Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα για συνέχιση της βοήθειας από την Μέρκελ

Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ διακρίνει στην επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ μια σαφή ένδειξη για τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) ο. κ. Μπόσμπαχ υπογράμμισε: «Μολονότι την τελευταία λέξη την έχει το κοινοβούλιο σε αυτά τα θέματα, εκτιμώ ότι αυτή η επίσκεψη συνιστά μήνυμα υπέρ της γερμανοελληνικής αλληλεγγύης».Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, που σημειωτέον είχε αντιταχθεί στα πακέτα στήριξης προς την Αθήνα, προβαίνει στην εκτίμηση ότι «με το ταξίδι της η καγκελάριος αναγγέλλει σίγουρα ότι θα καταβληθεί η επόμενη δόση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα».
Μολονότι ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ τάσσεται κατά την συνέχισης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν διαφωνεί με την απόφαση της καγκελαρίου να επισκεφθεί την Αθήνα, καθώς όπως λέει πρόκειται για ανταπόδοση της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

«Να συναντήσει και τον Αλέξη η Τσίπρα η καγκελάριος»Στο μεταξύ η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναμένει μια ρεαλιστική εκτίμηση της τρόικας των διεθνών δανειστών για την εφαρμογή του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος. «Θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια ειλικρινή έκθεση», δήλωσε χθες το βράδυ, σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών (Junge Union) στο Ρόστοκ. Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζητά το τι πρέπει ακόμα να γίνει.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ καλεί την Άγκελα Μέρκελ να συναντήσει στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τους εκπροσώπους των συνδικάτων. «Εάν δεν ακούσει την φωνή της αντίστασης στις ωμές περικοπές θα εντείνει την πόλωση στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Süddeutsche Zeitung ο κ. Ρίξινγκερ, προσθέτοντας ότι το αργότερο τον χειμώνα «η Ελλάδα θα έλθει αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή, στην οποία η Ευρώπη θα πρέπει να βρει απάντηση.

Deutsche Welle
Σταμάτης Ασημένιος, dpa, Deutschlandfunk
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.