Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο.16 Θεσ/νίκης-Πολυγύρου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ε.Ο.16 Θεσ/νίκης-Πολυγύρου (κόμβος Αγ.Αναστασίας), για την εκτέλεση εργασιών στα πλαίσια του έργου "Βελτίωση επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσ/νίκης – Πολυγύρου στο τμήμα Θέρμη - Γαλάτιστα", από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.
"Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή μας κυκλοφορίας στο αναφερόμενο στο θέμα οδικό δίκτυο, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
α) Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών κατασκευής Ι/Κ Οικισμού Αγίας Αναστασίας (1η φάση) επί του εν θέματι οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στις Χ/Θ από 30+000 έως 30+400, θα πραγματοποιείται μερική στένωση της μίας λωρίδας κυκλοφορίας (ρευμα προς Θεσ/νίκη) και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται αμφίδρομα από το ελεύθερο κάθε φορά τμήμα του οδοστρώματος, σε δύο λωρίδες. Το μέτωπο εκτέλεσης των εργασιών θα εκτείνεται σε μήκος τριακοσίων εξήντα (360) μέτρων (συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος αρμοδιότητας Δ.Τ. Θεσσαλονίκης) και το ελεύθερο κάθε φορά τμήμα (πλάτος) του οδοστρώματος θα είναι τουλάχιστον 5,50 μέτρα, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων / Π.Κ.Μ. οριζόντια και κάθετη σήμανση.

β) Οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ εφόσον η σήμανση παραμείνει και κατά τις βραδινές ώρες (σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη) ο εργολήπτης να μεριμνήσει ώστε να λειτουργούν σωστά οι χρησιμοποιούμενοι αναλάμποντες φανοί.

γ) Η συνολική διάρκεια των εργασιών θα είναι εβδομήντα πέντε (75) ημέρες από ενάρξεως, οπότε και θα ισχύσουν οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η έναρξη και ο προγραμματισμός των εργασιών να γνωστοποιούνται εγγράφως στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας (fax : 2371.0.31400) και τη Δ/νσή μας (fax:2371.0.23467) τουλάχιστον δύο (2) ημέρες προ ενάρξεώς τους.

δ) Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων εν γένει τις εργασίες, να γίνει η απαραίτητη και προβλεπόμενη σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 «περί Κ.Ο.Κ.» όπως τροπ. με Ν.3542/07 και της υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502/2003 ΦΕΚ 946 Β΄ από 9-7- 2003 απόφασης Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών. Επίσης μεριμνήσει για τον τακτικό έλεγχο της κατάστασης των πινακίδων.

ε) Μετά το πέρας των εργασιών να απομακρυνθεί η εργοταξιακή σήμανση και η οδός να αποδοθεί πλήρης στη κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες και ασφαλής για τη κυκλοφορία των οχημάτων.

στ) Εξουσιοδοτούμε το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας για τη λήψη αποφάσεων για άλλα πρόσθετα μέτρα κυκλοφοριακής τεχνικής κατά τόπο αρμοδιότητας, καθώς και την επιβολή περιορισμών στον χρόνο τέλεσης των εργασιών, εφόσον απαιτηθεί. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.