Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πλήρωσε ακριβά το ρατσιστικό tweet η Βούλα Παπαχρήστου - Τέθηκε εκτός της Ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων

- Με επίσημη ανακοίνωση η ΕΟΕ έβαλε "τέλος" στα όνειρα της Βούλας Παπαχρήστου
- Η αθλήτρια του τριπλούν προκάλεσε με tweet δύο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των Αγώνων του Λονδίνου
- Ο ΣΕΓΑΣ καταδίκασε τη συμπεριφορά της αθλήτριας και την παραπέμπει στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας
- Δεν συνάδει η συμπεριφορά της με το πανανθρώπινο μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων
- ΔΗΜ.ΑΡ.: Να ανακληθεί τώρα η αθλήτρια - ΠΑΣΟΚ: Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα

Παρά την δημόσια απολογία της, η αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου δεν θα μεταβεί στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού αποκλείστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:"Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου."
Όλα ξεκίνησαν από ένα κατά την ίδια κακόγουστο αστείο που ανάρτησε στο twitter το οποίο είχε ρατσιστικό περιεχόμενο.
Έγραψε: “Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό”.
Αμέσως το tweet αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ και η αθλήτρια ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη μέσω twitter.
Λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση με την οποία ζητούσε δημόσια συγνώμη, εκφράζοντας τη θλίψη της για όσα προκάλεσε.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ"Αθήνα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012.
Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.
Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμιση
Βούλα Παπαχρήστου".

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟTο πρωί της Τετάρτης, η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε στο twitter: “Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό”.
Στα social media ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα ήταν πολλά τα μηνύματα εκείνων που ζητούσαν από την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στην Παπαχρήστου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωση του καταδίκασε το σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου:"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου.
Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει."
Η υπόθεση αυτή πήρε και πολιτική διάσταση, αφού η Δημοκρατική Αριστερά ζήτησε -με ανακοίνωση της- την ανάκληση της Παπαχρήστου από τους Oλυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε την ανακοίνωση:Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο.

Και το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε με την σειρά του ανακοινωση στην οποία αναφέρει:«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.
«Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

14 σχόλια:

  1. ζητημα που αφορα την ανθρωπινη υποσταση ειναι και τα χαρατσια κυριοι του πασοκ,οπως επισης και το γεγονος πως η μητερα μου 86 χρονων με ακρατεια θα πληρωσει 700 ευρω στην εφορια για να χτιστει το τζαμι των λαθροεισβολεων και η δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη τους.ξυπνειστε ελληνες...ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ.δειτε στο γιου-τουμπ το βιντεο με τιτλο:για ενα λαο που πεθαινει.σ'αυτο το βιντεο θα μαθετε πολλα.αληθεια,η "δημοκρατια" και η "ελευθερη διακινηση ιδεων" που ειναι;οσο για την "δημοκρατικη" αριστερα και την ανταρCIA ενα μονο σχολιο:τον νου σας ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έκανε δηλώσεις μετανοίας (αυτό δεν λέγεται ...ξανθιά κότα;)τι τους πειράζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΡΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ ΝΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ...
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ....ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γνωστή αθλήτρια δεν ανήκει στην ομάδα της Φενέρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μας αξιζουν κοριτσια σαν τη Βουλα.Αυτο το εκφυλισμενο κρατος δεν εχει δικαιωμα να αποκαλει αυτη την κοπελα Ελληνιδα.Τους πολιτικους μας που θεωρουν οτι οι Ποντιοι συνωστιζονταν τους βαζουμε στη βουλη και αυτη την κοπελα,αυτην που ουσιαστικα ειναι το μελλον αυτης της κακομοιρης χωρας,την αφηνουμε στη ληθη.Οχι Βουλα.Μην ξανασηκωσεις Ελληνικη σημαια. Δεν αξιζουμε να νιωσουμε περηφανοι.Δεν θελω να πω περισσοτερα.Θα με θεωρησουν φασιστα και κακο χρυσαυγιτη.Ασε να δηλωνω φανατικος αριστερος.Εξαλλου γι'αυτο δεν γινονται ολα;Βουλα,εισαι οτι καλυτερο εβγαλε αυτη η Ελλαδα την τελευταια δεκαετια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτοι που κλεψαν το ικα και ειναι ελευθεροι εαν γραφαν τα ιδια σχολια με την βουλα θα τους τιμωρουσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέτε τα κουνούπια του Νείλου να κάνουν ρατσιστικές διακρίσεις όταν τσιμπούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Βούλα Παπαχρήστου είναι το απόλυτο σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού εθνικισμού: αφού χλεύασε τους αφρικάνους που ζούν στη χώρα μας, ύστερα από λίγο γονυπετής ζητούσε συγγνώμη για να μην την αποκλείσουν από την ολυμπιακή αποστολή... Το θάρρος της ήταν αντιστρόφως ανάλογο της ρατσιστικής της αλαζονείας. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη και από την τουρκική Φενέρ που είναι χορηγός της. Και για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν η Φενέρ είναι η ομάδα των "Γκρίζων Λύκων" της Τουρκίας!! Κατα τη γνώμη μου μπορεί να κρατάειεπάξια την ελληνική σημαία...όπως εξάλλου την κρατούσαν οι γερμανοτσολιαδες,οι βασανιστές της Χούντας κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ..ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ...ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΕ ΚΙΟΛΑΣ...ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΝ ΑΡΑΓΕ; ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΕΔΡΑΣΑΝ ΠΑΛΙ...ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ; ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑΧΑ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΩΡΑ...ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΟΥΣ , ΜΑΥΡΟΥΣ, ΚΛΠ.. ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΝΕΝΕΚΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από πότε οι αριστεροί κυβερνούν στην Ελλάδα και θα μας κάνουν ότι θέλουν; Δημάρ σύριζα ΚΚΕ και λοιπά σκουπίδια πίσω στην Ρωσία. Και πάρτε και τους κάφρους και τους μουσουλμάνους μαζί σας. Μην ξεχάσετε και τα κουνούπια. Δεν θα έχει φαί πια εδώ. Και εσύ ανώνυμε πόσο γελοίος είσαι; Όσοι κρατάνε την σημαία είναι αυτά που λες; Προφανώς είσαι άπατρις όπως όλοι οι αριστεροί. Βλέπω και το δικό σου θάρρος. Φοβάσαι να βάλεις το όνομά σου. Μην κρατάς σημαία δεν χρειάζεται. Άλλωστε δεν φαίνεται να είσαι και πολύ άντρας για να μπορέσεις να την κρατήσεις.
    Αθανασιάδης Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχαχαχαχαχαχα είστε γελιοί! απλά! :) Κυβερνάν ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ κτλ ;
    χαχαχαχαχαχαχα οι βλάκες που ψήφισες τα κάνανε όλα όσα λες :)
    Παντελίδης Σάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς τους αντιρατσιστες:καμια στερημενη ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ αριστερη(οπως ειναι ολες) δεν μπορει να συγκριθει με την εθνικιστρια Βουλα.Μπορειτε να βγαλετε οση χολη και κακια θελετε λογω ιδεολογιας αλλα καποια στιγμη ο κοσμος θα μαθει το ποιον της αριστερας των κατσαπλιαδων που ηθελαν να δωσουν την μακεδονια στους μογγολοβουλγαρους.Πατριδα σας ειναι η "σοβιετικια μανα πατριδα" που δυστυχως για σας ΨΟΦΗΣΕ.Απλα θεμα χρονου ειναι και η δικη σας σειρα με τροπο μαλιστα αιματοβαμμενο.Συμπερασμα:κακα στα μουτρα σας,κακα στα δοντια σας,κακα στο στομαχι σας και εκει μεσα να ξεραθουν,κατσαπλιαδες λυστοσυμμοριτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε στερημενε, λιγουρη φασιστα που ειδεs το χαζοβιολικο κοριτσακι και γυαλισε το ματι σου.... Αν αρχισω να γραφω σαν εσενα θα τρομαξειs.... Ακου ασχημεs οι αριστερεs!!!! Οσα δε φτανει η αλεπου (θηλυκο, γιατι αντραs δν εισαι σιγουρα) τα κανει κρεμασταρια.... γελοιε!

      Διαγραφή
    2. orea sxolia egkrinis re kaimene kosta...

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.