Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Νέα διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη υπό τον Κ.Παπούλια

Νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα συγκαλέσει την Τρίτη στις 14:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, υπό τον Κάρολο Παπούλια, για το σχηματισμό κυβέρνησης. Η σύσκεψη της Δευτέρας ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα και, παρότι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί και «το θέμα δεν έκλεισε».
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια, καθώς θεωρεί ότι από την προηγούμενη σύσκεψη με τους τρεις εντολοδόχους αρχηγούς προέκυψαν συγκεκριμένα «αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα», ενώ δηλώνει στη διάθεση του Προέδρου μόνο για συνάντηση τετ-α-τετ ή για σύσκεψη με όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.
Δήλωση, προσερχόμενος, έκανε μόνο ο Αντώνης Σαμαράς: «Η χώρα αντιμετωπίζει άμεσο και υπαρκτό πρόβλημα. Συνεχίζω και αγωνίζομαι εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για εξεύρεση λύσης», είπε.
Προσερχόμενος στην αίθουσα συσκέψεων, ο κ. Παπούλιας, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν είναι αισιόδοξος, περιορίστηκε να πει, χαριτολογώντας: «Γιατί; Για να δημιουργήσω νέο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ;»
Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν είχαν μπροστά τους έγγραφα, ενώ ο κ. Σαμαράς είχε μόνο ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τις θέσεις που θα αναπτύξει.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο τραπέζι θα έμπαινε και η πρόταση για το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, δηλαδή ένα μικρό σχήμα με πολιτικούς εν ενεργεία, αλλά και άλλους που θα κληθούν από την εφεδρεία και με περιορισμένο αριθμό τεχνοκρατών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.