Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αγωνία λαού, συνείδησης φωνή

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος
Υποψ. βουλευτής ΔΗΜΑΡ ν. Κιλκίς
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές που θα κρίνουν τις τύχες της ελληνικής κοινωνίας τουλάχιστον για την επόμενη εικοσαετία. Οι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της χώρας είναι πλέον γνωστοί. Γνωστά και χιλιοειπωμένα τα επιχειρήματα των κατ’ επάγγελμα διαχειριστών της μιζέριας μας. 
Το νέο στοιχείο των επερχόμενων εκλογών είναι ο ξένος παράγοντας. Είναι πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που η εμπλοκή του ξένου παράγοντα, για τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου εκλογικού αποτελέσματος, είναι τόσο εξώφθαλμη και προκλητική.

Είναι πρώτη φορά που ένας υπερήφανος λαός είναι υποχρεωμένος να ακούει προσβλητικές απειλές για να ψηφίσει «σωστά» και «συνετά».
Τα ταπεινωτικά κελεύσματα των πιστωτών μας δημιουργούν ατμόσφαιρα αποπνικτική και ξυπνούν μνήμες εφιαλτικές της δεκαετίας του 50 και του 60.
Οι δεσμοφύλακες του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης μας απαγορεύουν ακόμα και το δικαίωμα της σκέψης και της επιλογής.
Έτσι αλυσοδεμένους μας παρέδωσαν οι κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού μας συστήματος.
Η ελεύθερη σκέψη τους τρομάζει.
Η αδέσμευτη ψήφος τους τρομοκρατεί.
Στις 6 Μαϊου υπάρχουν τρεις επιλογές.
Η επιλογή της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Η επιλογή της «ηρωικής» καταγγελίας των πάντων οδηγεί σε επιστροφή στη δραχμή και τη διεθνή απομόνωση με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.
Η τρίτη επιλογή, η δική μας επιλογή, είναι μια πολιτική που προτείνει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και περιλαμβάνει προσαρμογές, αντίρροπες πολιτικές και διαφορετικά μέτρα με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Το νέο μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι συγκροτούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέτρων το οποίο είμαστε αντίθετοι και το έχουμε καταψηφίσει. Είμαστε σε αντιπαράθεση με την πολιτική αυτή και με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.
Στόχος μας είναι να το αλλάξουμε και να το αντικαταστήσουμε με ένα σύμφωνο ανάπτυξης και δημοσιονομικής προσαρμογής, με απασχόληση και κοινωνικά συντεταγμένη πορεία.
Στις 6 Μαϊου επιλέγουμε το κόμμα που επαγγέλλεται την ανατροπή της πολιτικής των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων, των λουκέτων και της ανεργίας, της απόγνωσης και της απαξίωσης της ζωής μας.
Αξιοποιούμε τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας για ένα άλλο κράτος.
Ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη και δεν θα τον εκθέτει στη χλεύη της διαφθοράς και της φαυλότητας των λειτουργών του.
Ένα κράτος που θα επιβραβεύει την αξία και θα τιμωρεί την απάτη, το ψέμα και τη λαμογιά.
Ένα κράτος συμβατό στα όνειρα και τις παραδόσεις μας.
Η ενίσχυση της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν αποτελεί στενό εγωιστικό κομματικό στόχο αλλά ανοίγει τον δρόμο για στέρεες και βιώσιμες συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση.
Το αποτέλεσμα της κάλπης της 6ης Μαϊου θα πρέπει να καταδικάσει τους ενόχους, να σταματήσει τον κατήφορο και να οδηγήσει το λαό μας σε άλλους δρόμους πιο φωτεινούς.
Εκεί, όπου η αγωνία λαού είναι συνείδησης φωνή.
Η επόμενη ημέρα είναι δική μας υπόθεση και όχι δική τους.
Τα επόμενα χρόνια ανήκουν σε εμάς και όχι στους βιαστές μας.
Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
Ας μην τους το χαρίσουμε.

5 σχόλια:

  1. αν ρε ξενοφερτε σπιγκε η λυση εισαι εσυ τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. δες λιγο πισω σου τι αφησες και ποιους έγλυφες. εσυ το μονο που ξερεις ειναι να εισπρατεις απο το ταμειο. σου θυμιζω τα αριστερά σου ιδανικα οταν ησουν υποψφιος αλλες φορες και αλιευες ψηφους για την βαρονια του πασοκ.
    με συντροφικους χαιρετισμους, πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oντως ειναι μεγαλη ηπιεση απο τον ξενο παραγοντα και τους ντοπιους πρακτορες ,ωραιες οι θεσεις σας πως συμβαδιζουν ομως με την συμμετοχη των Ρεπουση-Δραγωνα στις ταξεις σας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψήφος αντιμνημονιακή για να συνεχίσει η σύνταξη του Σπίγκου να είναι παχυλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη, μιλάει ο Αντιδήμαρχος του ΠΑΣΟΚ για συνεχόμενες τετραετίες και πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ με το ΠΑΣΟΚ; Ε, ρε μαύρο που θα φας και εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πελοποννησιακα δουλεματα. Ο ανθρωπος περασε απο ολα τα κομματα και τα αξιωματα. Να το δειτε που θα γινει και βουλευτης Κιλκις. Μπραβο του ειναι αξιος και μεγαλος μαλαγανας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.