Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΒΕ με τον Αντώνη Σαμαρά

Σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, η Διοίκηση του ΣΒΒΕ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Α. Σαμαρά, στο πλαίσιο των επαφών του με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης ενόψει της ΔΕΘ.
Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, τόνισε προς τον Πρωθυπουργό ότι η μεταποίηση στη χώρα μας, και ειδικά η περιφερειακή βιομηχανία, βιώνει μια βαθύτατη κρίση, με άμεσες συνέπειες το καθημερινό κλείσιμο επιχειρήσεων και την κατακόρυφη αύξηση τη ανεργίας.
Στο οριακό σημείο που έχουν φθάσει οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, υπογράμμισε ο κ. Πέντζος πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η έξοδος από την κρίση διέρχεται από την έμπρακτη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Γι΄ αυτό ο ΣΒΒΕ ζητά από την Κυβέρνηση να υλοποιηθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αυξήσουν άμεσα τη ρευστότητα και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα στην αγορά, για να διασωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να αναπνεύσει η κοινωνία και οι επιχειρήσεις.
Στο σχετικό υπόμνημα, το οποίο υποβλήθηκε προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις και οι προτάσεις του Συνδέσμου για τα ακόλουθα θέματα:
1. για τη διαμόρφωση στρατηγικής για την ανάπτυξη της βιομηχανίας,
2. για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την ενίσχυση της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας για την επιβίωση των μεταποιητικών επιχειρήσεων,
3. για την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας,
4. για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, με μείωση του κόστους ενέργειας και την κατάργηση μη ανταποδοτικών τελών και επιβαρύνσεων που αυξάνουν το κόστος παραγωγής,
5. για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών, και,
6. για την απλοποίηση του εγχώριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Παράλληλα, η Διοίκηση του ΣΒΒΕ τεκμηρίωσε ενώπιον του Πρωθυπουργού τις θέσεις της για τα ζητήματα της Βορείου Ελλάδος, ζητώντας:
1. για τη Ζώνη Καινοτομίας, η πλήρης στασιμότητα να μετατραπεί σε αναπτυξιακή δράση με μετρήσιμο αποτέλεσμα,
2. για το νέο φορέα ενίσχυσης της εξωστρέφειας, να υλοποιηθεί ταχύτατα, αλλά με σχέδιο, οργάνωση και πόρους, και,
3. για τον κίνδυνο αποεπένδυσης που βρίσκεται προ των πυλών στη Βόρεια Ελλάδα, να υπάρξουν άμεσα αποφάσεις, ούτως ώστε να διασωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.