Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Κόβονται στο μισό οι δεύτερες συντάξεις-Αλλαγές στο ασφαλιστικό

Το νέο πακέτο μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα περιλαμβάνει περικοπές σε συντάξεις , αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ενώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να φύγουν από το Δημόσιο 150.000 υπάλληλοι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, αναμένεται να μειωθεί στο μισό η δεύτερη σύνταξη που λαμβάνουν οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι, ενώ εξετάζεται να μπει νέο μαχαίρι στις συντάξεις άνω των 1.600 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 400.000 συνταξιούχοι.
Από το Δημόσιο θα αποχωρήσουν 150.000 υπάλληλοι είτε μέσω συνταξιοδότησης είτε μέσα από το καθεστώς της εφεδρείας. Υπολογίζεται ότι 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015 θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας λαμβάνοντας το 60% των βασικών τους αποδοχών.
Επίσης, αναμένονται νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Τα σενάρια που μελετώνται είναι δύο:
Να αυξηθεί το γενικό όριο ηλικίας από τα 65 στα 66 έτη και να ανασταλεί ώς το 2015 η απονομή πρόωρων συντάξεων.
Να μην αυξηθεί το όριο ηλικία πάνω από τα 65 έτη, αλλά να καταργηθούν διά νόμου από την 1η Ιανουαρίου 2013 όλες οι εξαιρέσεις και δυνατότητες συνταξιοδότησης κάτω των 65 ετών.
Οι αλλαγές δεν θα θίγουν όσους είναι ασφαλισμένοι προ του 1983 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση 35ετίας ή όσους ασφαλίστηκαν μέχρι το 1993 και συμπληρώνουν 37 χρόνια ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.