Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Πρώην μέλος του ΔΝΤ ομολογεί

Ο εκπρόσωπος της Ινδίας στο ΔΝΤ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 2009 έως και τον Οκτώβριο του 2012, Αρβίντ Βιρμάνι, αποχώρησε από τη θέση του.
Και ομολογεί τώρα ότι «το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να είναι βιώσιμο χωρίς μια μαζική διαγραφή του χρέους, που προσδιορίζουμε ευγενικά με τον όρο αναδιάρθρωση, όποιες και αν είναι οι μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει».

Εκτιμά δε, ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαγραφής πρέπει να επωμιστούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ευρωπαϊκών κρατών που "εγκατέλειψαν την Ελλάδα όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους".

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Βιρμάνι δήλωσε: «Εντός της ζώνης του ευρώ, τα ισχυρότερα κράτη έχουν αρνηθεί να αναγνωρίσουν αυτή την πραγματικότητα, ακόμη και αφότου το ΔΝΤ άρχισε, ίσως και λίγο καθυστερημένα, να το παραδέχεται».

«Όσο περισσότερο καθυστερεί η απόφαση, τόσο το κόστος θα είναι μεγάλο για τους πιστωτές και τον ελληνικό λαό», εξηγεί ο κ. Βιρμάνι και συμπληρώνει ότι «αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, τα νέα κεφάλαια που δίδονται στην χώρα χρησιμοποιούνται κυρίως για την αποπληρωμή απερίσκεπτων δανειστών (και των χωρών που ενδεχομένως να πληγούν από μια μετάδοση της κρίσης)».

http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου