέλος της ομιλίας του ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. το αφιέρωσε στη Θεσσαλονίκη, για την οποία όπως είπε υπάρχει η υψηλή φιλοδοξία, να ξαναβρεί την ταυτότητά της και την αυτοτέλειά της, καθώς αποτελεί το πρόφραγμα της πατρίδας και το υποστύλωμα της Θράκης και της Ηπείρου, αναφέροντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στους εξής άξονες ανάπτυξης:
-Γεωργική Μεταποιητική Βιομηχανία
-Λιμάνι αντάξιο της πόλης
-Απαστράπτουσα και αντάξια του παρελθόντος Διεθνής Έκθεση
-Σιδηρόδρομοι κραταιοί
-Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία
-Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας με παρουσία Υφυπουργού στη Θεσσαλονίκη και Σχολές Στρατού
-Θρησκευτικές Ορθόδοξες Σχολές δίπλα στο Άγιο Όρος και ανάδειξη του φωτοδότη αγίου τόπου
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κιλτίδης, είπε πως είναι εύκολη η κριτική, αλλά η σύγκρουση και η μάχη εκ των έσω είναι δύσκολη και πως πρέπει να συνεννοηθούμε. «Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη και βαριά, αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει ελπίδα. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ο τρίτος δρόμος, η άλλη λύση. Γι’ αυτό σας καλώ να με στηρίξετε, για να κάνουμε τη διαφορά για τη Θεσσαλονίκη. Για να αγωνιστούμε μαζί για τη νίκη, μαζί για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, μαζί για την πατρίδα, τιμώντας προγόνους και δίνοντας πραγματική ελπίδα στους νέους μας»

1 σχόλιο:

  1. apodeixtikes polu xeiroteros telika apo ton arxhgo sou ton kolotoumpa..........krima pou se psifiza tosa xronia twra prepei na pas sti xrusi augi kai gia na vgeis voleutis alla kai gia na eisai sto fusiko sou xwro...........are lamogio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.