Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας με αυτό του Πολυκάστρου

Στις 13 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη, συνεδρίασε εκτάκτως η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας και ασχολήθηκε με το θέμα που προέκυψε με το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας με το Ειρηνοδικείο Πολυκάστρου. Εκφράστηκε από όλους τους συμβούλους η αγανάκτηση για την επικείμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου και αποφασίσθηκε ενημέρωση των δημοτών και κινητοποιήσεις.

Εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο στάλθηκε στον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Υπουργό και Υφυπουργό Δικαιοσύνης, τους Βουλευτές του Νομού Κιλκίς, τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παιονίας. Επίσης Στάλθηκε στο Πρωτοδικείο Κιλκίς, το Εφετείο Θεσσαλονίκης και το Δικηγορικό Σύλλογο Ν. Κιλκίς.
Οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας πιέζουν για δυναμικές κινητοποιήσεις για την παραμονή και λειτουργία του Ειρηνοδικείου στην πόλη της Γουμένισσας.


Το ψήφισμα"Σήμερα. 13-9-2012, σε έκτακτη συνεδρίαση η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας με αυτό του Πολυκάστρου.
Η φιλοσοφία του Π.Δ. είναι πως συγχωνεύονται 150 ανενεργά Ειρηνοδικεία στην Επικράτεια με κριτήριο τον μικρό αριθμό δικαστικών αποφάσεων.
Είναι γνωστό ενώ ζητήθηκαν και επισήμως στοιχεία , πως το Ειρηνοδικείο Γουμένισσας δεν είναι ανενεργό , ούτε υπολειτουργεί, ούτε έχει μικρό αριθμό δικαστικών αποφάσεων.
Ιδρύθηκε το έτος 1919 και τότε ήταν το μοναδικό στην περιοχή μας.
Ζητούμε να μην συγχωνευθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί στη Γουμένισσα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι διάδικοι λόγω των αποστάσεων που θα πρέπει να διανύουν βρισκόμενοι οι περισσότεροι μάλιστα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση .
Η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας βεβαιώνει πως για να μην υπάρχει στο εξής κόστος ενοικίων θα παραχωρήσει άμεσα λειτουργικό κτήριο για τη στέγαση του.
Θα πρέπει έμπρακτα η πολιτεία να αποδείξει πως σέβεται το θεσμό της ιστορικής έδρας, που κατέχει η πόλη της Γουμένισσας."
Το ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.