Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έλεγχος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε φορτία καρπουζιών – επιβολή χρηματικών προστίμων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του στα σημεία εξόδου της χώρας σε φορτία καρπουζιών με προορισμό τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και Ρουμανίας καθώς και Πολωνία, Σλοβενία, διαπίστωσε την έλλειψη συνοδευτικών εγγράφων των διακινούμενων προϊόντων και την μη τήρηση των υποχρεωτικών αναγγελιών προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου.
Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν τήρησαν τις ισχύουσες διατάξεις υποβάλλονται στη διαδικασία κυρώσεων με επιβολή χρηματικών προστίμων.
Ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, δήλωσε:
«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλα τα σημεία εξόδου της χώρας σε εικοσιτετράωρη βάση τις εργάσιμες ημέρες καθώς και τις αργίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι παρατυπίες κατά την διακίνηση των φορτίων καρπουζιών.
Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να δυσφημιστούν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα και να δημιουργηθεί κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού σε αγορές που με τόσο κόπο έχουν κατακτηθεί.
Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το εξωτερικό εμπόριο των αγροτικών προϊόντων και να διασφαλίσουμε το εισόδημα των ελλήνων παραγωγών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.