Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση: Προσκλητήριο αγώνα για τη νίκη του λαού

Αγρότες - αγρότισσες, Τιμάμε την εργατική 1η ΜΑΗ, που συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο , με μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Είναι ευκαιρία οι μικρομεσαίοι αγρότες να δώσουν ισχυρό ράπισμα στις πολιτικές που μας καταστρέφουν, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., της τρόϊκας και του Δ.Ν.Τ., καθώς και στα κόμματα – υμνητές της Ε.Ε. Αγωνιστικά παλεύουμε , αγωνιστικά ψηφίζουμε, ενισχύοντας το μέτωπο ανατροπής αυτών των άγριων πολιτικών.
Γι’ αυτό, φέτος, ακόμα πιο πολύ:
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, μαζικά και δυναμικά, στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών αγωνιζόμαστε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα κι οδηγεί ευρύτατες λαϊκές μάζες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
ΒΑΖΟΥΜΕ το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο ενός πανίσχυρου Κοινού Λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Αντεπίθεσης, που θα μπορεί ν' ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και, παραμερίζοντας τους κάθε λογής και είδους διαχειριστές και υποστηρικτές της, ν' ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στον τόπο μας, με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας.
ΤΩΡΑ το ξέρουμε καλά: Η ΚΑΠ και, γενικότερα, η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι η "πηγή" των προβλημάτων μας. Συρρικνώνει το εισόδημα των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων, διογκώνει τα χρέη, τους σπρώχνει, βίαια, στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.
ΤΩΡΑ το βλέπουμε καλύτερα: Αυτή η πολιτική συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων, προσφέρει κέρδη στους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και κερδοσκοπούν σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών αγροτικών προϊόντων.
Αγρότες - αγρότισσες,
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την επιβίωσή μας. Για να κρατήσουμε τη γη μας και να παραμείνουμε στον τόπο μας. Μόνο εμείς μπορούμε να ξαναδώσουμε πνοή ζωής στα χωριά που ερημώνουν, στην ύπαιθρο που νεκρώνει. Κι αυτό δεν αφορά και δεν ενδιαφέρει μόνο εμάς. Αφορά κι ενδιαφέρει όλα τα λαϊκά στρώματα, καθώς από μας εξαρτάται η διατροφή του λαού μας με φτηνά και υγιεινά τρόφιμα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, που δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, αλλά θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής και της οικονομίας, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών κι ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.
ΟΛΟΙ στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.