Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Αυτόπτης μάρτυς στο χωριό Άνω Απόστολοι Νομού Κιλκίς

1961 Καλιφόρνια ΗΠΑ. Εκατοντάδες ετοιμοθάνατοι γλάροι μπήκαν ξαφνικά στα σπίτια των κατοίκων της πόλης Capitola. Οι έρευνες των βιολόγων (μετά από αναλύσεις των ευρημάτων στο στομάχι των γλάρων) έδειξαν ότι αυτή η παράξενη αυτή συμπεριφορά τους οφειλόταν σε μια νευροτοξίνη που βρίσκεται σε κάποιο είδος από φύκια, που κατανάλωσαν οι γλάροι και προκάλεσε την επιθετική συμπεριφορά τους. Η τοξίνη αυτή προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, σύγχυση, επιληπτικά επεισόδια και κατόπιν τον θάνατο.
1963. Ο μετρ του θρίλερ σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσοκ, εμπνευσμένος από αυτό το γεγονός, αλλά και μια νουβέλα της Δάφνης ντε Μοριέ, παρουσιάζει την ταινία «Τα Πουλιά». Μια αλληγορία που τα πουλιά σε ρόλο "εξολοθρευτή αγγέλου", εκδικούνται το σύγχρονο άνθρωπο, για την οικολογική καταστροφή που προκαλεί στο περιβάλλον. Εξαιρετική, η σκηνή με την αθόρυβη συγκέντρωση των πουλιών στην παιδική χαρά, πριν την τελική τους επίθεση στους ανθρώπους. Η παιδική χαρά με τους μεταλλικούς σκελετούς σε διάφορους περίτεχνους σχηματισμούς ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τη σημερινή τεχνολογία και ανεξέλεγκτη εξέλιξη, ενώ τα σκοτεινά, άγρια και σχεδόν χωρίς σχήμα πουλιά, την αρχέγονη δύναμη της φύσης. 

2012 Άνω Απόστολοι Κιλκίς. Ότι είδαμε παλαιότερα, μέσα από τη μεγάλη οθόνη, το ζήσαμε στην πραγματικότητα. Ευτυχώς, δεν μας επιτέθηκαν τα εκατοντάδες πουλιά, εκδικούμενα για το κακό που κάνουμε καθημερινά στη φύση. Τουλάχιστον αυτή τη φορά...

Φωτογραφία, επιμέλεια: Γιάννης Γεωργιάδης
Πηγή: Omorfa taxidia

2 σχόλια:

  1. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΟΤΟ ΟΝΤΩΣ!!ΤΟ ΚΑΘ'ΑΥΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΜΟΡΦΗ.ΑΛΛΑ!... Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΑ "ΝΟΗΜΟΝΤΑ ΚΤΗΝΗ",ΔΥΣΤΗΧΩΣ, ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.ΟΠΩΣ Κ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Κ ΠΑΝΤΟΥ Κ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ Κ ΜΟΙΡΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΟΤΙ Κ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ,ΟΤΙ Κ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ,ΟΤΙ Κ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ????ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ!ΜΑΡΙΑ ΦΙΡΓΑΝΗ ΘΕΣ-ΝΙΚΗ Κ ΑΝΩ ΑΠΟΣΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.