Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μέχρι αύριο Παρασκευή παρατάθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων.

Η παράταση αυτή που δόθηκε κατόπιν αιτημάτων πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων, δίνει τη δυνατότητα αφενός να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φορολογικές τους δηλώσεις και αφετέρου όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους (π.χ. μη αναγραφή στον κωδ.049 του ποσού των αποδείξεων που κατέβαλλαν για αγορά αγαθών και παροχή υπηρεσιών κ.λπ.), δύνανται να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος μετά την 10η Αυγούστου επιφέρει, μεταξύ άλλων, εκτός από προσαυξήσεις εκπρόθεσμου υποβολής ή προστίμου, την απώλεια του αφορολογήτου του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049, καθώς και τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.