Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ: ¨Θα πάρουμε θέση για τα μεταλλεία μετά την Δευτέρα»

Τελευταία γίνεται πολύς ντόρος για το θέμα της εξόρυξης του χρυσού στην περιοχή Κρουσσών του Ν. Κιλκίς.
Καταρχήν κάθε επένδυση και κάθε βιομηχανική και βιοτεχνική εγκατάσταση στο Νομό μας είναι καλοδεχούμενη.
Το θέμα όμως της εξόρυξης του χρυσού και άλλων ορυκτών πλούτων είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό.
Για να έχουμε όμως μια πλήρη άποψη πρέπει πρώτα να απαντηθούν κάποια βασικά ερωτήματα.
Μπορεί να γίνει η εκμετάλλευση από Ελληνική εταιρεία;
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Το όφελος του Ελληνικού δημοσίου θα είναι τέτοιο που συμφέρει; Η ξεπουλάμε το χρυσό μας για ένα κομμάτι ψωμί;
Γιατί στην σύμβαση δεν αναφέρεται και ποσοστό επί της αξίας του χρυσού αλλά μόνο ελάχιστο μίσθωμα που δεν ξεπερνάει το 2-3% επί της συνολικής αξίας.
Το όφελος της τοπικής κοινωνίας θα είναι τέτοιο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής;
Περιμένουμε να απαντηθούν τα ερωτήματα από τους αρμόδιους στην συγκέντρωση της Δευτέρας στο συνεδριακό του Κιλκίς για να πάρουμε επίσημη θέση.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

2 σχόλια:

  1. πρεπει να ρωτισετε και να σας πουν ε , καλα εσεις δεν ξερετε οτι αν ερθει καποιος να παρει το σπιτι και τα χωραφια σας και να μολυνει το νερο που πινετε τι πρέπει να κανετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ? ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ? ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ? ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ? ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΔΥΣΦΙΜΙΣΤΟΥΝ? ΟΤΙ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ? ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΣΥΝΗΔΕΙΣΕΩΝ? ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΌΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ Η ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΤΣΙΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.