Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Στις 8 καλύτερες ομάδες του Euro προκρίθηκε η Ελλάδα

Η Εθνική έκανε για μία ακόμη φορά το «θαύμα» της, μια και νίκησε 1-0 την Ρωσία με το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Euro για δεύτερη φορά στην ιστορία της.
Το ξεκίνημα της Εθνικής δεν είχε καμία σχέση με τα καταστροφικά πρώτα λεπτά των αγώνων με Πολωνία και Τσεχία, καθώς οι διεθνείς μπήκαν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με το γυριστό σουτ του Κώστα Κατσουράνη στο 6ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Καραγκούνη. Η απάντηση στην ευκαιρία της Ελλάδας για την Ρωσία ήταν η προβολή του Αντρέι Αρσάβιν στο 10', που απέκρουσε ο Μιχάλης Σηφάκης, ενώ στο 13' το σουτ του Κερζάκοφ έξω από την μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σηφάκη. Μετά το 20λεπτο η Ρωσία ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα, όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, παρά μόνο με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Ζιρκόφ στο 40', που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Σηφάκη. Ενώ όλα έδειχναν πως οι ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, το τραγικό λάθος του Ιγκνασέβιτς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε την ευκαιρία στον Καραγκούνη να ανοίξει το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή στην 120η συμμετοχή του αρχηγού με το εθνόσημο στο στήθος.
Η Ρωσία προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Εθνικής και ιδιαίτερα η εξαιρετική εμφάνιση του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, περιόρισε τους Ρώσους, οι οποίοι είχαν την καλύτερη ευκαιρία στο 84', με την κεφαλιά του Τζαγκόεφ που πέρασε μόλις άουτ. Η ελλάδα ήταν αυτή που είχε την μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 70' με την εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τζαβέλλα, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαλαφέεφ.Πλήγμα για την Εθνική οι απώλειες των Καραγκούνη και Χολέμπας, οι οποίοι συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και δεν θα αγωνιστούν στον προημιτελικό. Στο άλλο παιχνίδι του πρώτου ομίλου, η Τσεχία νίκησε την συνδιοργανώτρια Πολωνία με 1-0 και πέρασε ως πρώτη στα προημιτελικά του Euro 2012.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (67' Μάκος), Σαλπιγγίδης (83' Νίνης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Χολέμπας).

Ρωσία (Ντικ Αντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ (81΄Ισμαίλοφ), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Γκλουσάκοφ (72' Πογκρέμπνιακ), Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Αρσάβιν, Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ (46' Παβλιουτσένκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.