Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς


Το περιεχόμενο, η φιλοσοφία και το πνεύμα το οποίο θα πρέπει να διαπνέει τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερου ελληνικού βίου στο Κιλκίς, συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση (Τετάρτη 4 Απριλίου 2012) του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς στο δημοτικό κατάστημα.
Κατά τη συζήτηση του θέματος τονίστηκε για μια ακόμη φορά η πρωτεύουσας σημασίας ανάγκη τόσο για τη δημοτική αρχή όσο και την Οργανωτική Επιτροπή, στη κορυφαία αυτή διοργάνωση που προετοιμάζει ο Δήμος για τα 100 χρόνια Κιλκίς (1913-2013) να δραστηριοποιηθούν και να συμμετάσχουν ενεργά όλοι οι δημότες και ιδίως οι νέοι, καθώς και το σύνολο των φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου το 2013 να αποτελέσει ορόσημο και αφετηρία επανεκκίνησης της ανάπτυξης και της προόδου του τόπου. Μετάξυ άλλων στη συζήτηση που έλαβε χώρα, αναφέρθηκαν και οι στόχοι της δημοτικής αρχής, κάποιοι από τους οποίους είναι και η επανασύνδεση, αλλά και η γνωριμία των πολιτών με την ιστορία της πόλης, η ανασύνθεση της ταυτότητας της πόλης αλλά και του δήμου Κιλκίς, η προβολή της πόλης και η εξωστρέφειά της, η ανάδειξη των επιτευγμάτων και των δυνατοτήτων του τόπου, καθώς και των άγνωστων πτυχών της τοπικής ιστορίας που δεν περιλαμβάνονται στα κλασσικά εγχειρίδια της ιστορίας. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι το πρόγραμμα του εορτασμού με τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που θα περιλαμβάνονται σε αυτό, θα υλοποιείται καθόλη τη διάρκεια του 2013.
Στα προ ημερησίας διάταξης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δ. Τσαντάκης ενημέρωσε το σώμα για την πορεία κάποιων πολύ σημαντικών έργων για το σύνολο του Δήμου Κιλκίς. Όπως τόνισε, στις 10 Απριλίου δημοπρατείται το έργο “Αποκατάσταση ΧΤΑ Κιλκίς” προυπολογισμού 4.800.000 ευρώ περίπου, που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, ενώ στις 24 Απριλίου ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου “Αποχέτευση του οικισμού Κορυφής (Β' Φάση) της Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης προϋπολογισμού 466.000 ευρώ.
Ο κ. Τσαντάκης αναφέρθηκε τέλος και στην θετική εξέλιξη που σημειώθηκε στο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης του Κιλκίς προϋπολογισμού 4.800.000 ευρώ περίπου. Το μείζον πρόβλημα που προέκυπτε από την καθυστέρηση της έγκρισης της απαραίτητης τροποποίησης του ρυμοτομικού της περιοχής (σε ό.τι αφορά το τμήμα της Ελ. Βενιζέλου στο ύψος του Κήπου και του δημοτικού πάρκου) από το ΥΠΕΚΑ, και το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρό κίνδυνο απένταξής του ξεπεράστηκε από τη δημοσίευση της πολυαναμενόμενης τροποποίησης στο ΦΕΚ και έτσι το έργο, σε συνδυασμό και με τις συντονισμένες ενέργειες των τεχνικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τη διόρθωση των παρατηρήσεων της Διαχειριστικής Αρχής, δημοπρατείται στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.