Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Κινδυνεύει το «Βοήθεια στο σπίτι» - Επείγουσα σύσκεψη στην ΠΕΔΚΜ

Το φόβο ότι με τις νέες προδιαγραφές που μπαίνουν για το Πρόγραμμα του ΙΚΑ «Φροντίδα κατ’ οίκον», που διαδέχεται αυτό του «Βοήθεια στο σπίτι» ουσιαστικά θα σταματήσει η παροχή υπηρεσιών σε περίπου 70.000 ηλικιωμένους, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε η διοίκηση του Ιδρύματος. 
Όπως σημειώνει ο κ. Δανιηλίδης, με βάση την προκήρυξη του ΙΚΑ στο πρόγραμμα μπορούν πλέον να ενταχθούν μόνο άτομα που έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, είναι άνω των 78 ετών και δεν έχουν εισόδημα πάνω από 7.715 ευρώ ετησίως. «Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από τα 80.000 άτομα που σήμερα είναι ενταγμένα στο “Βοήθεια στο σπίτι” θα αποκλειστούν περίπου τα 70.000! Επίσης ένα πρόγραμμα καταξιωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του κινδυνεύει να απαξιωθεί ενώ κινδυνεύουν να περάσουν στην ανεργία οι 3.740 εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο σπίτι”, επισημαίνει.

Ο κ. Δανιηλίδης συγκάλεσε σύσκεψη των Δημάρχων των Δήμων- Μελών της ΠΕΔΚΜ, Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής, Προέδρων Νομικών Προσώπων, Προέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων και των υπευθύνων κοινωνικών λειτουργών για το πρόγραμμα σε κάθε δήμο προκειμένου να συζητηθεί η συνέχιση του προγράμματος.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου