Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

2η επίσκεψη των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ στην έκθεση "100 χρόνια εργατικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη"

Η Λέσχη θεωρίας και πολιτισμού «Αναιρέσεις» την προηγούμενη Πέμπτη 11/10 επισκέφτηκε την έκθεση «100 χρόνια εργατικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη». Η έκθεση περιλαμβάνει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αφίσες, και σπάνια ντοκουμέντα από την πλούσια και αντιφατική ιστορία του εργατικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη. Σημαντική ήταν η συμβολή του Νίκου Μαρατζίδη, διοργανωτή της έκθεσης και ξεναγό μας κατά την επίσκεψη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον σύντροφο Μόρφη Στεφούδη που λόγω της ενεργής του εμπλοκής στο εργατικό κίνημα και την αριστερά της πόλης προσέδωσε ένα πιο βιωματικό και πολύπλευρο τόνο στην ξενάγηση. Μέσα σε δυο ώρες καταφέραμε να διατρέξουμε 100 χρόνια ιστορίας, από τις πιο λαμπρές στιγμές της ίδρυσης της Φεντερασιόν, της απεργίας των καπνεργατών το 36, των Ιουλιανών μέχρι τις πιο σκοτεινές πτυχές των διορισμένων διοικήσεων, της βίας και των μεθοδεύσεων του παρακράτους αλλά και της ενσωμάτωσης . Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ευκαιρία να φωτιστούν άγνωστες στιγμές του εργατικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη όπως είναι η ανταρσία των 9 σωματείων, η κίνηση των 115 Σ. Ε. Ο., μεγαλειώδεις εργοστασιακοί αγώνες (ΥΦΑΝΕΤ, ΧΕΝΙΓΚΕΡ, κ.α ) που δείχνουν το δρόμο της ανεξάρτητης αγωνιστικής συσπείρωσης των ταξικών δυνάμεων.
Η επίσκεψη θα επαναληφθεί την Παρασκευή 19/10 ώρα 19:00 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομείου) με την πολύτιμη συμβολή και πάλι του Νίκου Μαρατζίδη και του Μόρφη Στεφούδη.
Σας περιμένουμε.
(για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο τηλ 6976607247 ή στο mail: ntorilou@hotmail.com)

Λέσχη Θεωρίας και Πολιτισμού ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ (εγνατίας 98)
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση- Νέο Αριστερό Ρεύμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.