Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνικό Πρωινό. Η επανάσταση του προφανούς και του αυτονόητου.



Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης 
Εδώ και λίγο καιρό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, οραματίστηκε και υλοποίησε το πρόγραμμα « Ελληνικό πρωινό». Το Ξ.Ε.Ε επιτελώντας τον θεσμικό του ρόλο να στηρίξει έμπρακτα τα ελληνικά ξενοδοχεία, ανέλαβε δράσεις, πρωτοβουλίες και προγράμματα. Ένα εξ αυτών είναι και το πρόγραμμα «Ελληνικό πρωινό».


Ο αρχικός προβληματισμός και ερώτημα ήταν: «Γιατί, εδώ και τόσα χρόνια, δεν αξιοποιούμε τον άφθονο τοπικό πλούτο κάθε περιοχής της χώρας μας -γαστρονομία, τοπικά προϊόντα και γεύσεις, πολιτισμική ταυτότητα- για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος;

Για την κάλυψη αυτού του κενού, το Ξ.Ξ.Ε σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» με απώτερο στόχο τη δημιουργία εμπειριών προστιθέμενης αξίας για τον πελάτη, μέσα από τη γνωριμία του με τη μεγάλη ποικιλία των τοπικών προϊόντων της πατρίδα μας, αλλά και την ιδιαίτερη τοπική κουζίνα του κάθε προορισμού ξεχωριστά.

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος είναι, ο εμπλουτισμός των πρωινών των ξενοδοχείων, με προϊόντα του κάθε τόπου, έτσι ώστε η πρωινή γευστική εμπειρία του κάθε ξένου και εγχώριου επισκέπτη να έχει σχέση με την Ελλάδα, και ειδικότερα με τη συγκεκριμένη περιοχή που επισκέπτεται.

Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη του άφθονου γαστρονομικού πλούτου όλων των περιοχών της χώρας μας.

Η επιτυχία του προγράμματος, μέσα από συντονισμένες κινήσεις του Ξ.Ξ.Ε και της ανταπόκρισης των ξενοδοχείων, αναμένεται να προσδώσει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη στις δύο βασικές πηγές πλούτου της ελληνικής οικονομίας: τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή. Μέχρι σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή των ξενοδοχείων. Μόλις 50 συμμετέχουν μέχρι τώρα, αλλά το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Τα «Omorfa Τaxidia» βρέθηκαν στην παρουσίαση του «Ελληνικού πρωινού», η οποία έγινε στην έκθεση Philoxenia 2012 στη Θεσσαλονίκη, από την Ένωση Ξενοδοχείων της Χαλκιδικής.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.greekbreakfast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.