Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Αγαθοπούλου με εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας

Τη Δευτέρα 1/10/2012 η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ\ΕΚΜ Κιλκίς, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, πραγματοποίησε συνάντηση με εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας. Η συνάντηση είχε σκοπό να ενημερωθεί η βουλευτής για την κατάσταση της υποβαθμισμένης πλέον υγειονομικής μονάδας της Παιονίας και να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Η Ειρήνη Αγαθοπούλου τόνισε από την αρχή ότι η υγεία είναι αγαθό που προστατεύεται από το Σύνταγμα και για το ΣΥΡΙΖΑ υγεία και άνθρωπος αποτελούν προτεραιότητα. Σε αντίθεση με την νεοφιλελεύθερη πολιτική στο χώρο της υγείας και τις μνημονιακές επιλογές, που επιφέρουν λειτουργική κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και γενικότερη απαξίωση ασθενών και υγειονομικού προσωπικού.
Την εικόνα κατάρρευσης επιβεβαίωσαν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Έλλειψη ιατρικού προσωπικού, έλλειψη υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, έλλειψη ασθενοφόρων και οδηγών, κλινικές που υπολειτουργούν ή κλείνουν και εργαζόμενοι που έχουν υποστεί λεηλασία στις αμοιβές τους. Αυτή είναι η εικόνα του ΓΝΣ Γουμένισσας, ενός νοσοκομείου με άρτιες κατά τα άλλα κτηριακές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση χιλιάδων κατοίκων της περιοχής να έχει υποβαθμιστεί δραματικά και εργαζόμενοι και κάτοικοι να εκφράζουν τους φόβους τους για κατάργηση ή συγχώνευση του νοσοκομείου.
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς Ειρήνη Ελένη Αγαθοπούλου διεμήνυσε ότι είναι στο πλευρό τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων, ότι σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι να μην χαθεί κανένα κρεβάτι, κανείς ασθενής να μη μείνει αβοήθητος και κανένας εργαζόμενος χωρίς δουλειά και δεσμεύτηκε για περεταίρω ενέργειες και πρωτοβουλίες, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για να μπει ένα φρένο στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.