Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση για τον CHE GUEVARA


«Εμείς, οι άνθρωποι αυτής της γενιάς θα δούμε οριστικά απελευθερωμένο τον κόσμο,
ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουμε τις μεγαλύτερες κακουχίες, τις πιο ακραίες στερήσεις"
Ernesto 'Che' Guevara

...ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τα 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΙΒΙΑΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ CIA ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 1967


Παρασκευή 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ώρα: 19:30,
στη Λέσχη Θεωρίας και Πολιτισμού ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ (Εγνατίας 98)
ομιλητής: Ρίζος Αθανασίου, εκπαιδευτικός


Μπορεί να πεθάνει πραγματικά ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας μεγάλος επαναστάτης;
Όχι, απαντούν τα εκατομμύρια νέων σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται ενάντια στην αδικία και παλεύουν για ένα καλύτερο κόσμο. Όχι γιατί οι απελευθερωτικές ιδέες όπως αυτές του Che δεν πεθαίνουν ποτέ και γίνονται σύμβολα αγώνα και πυξίδα μέσα στο χρόνο για ολόκληρες γενιές!

Τότε…Στις 25 Νοεμβρίου του 1956, 82 επαναστάτες, μεταξύ αυτών και ο Τσε Γκεβάρα, ταξίδεψαν με το πλοιάριο Granma, με προορισμό την Κούβα. Και τότε όπως και σήμερα ήταν δύσκολοι καιροί. Στην Κούβα υπήρχε η δικτατορία του Μπατίστα, ο λαός πεινούσε, η εξαθλίωση γινόταν όλο και μεγαλύτερη και η χώρα του κουβανικού λαού ήταν υπό καθεστώς εποπτείας των ΗΠΑ. Στις δύσκολες αυτές συνθήκες ο Che και οι σύντροφοί του πήραν την απόφαση να οργανωθούνε και να ανατρέψουν το τυραννικό καθεστώς. Μέρα με τη μέρα και με τα κατορθώματα τους κέρδισαν την καρδιά και το μυαλό του κουβανέζικου λαού και με τη συμμετοχή του και την υποστήριξή του νικήσαν. Νικήσαν και κέρδισαν την ελευθερία τους και μια καλύτερη ζωή.

ΣΗΜΕΡΑ…
Μήπως σήμερα δεν είναι μια παρόμοια κατάσταση; Η δικτατορία της αγοράς, η ευρωπαϊκή ένωση και η τρικομματική κυβέρνηση κάνουν το λαό μας να πεινάει, να εξαθλιώνεται και να απογοητεύεται. Ποιος από τους σημερινούς νέους δεν έχει προβλήματα στο σπίτι του, στην οικογένεια του και στη ζωή του; Μας θέλουν απογοητευμένους, φοβισμένους και ανήμπορους ώστε να δεχτούμε όλα τα νέα μέτρα τους. Αυτοί και το σύστημα τους, ο καπιταλισμός, μας θέλουν χωρίς βιβλία και διαλυμένα σχολεία, να υποσιτίζονται μαθητές, να μην μπορούμε να μπούμε στα πανεπιστήμια. Και όσοι τα καταφέρουν να γίνουν φοιτητές να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, να βλέπουν τα πανεπιστήμια τους να κλείνουν και να καταστρέφονται και όλα αυτά για πάρουμε ένα μισθό 400 ευρώ ή να γίνουμε άνεργοι!

Όχι! Δε θα μας κλέψουν τη ζωή και τα όνειρά μας.Δε θα τους αφήσουμε. Θα οργανωθούμε και θα παλέψουμε ενάντια στην αδικία, για μία καλύτερη κοινωνία. Αυτό είναι το μήνυμα του Che που έλεγε ότι όποιος είναι ενάντια στην αδικία σε ολόκληρο τον κόσμο είναι σύντροφός του! Δε θα σκύψουμε το κεφάλι σε ένα βίο αβίωτο από το πρωί ως το βράδυ. Θα εμπνευστούμε από τον αγώνα και το όραμα του Che και θα παλέψουμε μέχρι τη νίκη! Με συνελεύσεις στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς, με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και με όλη τη δημιουργικότητα που έχει η νέα γενιά. Θα παλέψουμε για να διώξουμε την τρόικα και όλο το σάπιο τους σύστημα. Να φύγουμε από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ και να χτίσουμε μια κοινωνία ελεύθερη και δίκαιη.
Την φλόγα του Che δεν μπόρεσαν ποτέ να τη σβήσουν, για αυτό και το σύστημα ότι δεν μπορεί πραγματικά να σκοτώσει προσπαθεί να το κάνει δικό του. Πολλά χρόνια προσπαθούν να κάνουν τον Τσε εμπορικό σύμβολο και ακίνδυνο για τα συμφέροντά τους. Όμως εμείς ξέρουμε ότι ήταν επαναστάτης και κομμουνιστής και πιάνουμε το πραγματικό μήνυμά του. Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τη νίκη. Hasta la Victoria Siempre!
«Προπαντός, να είστε πάντοτε ικανοί να νιώσετε όσο πιο βαθιά γίνεται οποιαδήποτε
αδικία που διαπράττεται κατά του οποιουδήποτε, σ’ οποιοδήποτε μέρος
του κόσμου. Είναι η πιο όμορφη αρετή ενός επαναστάτη.»

νεολαια Κομμουνιστική Απελευθέρωση- ΝΑΡ,
οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.