Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Π. Ψωμιάδης για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου: «Ας μην πληγώνουμε κι άλλο την Ελληνική κοινωνία»

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής Ι. Κούβελο και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σ. Καπράλο έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την απόφαση αποκλεισμού της συμμετοχής της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Στην επιστολή του, ο Π. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά πληγωμένη από πολλά άλλα θέματα. Ας μην την πληγώνουμε κι άλλο. Η συγκυρία απαιτεί ψυχραιμία. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να λειτουργούν με σύνεση χωρίς να δημιουργούν περαιτέρω αίσθημα αδικίας» και ζητά από τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να παρέμβει προς άρση της απόφασης της ΕΟΕ «ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και να επιτραπεί η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η κορυφαία στιγμή συναδέλφωσης των ανθρώπων και των λαών. Δυστυχώς, αυτή η στιγμή βρίσκει τους Έλληνες διχασμένους εξαιτίας μιας εξαιρετικά σκληρής απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής –αντί να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια «κόψανε» χρήματα από Ομοσπονδίες και αθλητές δυσκολεύοντας την προετοιμασία τους. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να αποκλειστεί μια Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ένας νέος άνθρωπος μόλις 23 ετών, που επί δέκα χρόνια αγωνίζεται σε δυσχερείς συνθήκες για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας μας στο παγκόσμιο βάθρο μιας Ολυμπιάδας.
Προκαλεί εντύπωση η λογική «άρον άρον σταύρωσον αυτήν» που επιδείχθηκε με αφορμή ένα από τα δεκάδες τσιτάτα ανεκδοτολογικού χαρακτήρα που διαδίδονται καθημερινά στο διαδίκτυο. Προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής υπερευαισθησία των αρμοδίων, τη στιγμή που καμία αρχή άλλου κράτους, καμία αθλητική αποστολή, κανένα διεθνές ΜΜΕ δεν είχε ασχοληθεί καν με το θέμα. Προκαλεί εντύπωση, ακόμη, η τιμωρία μιας αθλήτριας χωρίς καν να της δοθεί το δικαίωμα να απολογηθεί. Ολυμπιακοί αγώνες δεν γίνονται κάθε μέρα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και γι’ αυτό μια τέτοια απόφαση αποκλεισμού μπορεί να σημαίνει το τέλος της καριέρας ενός αθλητή.
Είναι σαφές ότι ήταν ατυχής η ενέργεια της Βούλας Παπαχρήστου, για την οποία ωστόσο ζήτησε συγγνώμη. Ατυχέστερη όμως είναι η απόφαση της ΕΟΕ. Είναι δε ακραίο να αποδίδονται στον ελληνικό λαό ρατσιστικά χαρακτηριστικά, την ώρα που η λαθρομετανάστευση και η αδράνεια ετών από πλευράς Πολιτείας και ΕΕ έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά πληγωμένη από πολλά άλλα θέματα. Ας μην την πληγώνουμε κι άλλο. Η συγκυρία απαιτεί ψυχραιμία. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να λειτουργούν με σύνεση χωρίς να δημιουργούν περαιτέρω αίσθημα αδικίας.
Κατόπιν τούτων, σας καλώ να παρέμβετε προς άρση της απόφασης της ΕΟΕ ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και να επιτραπεί η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.