Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Γ. Παναγιωτακόπουλος: ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του

2,5 χρόνια μετά τη θριαμβευτική εκλογή του στην Κυβέρνηση το 2009, το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει την απόλυτη πολιτική συντριβή.
Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που η ηγετική ομάδα ακολούθησε αυτά τα χρόνια. Αποτελεί την έκφραση της οργής, της αγανάκτησης, του θυμού, της απογοήτευσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για την πλήρη διάσταση μεταξύ των λόγων και των έργων. Αποτελεί την καταδίκη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολουθήθηκαν αλλά και ενός συστήματος εξουσίας που έβαλε το λαό στη γωνία, που αποφάσισε χωρίς αυτόν, που πρόδωσε τις αξίες και τα οράματά του.
Δεν ηττήθηκε ένα πρόσωπο ή μια ηγετική ομάδα. Ηττήθηκε η πολιτική που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από ένα σύνολο στελεχών που συμφώνησαν, υλοποίησαν και υπερασπίστηκαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές και θέσεις που καμιά σχέση δεν είχαν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ από τον Οκτώβρη του 2009. Αυτοί οφείλουν να αναλάβουν σήμερα κιόλας τις ευθύνες τους.
Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μια στρατηγική ήττα. Το πείραμα της νεοσυντηρητικής μετάλλαξής του κατέληξε σε εκλογική τραγωδία.
Το ΠΑΣΟΚ, όπως έγκαιρα προειδοποιήσαμε, συγκρούστηκε και ήρθε αντιμέτωπο με όλες τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά το στήριξαν, έμεινε μόνο του χωρίς καμία κοινωνική συμμαχία και πορεύτηκε το δρόμο της αυτοκαταστροφής στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας, που όμως επέβαλαν οι ισχυροί της Ευρώπης προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα.
Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τη βαθειά ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική του κρίση, που μετατράπηκε σε κρίση στρατηγικής. Έγινε έρμαιο στα χέρια των λαϊκιστών της λεγόμενης Αριστεράς και των αγανακτισμένων της πιο σκληρής Δεξιάς.
Οι ψηφοφόροι του απέρριψαν τις αυτάρεσκες δηλώσεις περί σωτηρίας της χώρας αλλά και τη γελοιοποίηση των κεντρικών του στελεχών με επιλογές για τις οποίες ακέραια φέρνουν οι ίδιοι την ευθύνη.
Το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική του ομάδα οφείλουν να κατανοήσουν ότι η ψήφος του ελληνικού λαού του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση. Όσοι χάιδεψαν τα αυτιά του λαού με ανέξοδες υποσχέσεις, όσοι θεωρούν ότι μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφαλή νερά, ας αναλάβουν ΤΩΡΑ να κάνουν πράξεις τα λεγόμενά τους.
Το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική του ομάδα οφείλει να καταλάβει ότι δεν ηττήθηκαν οι αρχές, οι αξίες και τα οράματα όσων διαχρονικά το εμπιστεύτηκαν αλλά η μετάλλαξη του κινήματος σε ένα σύγχρονο νεοφιλελεύθερο εφιάλτη.
Το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική του ομάδα οφείλει να καταλάβει ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι:
Αλλαγή πολιτικής ρότας για να ξανασυναντήσουμε το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Είναι η τελευταία προειδοποίηση πριν το οριστικό διαζύγιο με το λαό. Πριν τη διάλυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

2 σχόλια:

  1. πρωτη φορα θα δω να ξαναγεννηθει καποιος απο τις σταχτες του . πασοκ μηπως μπορεις να ζωντανεψεις και τον παππου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ . ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΣΕ . ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ . Δ Ι Α Λ Υ Σ Τ Ε ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΟΠΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ . ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΚΟΝΗ . Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ . ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή