Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με τίτλο: «Περιβάλλον και Επιχείρηση – Πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Enterprise Europe Network – Hellas, οργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Περιβάλλον και Επιχείρηση – Πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και ώρα 17.00, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αποτύπωση των πρόσφατων αλλαγών στην περιβαλλοντική νομοθεσία και η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις αλλαγές αυτές.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Νικόλαος Πέντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Στην πρώτη ενότητα με τίτλο οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις από την αρχή «Ο ρυπαίνων πληρώνει», η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη θα αναπτύξει το θέμα της πρακτικής εφαρμογής της αρχής «Ο ρυπαίνων πληρώνει» και των συνεπειών της στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ, η Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος κ. Αγγελική Καλλία θα αναπτύξει το θέμα των νομικών επενεργειών στις επιχειρήσεις από την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (οδηγία 2004/35/ΕΚ και π.δ. 148/2009).
Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις από το νέο πλαίσιο αδειοδότησης ο Χημικός Μηχανικός στη Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Ευάγγελος Ευθυμιάδης θα μιλήσει για τις τροποποιήσεις στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ν. 4014/2011) και ο Δικηγόρος της ΝΟΜΟS Δικηγορική Εταιρία κ. Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης θα μιλήσει με θέμα το ποινικό δίκαιο στην εξυπηρέτηση της προστασίας του περιβάλλοντος (ν. 4042/2012).
Θα ακολουθήσει η ενότητα των καλών πρακτικών στη διαχείριση των επικίνδυνων και μη στερεών βιομηχανικών αποβλήτων, από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων ΤΟSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ, ΙΝΤΕRGEO ΕΠΕ και POLYECO AE.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες του ΣΒΒΕ (Τηλ. 2310 539817, Fax 2310 541933, Email: info@sbbe.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.