Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Παραστατίδης σε Υπουργούς: « Είστε υπερόπτες, αλαζόνες και κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Σκληρή κριτική και σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Θόδωρος Παραστατίδης κατά ορισμένων υπουργών, για την λειτουργία και συμπεριφορά τους, κατά την τοποθέτηση του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τους χαρακτήρισε υπερόπτες και αλαζόνες και τους κατέστησε κύριους υπεύθυνους για τη σημερινή εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παραθέτουμε αναλυτικά την ομιλία του:
"Αγαπητοί Συνάδελφοι, (Και δεν χρησιμοποιώ τους όρους «Σύντροφοι και Συντρόφισσες», γιατί σήμερα έχουν χάσει τον νόημα τους.)
Εν πάση περιπτώσει ξεκινώντας την τοποθέτηση μου, θα σταθώ ιδιαίτερα σε δύο, τρεις επισημάνσεις σημαντικές κατ’ εμέ.
Κατ' αρχήν, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Από την στιγμή που επιλέχθηκε η λύση αυτή, ήταν λάθος η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.
Θα έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα στον σημερινό Πρωθυπουργό να επιλέξει μια ολιγομελή ομάδα στο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να αναλάβει και την ευθύνη των μέτρων για τη έξοδο από την κρίση.
Και αυτό, διότι τα οπουδήποτε αρνητικά ακόμη και σήμερα μέτρα, τα χρεώνεται το ΠΑΣΟΚ ενώ ότι θετικό ( αν υπάρχει ) ο Παπαδήμος.

Συνάδελφοι,
θλίβομαι πραγματικά και ενώνω και εγώ την φωνή μου με αυτούς που λένε πως το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως γι΄ αυτή την κατάσταση σίγουρα δεν ευθύνονται τα απλά μέλη , οι φίλοι και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Την κύρια ευθύνη φέρουν τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη μας και ιδιαίτερα αυτοί που κατείχαν υπουργικές καρέκλες.
Ορισμένοι μάλιστα υπουργοί είχαν τέτοια συμπεριφορά, που πίστευαν πως τα πάντα ξεκινούν από αυτούς και καταλήγουν σ΄ αυτούς. Για κάποιους από αυτούς μάλιστα,
δεν υπάρχουν βουλευτές,
δεν υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα και έτσι
δεν χρειάζεται να μπαίνουν στον κόπο, όχι να πάρουν την άποψη τους, αλλά ούτε καν να κάνουν στοιχειώδη ενημέρωση, πριν πάρουν κάποιες αποφάσεις, τουλάχιστον για ορισμένα θέματα που αφορούν τους νομούς τους.
Η αλαζονεία της εξουσίας βλέπετε, πολλές φορές είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε τέτοιες συμπεριφορές.
Για επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου θα αναφερθώ κυρίως σε δύο γεγονότα.
Το ένα αφορά το ωράριο των φαρμακείων, που ως γεγονός θεωρείται σημαντικό. Το άλλο αφορά τον ορισμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς, που ίσως θεωρείται ήσσονος σημασίας, επιβεβαιώνει όμως τα λεγόμενα μου.
Σε ότι αφορά το ωράριο των φαρμακείων, η διάταξη αυτή καταψηφίστηκε, ορθώς για μένα και ήμουν ένας από αυτούς που την καταψήφισαν. Όμως, να είστε σίγουροι πως η πράξη μου αυτή δεν επιβλήθηκε από καμία συντεχνία, όπως πήγε να περάσει από ορισμένους και δυστυχώς και από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας. Επιχειρήθηκε μάλιστα να συνδυαστεί με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, που όμως δεν είχε καμία σχέση. Η αντίδραση μου να μην ψηφίσω την διάταξη αυτή, είχε να κάνει κυρίως με τον τρόπο μεθόδευσης της διαδικασίας κατάθεσης της τροπολογίας.
Επίσης, διαφώνησα με την διατύπωση της συγκεκριμένης διάταξης στο σημείο που αναφερόταν στο «όσοι θέλουν», ενώ η σωστή διατύπωση θα έπρεπε να είναι «όσοι μπορούν» διότι περί αυτού πρόκειται. 

Και ερωτώ :
«Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να ανταποκριθούν σ΄ ένα συνεχές ωράριο επί 24ώρου βάσεως και μάλιστα καθημερινά, εκτός από κάποια μεγάλα κεντρικά φαρμακεία ;»
Τώρα σε ότι αφορά τον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κιλκίς από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος, ενώ είμαστε δύο βουλευτές από τον Νομό, δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει, πόσο μάλλον να ζητήσει την άποψη μας σχετικά με την επιλογή προσώπων για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, συμπεριφερόμενος σαν να είναι κτήμα του. Ίσως αυτό είναι το νέο ήθος διακυβέρνησης που έχει κατά νου.
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον ο Υπουργός να μας πει, αν θέλει βέβαια, από ποιον έλαβε συστάσεις για τον διορισμό των συγκεκριμένων προσώπων και ποια τα κριτήρια επιλογής.
Απ΄ ότι γνωρίζω, οι μοναδικές περγαμηνές που διαθέτουν είναι πίστη στο πρόσωπο του Υπουργού και η συμμετοχή κάποιων από αυτούς σε πολιτική κίνηση ενάντια του ΠΑΣΟΚ.
Συνάδελφοι,
Έχουμε την υποχρέωση ως βουλευτές να ασκήσουμε σκληρή κριτική και να επικρίνουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές διότι, όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, οι βουλευτές είναι αυτοί που απολογούνται για τις πράξεις και πολιτικές των υπουργών.
Οι βουλευτές είναι αυτοί που επικοινωνούν άμεσα με τους πολίτες, στους δρόμους, σε καφενεία, σε πλατείες και υποχρεώνονται να απολογούνται για τη πολιτική των Υπουργών.
Οι βουλευτές είναι αυτοί που καλούνται κάθε φορά να στηρίξουν δύσκολα νομοσχέδια μέσα στην βουλή.
Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλήθεια ποιες πιστεύετε πως θα έπρεπε να είναι οι αντιδράσεις μας;
Συμπεριφορές σαν κι αυτές δυστυχώς κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ μικρό κόμμα και να είστε σίγουροι πως τέτοιες λογικές θα καταντήσουν το ΠΑΣΟΚ όχι πέμπτο στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεκατοπέμπτο.
Ακούγοντας πρωτοκλασάτα στελέχη μας να βγαίνουν δημοσίως και να ισχυρίζονται πως το μνημόνιο και η πολιτική που ακολουθήσαμε τα δυόμιση τελευταία χρόνια οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, όχι απλά προβληματίζομαι αλλά θα έλεγα πως οργίζομαι.
Είναι αυτοί, που προσπαθούσαν να μας πείσουν πως είναι μονόδρομος η ψήφιση του μνημονίου για την σωτηρία της χώρας και πως σε αντίθετη περίπτωση οδηγούμεθα στην καταστροφή, ενώ οι ίδιοι όπως δήλωσαν, ούτε καν το διάβασαν.
Μετά την ψήφιση του μνημονίου, αυτοί οι ίδιοι μας προέκυψαν αντιμνημονιακοί, δηλώνοντας μάλιστα δημοσίως, πως αυτή η πολιτική ήταν η αιτία που οδηγήθηκε η χώρα στη σημερινή κατάσταση. Αντιλαμβάνεστε τι μηνύματα στείλαμε στην κοινωνία.
Δηλώνω πως στο εξής, σε ότι με αφορά, δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να ανεχθεί να βιάζεται η συνείδηση μου σχετικά με την ψήφιση στην βουλή νόμων και διατάξεων που δεν συμφωνώ.
Τέλος κλείνοντας,
θέλω να επισημάνω πως κάποιοι, καλά θα κάνουν να μην μιλούν, όταν δεν μιλούν την ώρα και την στιγμή που πρέπει.
Και ξέρετε πολύ καλά σε ποιους αναφέρομαι.
Ιδιαίτερα δε την περίοδο αυτή, που τέτοιες δηλώσεις προκαλούν και δεν συνεισφέρουν στην βελτίωση της εικόνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όποια έχει απομείνει και να πάψουμε να παριστάνουμε τους Σοφούς εκ των υστέρων.
Αναφέρομαι σ΄ αυτούς :
Που κατά το παρελθόν κύριο μέλημα τους ήταν να φροντίσουν για την υστεροφημία τους, όταν το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε το 2004 σε μια δύσκολη εκλογική κατάσταση.
Που έχουν μέρος της ευθύνης για την οικονομική διαχείριση των προηγούμενων ετών.
Που συνέβαλλαν στην «αποιδεολογικοποίηση» της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ.
Που ανέχθηκαν την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, επιτρέποντας να αναπτυχθούν φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής που δυστυχώς διατηρούνται μέχρι και σήμερα.
Είναι πέρα από βέβαιο πως αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να συμπεριφερόμαστε με τέτοιες λογικές, θα οδηγήσουμε σε πλήρη διάλυση όχι μόνο το κόμμα αλλά και όλη την παράταξη. Αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιοι άλλοι τόσα χρόνια, δυστυχώς θα το πετύχουμε εμείς οι ίδιοι."

8 σχόλια:

  1. Λοβέρδο αλήτη δεν ντρέπεσαι διόρισες τον Τσολάκη αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Κιλκίς και τον Τερζή αναπληρωτή του αντιπρόεδρο.
    Με αυτά τα λαμόγια θα πάς μπροστά παλιάνθρωπε?
    Αυτοί εκρίθησαν και απέτυχαν και έθαψαν το ΠΑΣΟΚ και τώρα πάλι τα ίδια.
    Καλά λεει ο Θόδωρος ότι συμμετείχαν και στην κίνηση Φλωρίδη ενάντια στο ΠΑΣΟΚ.
    Ντροπή σου Λοβέρδε άνθρωπε του Ψυχάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσολάκης είναι συνταξιούχος από τα 45 του. Αντί να κάτσει να φάει τη συνταξούλα του ο άνθρωπος, τώρα θα ασχολείται και με τα προβλήματα της υγείας και αντί να του πείτε συγχαρητήρια τον κράζετε κιόλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΟΚ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑ...ΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΌΛΑ ΣΩΣΤΑ, ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, Κ.Α.
    ΘΟΔΩΡΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΟΜΩΣ ΑΡΓΗΣΕΣ ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ. Η ΜΠΑΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά ο Φλωρίδης είναι όχι μονο βουλευτής αλλά και υπουργός.
    Είναι δυνατόν να τους κουμαντάρει ακόμα έτσι όλους? Ο άνθρωπος που είναι όλη μέρα στα κανάλια και φωνάζει για την κατάντια του πελατειακού συστήματος, είναι αυτός που διόρισε αντιπρόεδρο νοσοκομείου ένα συνταξιούχο συνδικαλιστή της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών που δεν έχει να πληρώσει ούτε το νοίκι του γραφείου της γυναίκας του?
    Αναπληρωτή αντιπρόεδρο του νοσοκομείου έναν ειδικευόμενο γιατρό?
    Μέλος έναν νεαρό από τη Θεσσαλονίκη που δηλώνει οικονομολόγος αλλά ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο της υγείας?
    Και αναπληρωτή τον γραμματέα της νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ.
    Α ρε Λεωνίδα πάλι στην απ' έξω σε έχουν?
    Με αυτούς Φλωρίδη θα πάει μπροστά η χώρα?
    Και πιστεύεις ότι θα βρεθεί άνθρωπος να σε στηρίξει στις εκλογές αν διανοηθείς να κατεβεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΔΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ MEGA ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΩΡΑΙΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μας πει για την άδεια ΠΡΟΠΟ που έβγαλε στον Τσολάκη στην Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω κύριοι. Αν στο διοικητικό έμπαιναν τα ονόματα που είχε δώσει ο κ. Παραστατίδης θα ακούγαμε τίποτα για το διοικητικό απ' τον κύριο Θόδωρο. Δεν νομίζω. Ο άνθρωπος έχει γραφτεί στην ιστορία ως βουλευτής που ψήφισε όλα τα μέτρα που καίνε σήμερα τον κόσμο και από πάνω κάνει και κριτική. Ναι, ο Θόδωρος, ο άνθρωπος του προέδρου Παπανδρέου, που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Ο Φλωρίδης δεν είναι βουλευτής πλέον και ο Θόδωρος σκιάζεται και τον βήχα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o Floridis apokatestise to politiko tou grafeio. O Tsolakis diaxronikos anthropos tou, ex aporitwn sunergatis kai genikws tsiraki tou. O Terzis, gampros tou arxieforiakou tou Karagiwrgi pou ekane biznes me ton Floridi otan itan upourgos oikonomikwn. Kai o Siakas gios tou idieterou tou Floridi sto upourgiko tou grafio.
    Etsi tha allaxeis to politiko skiniko Floridi... sunexizontas tis lamogies...sugxaritiria se autous pou se stirizoun akomi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.