Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την πρόληψη των επιπτώσεων λόγω καύσωνα

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την ετοιμότητα της υπηρεσίας λόγω πρόγνωσης έκτακτων θερμοκρασιών: Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από Δευτέρα 06-8-2012 μέχρι και την Παρασκευή 10-8-2012, η θερμοκρασία στη Μακεδονία αλλά και σε όλη τη χώρα θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο από τη Δευτέρα 6-8-2012 έως και την Παρασκευή 10-8-2012.
Ειδικότερα, η μεγίστη τιμή θερμοκρασίας από τη Δευτέρα ως και Πέμπτη (6-9/8/2012) θα φτάσει στη Μακεδονία τους 39 και κατά τόπους 40 και κατά περιόδους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.
Κατόπιν του ανωτέρω, τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα μεριμνήσουν για τα παρακάτω:
α. Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ μεριμνά για την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών της στις Περιφερειακές Ενότητες για την επιβεβαίωση της καλής λειτουργίας των κλιματιστικών στα Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Υγείας, Γηροκομεία καθώς και στα ασθενοφόρα. Επίσης οι αντίστοιχες υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας, ενεργοποιούν για ετοιμότητα τις εποπτευόμενες κατασκηνώσεις.
β. Εκ μέρους των ΟΤΑ βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιμέρους ενέργειες:
(1) Έλεγχο καλής λειτουργίας διαθέσιμων κλιματιστικών μονάδων.
(2) Ενημέρωση των μεμονωμένων ατόμων που στερούνται φροντίδας και ζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες καθώς και υπόδειξη κλιματιζόμενου χώρου.
(3) Έχει ληφθεί μέριμνα για στελέχωση του Γραφείου σε 24ωρη βάση εάν απαιτηθεί και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο.
(4) Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων, εάν απαιτηθεί.
(5) Παρακολούθηση δελτίων καιρού της ΕΜΥ.
Επισημαίνεται, πέραν των παραπάνω, ο μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα και παρακαλούνται όλες οι υπηρεσίες για την ιδιαίτερη προσοχή και την αυξημένη ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.