Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Η Δευτέρα χειρότερη ημέρα του καύσωνα. Καυτό το Σαββατοκύριακο, πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Μέχρι και τη Δευτέρα θα διατηρηθεί το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τρίτη με τον υδράργυρο να κατεβαίνει κατά 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί μέχρι την Πέμπτη
Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου η μέση θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι 40 βαθμοί Κελσίου και θα πέσει στους 35 βαθμούς μετά τις εννέα το βράδυ. Οι ίδιες θερμοκρασίες θα επαναληφθούν και αύριο Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα είναι η χειρότερη ημέρα του καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φθάνει στους 41-42 βαθμούς Κελσίου και να τους υπερβαίνει σε επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές.
Μειωμένες κατά 3-4 βαθμούς είναι οι θερμοκρασίες στα νότια προάστια της Αττικής και τους δήμους της ανατολικής Αττικής, κατά έξι βαθμούς στα βόρεια και βορειοανατολικά.
Η πρώτη μεγάλη μείωση της θερμοκρασίας σημειώνεται την Τρίτη με το θερμόμετρο στην Αθήνα να κατεβαίνει στους 34 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη να μειώνεται περαιτέρω στους 33 βαθμούς.
Ασθενείς βορειοανατολικοί ως τρία μποφόρ είναι οι άνεμοι σήμερα, Σάββατο και μέτριοι βόρειοι έντασης 4 μποφόρ θα είναι αύριο, Κυριακή. Από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται μικρή εξασθένιση των ανέμων από βόρεια κατεύθυνση με ένταση μέχρι 2 μποφόρ.
Το Σάββατο οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα εμφανίζονται σε Λίνδο, Αρχάγγελο, Αθήνα, Σπάρτη και Αγρίνιο και κυμαίνονται από 38 – 40 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλότερες εντοπίζονται σε Σκιάθο, Σκύρο, Σκόπελο, Κύμη και Άνδρο με θερμοκρασία από 28 – 29 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά στη Β. Ελλάδα η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα κυμανθεί από 19 – 36 βαθμούς, στην Κ. Ελλάδα από 22 – 36 βαθμούς, στη Ν. Ελλάδα από 24 – 39 βαθμούς, στη Δ. Ελλάδα από 21 – 37 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 22 – 34 βαθμούς. Ειδικά στη Ν. Κρήτη και τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 37 – 38 βαθμούς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.