Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: "Αποχαιρετούμε τον Ντίνο Τριαρίδη"

Την περασμένη Πέμπτη αποχαιρετήσαμε τον Ντίνο Τριαρίδη. Τον αγαπημένο Ντίνο των δικών του ανθρώπων, τον αγωνιστή Ντίνο των δύσκολων ημερών του 114 και της δικτατορίας, τον ιδεολόγο Ντίνο της μεταπολίτευσης. Το Κιλκίς έχασε τον άνθρωπό του. Εκείνον που ποτέ δεν ξέχασε το όραμα της νιότης του για τον γενέθλιο τόπο, ούτε κι όταν η πλανεύτρα εξουσία του άνοιξε την πόρτα της.
Η λαμπρή ακαδημαϊκή του καριέρα σημαδεύτηκε από τη δράση του Δάσκαλου – Παιδαγωγού που εμπνέει, καθοδηγεί και σμιλεύει συνειδήσεις ενεργών πολιτών για τις ώρες που η κοινωνία θα αναζητεί ταγούς και όχι υποτακτικούς.
Ακάματος εργάτης του πνεύματος και της πολιτικής έκανε καθημερινή στάση ζωής την ιδεολογία του, αναζητώντας συνοδοιπόρους και ισότιμους συνεργάτες.
Ο νομός μας θα θυμάται για πάντα τη συμβολή του για την πολιτισμική αναβάθμιση του τόπου μας και σίγουρα κάποια κενή θέση θα τον περιμένει στην έναρξη των ετήσιων περιφερειακών εκδηλώσεων του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ως Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης καθιέρωσε στο Κιλκίς.
Κόσμιος στην αντιπαράθεση, φλογερός επαναστάτης και ασυμβίβαστος υπερασπιστής του δίκιου, εραστής της συνεργασίας και του διαλόγου.
Αυτός ήταν επιγραμματικά ο Ντίνος Τριαρίδης.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.