Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του δήμου Παιονίας

Με επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Παιονίας σε συνεργασία με φορείς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας.
Παρότι οι έννοιες οικονομία και μείωση προϋπολογισμού βρίσκονται στην καθημερινότητα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού και παρά τη μείωση στο ελάχιστο των δαπανών, είμαστε σε θέση να κάνουμε έναν απολογισμό για το καλοκαίρι 2012 όπου οι διοργανώσεις και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν ήταν πολλές, ποικίλες και ποιοτικές.
Οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες, περιλάμβαναν διαλέξεις - ομιλίες για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Παιονίας με αξιόλογους ομιλητές τους κυρίους Μέρτζο Νικόλαο, Ίντο Χρήστο και Σαββίδη Παντελή ενώ φιλοξενήθηκε στην περιοχή μας έκθεση φωτογραφιών από το αρχειακό υλικό της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Συναυλίες με «Τα παιδιά της Πάτρας», Αγάθωνα, Κώστα Καραγέλη, Χρύσπα και Τα Χάλκινα της Γουμένισσας έδωσαν μια ευχάριστή μουσική νότα στα καλοκαιρινά βράδια μας.
Η Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου και Μουσικών Τμημάτων Παιονίας που αποτελούνται από τα παιδιά της περιοχής, έδωσε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ακόμα περισσότερες επιτυχίες. H παρθενική εμφάνιση, της νεοσύστατης παιδικής χορωδίας του Δήμου Παιονίας στα «Πολυκαστρινά» γέμισε ικανοποίηση και δικαίωσε το πείσμα μας να ξεκινήσει η λειτουργία της, ακόμα και στα μέσα της χρονιάς. Πρέπει να τονιστεί ότι στην παιδική χορωδία του Δήμου, συμμετέχουν παιδιά από όλα τα διαμερίσματα, καθ’ όσον λειτουργούν τμήματα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Σειρά καθιερωμένων – καταξιωμένων εκδηλώσεων όπως το Παιδικό φεστιβάλ τραγουδιού, η απονομή βραβείων «Δημήτριος Οικονόμου» στην Αξιούπολη, οδοιπορικά στον ορεινό όγκο του Παίκου, αναβίωση του εθίμου ανάμματος κανδηλιών με Άγιο Φως στις εκκλησίες και στα παρεκκλήσια της Γουμένισσας, εμπλούτισαν το πρόγραμμα.
Σταθερή αξία η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής καθώς και η προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.
Αθλητικές εκδηλώσεις όπως: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναπτυξιακού Αγώνα Τοξοβολίας Παίδων - Κορασίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων, Σκοπευτικοί αγώνες, τουρνουά ποδοσφαίρου Παιονίας, Ποδοσφαιρικοί και Ποδηλατικοί αγώνες, αθλητικές επιδείξεις – ΤΑΕ KWO DO, Ιππικοί αγώνες, αγώνες Χαντ Μπολ και Beach Hand Ball.
Ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι ήταν οι επιδείξεις πολιτιστικών τμημάτων δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου και Αξιούπολης που στηριζόμενοι στο έμψυχο υλικό του Δήμου, παρείχαν υψηλό θέαμα, γεμίζοντας καμάρι όλους όσους τις παρακολουθήσαν.
Οι κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης Θεατρικές Παραστάσεις, Θέατρο Σκιών και πολλές Παιδικές εκδηλώσεις που κράτησαν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους.
Κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο, όπως το πολιτιστικό καλοκαίρι 2012, για τον Δήμο Παιονίας, τονίζουμε ότι η γενικότερη δύσκολη δημοσιοοικονομική κατάσταση της Χώρας, είχε πρωτίστως αντίκτυπο στα κονδύλια που προορίζονται για τον πολιτισμό, τα οποία είναι πλέον σχεδόν μηδενικά. Παρόλα αυτά έγιναν προσπάθειες και κατορθώσαμε να πραγματοποιηθούν και φέτος όλες οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον Καλλικρατικό Δήμο Παιονίας. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνετέλεσαν με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτήν την προσπάθεια, όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και με την ενθάρρυνση τους θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι.
Ο Αντιδήμαρχος
Δερβεντλής Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.