Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ένα διαφορετικό... θαλασσσινό “Κυριακάτικο Μουσικό Ξύπνημα”

Γεύση... θάλασσας και άρωμα... παράδοσης είχε το τελευταίο “Κυριακάτικο Μουσικό Ξύπνημα” του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς, που έλαβε χώρα την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Κιλκίς.
Πρωταγωνίστρια του πρωινού υπήρξε η χορωδία του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ.), η οποία πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με τη συνοδεία του δασκάλου της και πολυταξιδεμένου μουσικού και τραγουδιστή Δρόσου Κουτσοκώστα, που κατάγεται από το Καμπάνη Κιλκίς.
Το εν λόγω μουσικό εργαστήρι με αντικείμενο τη «φωνή της υπαίθρου» και πάντα σε σχέση με το δημοτικό τραγούδι, χάρισε στο κοινό του Κιλκίς πανέμορφα ακούσματα της θάλασσας και των μικρασιατικών παραλίων, τραγούδια που φέρουν τη σφραγίδα της θαλασσινής αύρας και το παράπονο του κύματος. Τις φωνές συνόδευσαν ο Κυριάκος Πετράς στο βιολί και ο Δρόσος Κουτσοκώστας στο τραγούδι και στο λαούτο.
Επρόκειτο για μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση, πέρα από τα συνηθισμένα. Τα μέλη της χορωδίας απέδωσαν άψογα το πρόγραμμά τους και αποδείχθηκαν μεγάλοι μερακλήδες, καθώς με την διάθεση και το κέφι τους κατόρθωσαν να ζωντανέψουν τον πεζόδρομο και να στήσουν ένα μικρό γλέντι, από το οποίο μάλιστα δεν έλειψε και ο χορός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορωδία του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ.) συμμετείχε αφιλοκερδώς στο νέο μουσικό θεσμό του ΟΠΟΝΓΑ, και γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο ο Δήμος Κιλκίς επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια όλα τα μέλη της, καθώς επίσης και τον χοράρχη της, τον Δρόσο Κουτσοκώστα και τον μουσικό Κυριάκο Πετρά.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο κύκλος των καλοκαιρινών Κυριακάτικων Ξυπνημάτων του ΟΠΟΝΓΑ θα κλείσει την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου με το Αρμονικό Ωδείο Κιλκίς. Την εμφάνισή τους θα κάνουν νέοι μουσικοί με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ελπίδα Ιωαννίδου σε ερωτικές μπαλάντες και hip-hop ακούσματα.


1 σχόλιο:

  1. ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.
    ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ .
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ....ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.