Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Δραγανίδης: "Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις του κ. Λαπόρδα"

"Στην τελευταία συνεδρίαση το Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν τα τελευταία γεγονότα στην ΔΕΥΑ Παιονίας. Στη συνεδρίαση αυτή ζητήσαμε να μη γίνει δεκτή η παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας Θ. Απουσίδη- που υποβλήθηκε μετά από απαίτηση του Δημάρχου- διότι θεωρήσαμε ότι δεν ήταν καθόλου επαρκείς οι εξηγήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος. 
Πρέπει να δηλώσουμε ότι η συνεργασία μας με τον κ. Απουσίδη στα θέματα της αρμοδιότητάς του- παρά τις διαφορές απόψεων σε σοβαρά θέματα- ήταν θετική και ειλικρινής.Το έργο του οποίου ήταν ο περιορισμός των δαπανών λειτουργίας και η εκπόνηση μελετών- που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα– όπως η ύδρευση των πεδινών περιοχών του Δήμου από το Πάικο και οι επεκτάσεις δικτύων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.
Ωστόσο επειδή οι παρεμβάσεις του Δημάρχου, προκάλεσαν παραιτήσεις και διοικητικό κενό τους τελευταίους μήνες, και αιωρούνται πολλά ερωτηματικά στην όλη πορεία της εταιρείας, ζητήσαμε στην ίδια συνεδρίαση
1. αν έγινε έλεγχος των οικονομικών της εταιρείας από τον Δήμαρχο
2. αν βεβαιώνει ο ίδιος ότι όλα είναι εντάξει, και
3. να οριστεί ανεξάρτητη επιτροπή η οποία να εξετάσει τα οικονομικά της και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο με ειδική έκθεση.
Σε όλα αυτά ο δήμαρχος δεν απάντησε ,με αποτέλεσμα να παραμένουν σκοτεινά σημεία ΄
Σεβόμενοι την αρχή της διαφάνειας, καλούμε τον Δήμαρχο και δημοσίως, να απαντήσει στα ερωτήματα μας, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ξεκαθαρίσει τα θέματα αυτά. Να ενημερωθούν οι δημότες τόσο για την πραγματική οικονομική θέση της εταιρείας, όσο και για την σωστή διαχείριση. για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται να ζητήσουμε διαχειριστικό έλεγχο από αρμόδια όργανα."
XΡΗΣΤΟΣ ΔΡΑΓΑΝΙΔΗΣ
ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.