Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ομιλία Ειρήνης Αγαθοπούλου με θέμα: «Απολογισμός των εκλογών της 6ης Μαΐου»

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που σήμερα είστε όλοι εδώ, στον απολογισμό των εκλογών της 6ης Μαΐου, και φυσικά να σας ευχαριστήσω και εσάς αλλά και όλους όσους σε αυτές τις εκλογές εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Να ευχαριστήσω και τους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί ενωμένοι και για τις εμπειρίες που αυτή την προεκλογική περίοδο αποκτήσαμε. Τα αποτελέσματα τόσο πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας δικαιώνουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αναπτύχθηκαν προεκλογικά αλλά και όχι μόνο, και δικαιώνουν μετά από πολλά χρόνια, μια αριστερή πολιτική, μια πολιτική που μέχρι τώρα δεν είχε τη δυνατότητα να ακουστεί για πολλούς και διάφορους λόγους που λίγο πολύ ο καθένας μας γνωρίζει.
Όσον αφορά τον νομό μας, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έφτασαν στο 10,65% από 2,49% που ήταν στις προηγούμενες εκλογές δηλαδή το ποσοστό με λίγα λόγια τετραπλασιάστηκε. Οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έφτασαν τους 7000, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο νούμερο για το νομό. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτό συνέβαλλε τόσο η κεντρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και η αύξηση του ποσοστού του πανελλαδικά, αλλά και συγκεκριμένες καταστάσεις του νομού, στις οποίες είχαμε έμπρακτη συμμετοχή, πήραμε ξεκάθαρη θέση και προσπαθήσαμε μαζί με την κοινωνία να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα. Επιγραμματικά θα αναφερθώ στο θέμα των μεταλλείων των Κρουσσίων, στις κινητοποιήσεις του νοσοκομείου Κιλκίς και Γουμένισσας κατά της υποβάθμισής τους, την πρωτοβουλία μελών μας για την ίδρυση του ΚΙΦ, το οποίο δίνει ελπίδα αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς για τα αδέσποτα, τις προσπάθειες για την βιωσιμότητα του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου, την προστασία της κοίτης του Αξιού ποταμού και άλλα πολλά μικρά και μεγάλα θέματα που προκύπτουν κατά καιρούς στο νομό.
Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα, σημαντικό ρόλο σε μια επιτυχημένη μάχη, παίζει και αυτή καθεαυτή η συγκρότηση του ψηφοδελτίου και οι προσωπικές ψήφους που έφερε ο καθένας από εμάς. Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι που μας γνωρίζουν, μας θεώρησαν ικανούς να τους αντιπροσωπεύσουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από την άλλη όμως, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάρουμε υπόψη μας ότι μπορεί και να μην είναι άνθρωποι του αριστερού χώρου. Και εκεί είναι το στοίχημα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να πλησιάσουμε και να τους δώσουμε να καταλάβουν τι σημαίνει αριστερή πολιτική, πού στηρίζεται και τι στόχους έχει, έτσι ώστε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εμπιστεύονται και τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του, εκτός από εμάς.
Όλα τα παραπάνω μας δυναμώνουν τη φωνή, και πανελλαδικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Μια φωνή που ήρθε η ώρα της να ακουστεί, και μια πολιτική που ήρθε η ώρα της να εφαρμοστεί για το καλό όλων μας. Αυτή την ευκαιρία δε πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη, εξάλλου γι αυτό παλεύαμε πάντα, και κυρίως εσείς οι παλιότεροι. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, αλλά πρέπει να την αναλάβουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Και πρέπει να την αναλάβουμε όλοι μαζί, όλοι όσοι πιστεύουμε στην Αριστερά. Επιβάλλεται αυτή τη στιγμή να είμαστε συσπειρωμένοι, και ο καθένας από το πόστο του να συμμετάσχει ενεργά. Αυτή η συσπείρωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει να φανεί τώρα με κάθε μέσο, είτε στην προεκλογική περίοδο που ξεκινά, αν θα ξεκινήσει, είτε στο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί εάν σήμερα η εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης γίνει πραγματικότητα.
Και τελειώνοντας να πω ότι επειδή οι περιστάσεις είναι τόσο δύσκολες και οι ευθύνες τόσο μεγάλες, απαιτείται σοβαρότητα. Από όλες τις πλευρές. Η προσπάθεια ενότητας της αριστεράς είναι αυτή που εκπροσωπούμε και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τώρα αυτό να αλλάξει. Ίσα ίσα πρέπει να δυναμώσει, και πρέπει να δυναμώσει η κεντρική φωνή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την οποία όλοι, ανεξάρτητα συνιστωσών και προσωπικών απόψεων αυτή τη στιγμή πρέπει να εκφράζουμε με σοβαρότητα και ωριμότητα.
Όσο με αφορά προσωπικά, άσχετα με τον αριθμό σταυρών προτίμησης με τον οποίο μας τίμησε ο κόσμος της αριστεράς, νιώθω την ανάγκη να κάνω σε όλους σαφές, ότι η όποια δραστηριότητά μου απορρέει από τα καθήκοντα της τοπικής βουλευτή, θα ήθελα να είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, συμπύκνωση της συσσωρευμένης εμπειρίας όλων μας και όλων σας, όλων των τάσεων και συνιστωσών του συμμαχικού μας σχήματος και κυρίως των παλιότερων συντρόφων και συντροφισσών. Γιαυτό σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου σ αυτή τη μάχη, μια μάχη που είναι όλων μας. Επίσης, θα πρέπει να γίνουμε και η έκφραση κάθε κοινωνικής και κινηματικής διαδικασίας στο Κιλκίς, που είναι στην κατεύθυνση ανατροπής της νέας φτώχειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της υποστήριξης δικαιωμάτων, προστασίας του φυσικού πλούτου κλπ , ακόμα και αν η δραστηριότητα αυτή προέρχεται από δυνάμεις και συλλογικότητες πολιτών έξω από το ΣΥΡΙΖΑ… Ή θα γίνουμε η φωνή όσων δεν έχουν, ή όσων η φωνή δεν ακούγεται δυνατά, ή διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουμε. Αυτό αναγνώρισε σε μας ο κόσμος, σε αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε με συνέπεια…
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ
- ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΗ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ, ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ…
- ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ…
- ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ, ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.