Δύο περίπου χρόνια μετά την ψήφιση του Νόμου 3852/2010 (πρόγραμμα «Καλλικράτης» και 15 μήνες μετά την εφαρμογή του, αποδεικνύεται -σε μεγάλο βαθμό- η προχειρότητα σχεδίασης και υλοποίησής του, η οποία περιελάμβανε πλήθος αστοχιών και παραλείψεων. Περίτρανη απόδειξη η προτεινόμενη τροποποίηση του 1/3 των άρθρων του Νόμου στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή.
Μεγάλες καθυστερήσεις υπήρξαν, επίσης, στην υπογραφή των Προεδρικών Προγραμμάτων και στην ψήφιση των αναγκαίων νομοθετημάτων που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.
Πολλά τα προβλήματα, λίγες οι λύσεις…
Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα...
Πολλά «μεγάλα λόγια» παρέμειναν «μεγάλα λόγια»...
Ποια είναι η ανεξάρτητη Περιφέρεια, όταν σχεδόν για όλες μας τις αποφάσεις χρειάζεται έγκριση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;
Ποια είναι η οικονομικά αυτοδύναμη Περιφέρεια, όταν συνεχίζουμε να είμαστε επαίτες των δικαιούμενων εσόδων μας;
Ποια είναι η ανάπτυξη της Περιφέρειας -μέσω των μεγάλων έργων του Ε.Σ.Π.Α., όταν το «μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας» το διαχειρίζεται η κεντρική Κυβέρνηση;
Ποιος είναι ο «μικρός πρωθυπουργός» και ποιοι είναι οι «μικροί βουλευτές», όταν ο λόγος μας μετράει μόνο εντός της αίθουσας στην οποία συνεδριάζουμε;
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία -θέλω να προσέξετε ότι για μία και μοναδική φορά χρησιμοποιώ τη λέξη «συγκυρία» και όχι «κρίση»- μας οδήγησε στην μεγάλη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ που βιώνουμε όλοι μας, ως αποτέλεσμα της χρόνιας ηθικής, θεσμικής, πολιτικής κρίσης και αν θέλετε ακόμη και της κρίσης της εθνικής μας ταυτότητας!
Οι Ελληνικές οικογένειες ακροβατούν στα όρια της ανοχής και της αντοχής τους.
Οι Ελληνικές οικογένειες -στην πλειοψηφία τους, που έχουν πληγεί και από την ανεργία- ζουν στα όρια της φτώχιας ή και κάτω από αυτά.
Οι Ελληνικές οικογένειες καταχρεωμένες, από τις Τράπεζες (δάνεια και λοιπά) αλλά και από το Ελληνικό Δημόσιο (έκτακτες εισφορές, τέλη, «χαράτσια» κ.α.), οδηγούνται στην εξαθλίωση και στο οικονομικό & κοινωνικό αδιέξοδο.
Και ‘μεις καθόμαστε με «σταυρωμένα χέρια», γιατί ο περίφημος Νόμος για την Διοικητική Μεταρρύθμιση και την Αποκέντρωση μας «έχει δέσει τα χέρια»!
Αλλά, ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.
Εδώ και 15 μήνες, προσπαθούμε «με νύχια και με δόντια» να κρατηθούμε ζωντανοί.
Προσπαθούμε ενωμένοι -Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι (πλειοψηφίας-μειοψηφίας) σε πνεύμα σύμπνοιας και ομοφωνίας- να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να την κάνουμε να ακουστεί.
Προσπαθούμε με φιλότιμες προσπάθειες -τόσο ως αιρετά συλλογικά όργανα, όσο και με το στελεχιακό μας δυναμικό- να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακό σχεδιασμό, να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη στον τόπο του -αποκεντρωμένα, να στηρίξουμε την περιφέρεια -ειδικά σε μία παραμεθόρια και «ευαίσθητη» περιοχή όπως η δική μας.
Θέλουμε τα συλλογικά μας όργανα να γίνουν ουσιαστικά κέντρα λήψης αποφάσεων, με ενδυναμωμένους θεσμούς, που θα φέρνουν τους πολίτες κοντά μας.
Άλλωστε, οι πόρτες μας είναι και θα είναι πάντα ανοιχτές για τους πολίτες.
Καλούμαστε καθημερινά να διαδραματίσουμε ένα νέο και συνάμα ισχυρό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής προστασίας.
Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο διοίκησης, αποκεντρωμένο με ισχυρή και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση-Περιφέρεια.
Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους και ενδεχομένως και τον ρόλο μας.
Μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες στις Περιφέρειες, χωρίς όμως την προβλεπόμενη μεταφορά των αναγκαίων πόρων. Η τακτική επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους μειώθηκε δραματικά -παρά τις Υπουργικές υποσχέσεις, οι επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 20 χρόνων, τα αποκλειστικά δικά μας έσοδα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, τα λεγόμενα «χρηματοδοτικά εργαλεία» που έπρεπε να έχουμε στα χέρια μας για την πολυπόθητη ανάπτυξη, δυστυχώς δεν τα έχουμε στο βαθμό που απαιτείται.
- Τα έσοδά μας μειώθηκαν συνολικά κατά 23,28%.
Μειώσαμε τα λειτουργικά μας έξοδα, σχεδόν μηδενίσαμε τις περιττές δαπάνες, προσπαθούμε να παράξουμε έργο με τις ελάχιστες διαθέσιμες πιστώσεις, προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας, που χρειάζονται την στήριξή μας.
- Τα έξοδά μας μειώθηκαν συνολικά κατά 43,61%.
Παρά τη μείωση του προσωπικού μας -λόγω μετατάξεων, συνταξιοδοτήσεων, «πρόωρων αποχωρήσεων»- παρά τη μείωση των λειτουργικών μας εξόδων, προσπαθούμε να κρατήσουμε τον «πήχη ψηλά» στην παροχή υπηρεσιών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην αναπτυξιακή προοπτική και αυτό φαίνεται από τα απολογιστικά στοιχεία που θα σας παραθέσω παρακάτω.
Και όμως, καθημερινά προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατόν, για το εφικτό αποτέλεσμα που θα ανακουφίσει τις τοπικές μας κοινωνίες.
Στόχος μας ήταν και είναι να χρησιμοποιήσουμε την συσσωρευμένη γνώση, την εμπειρία και τα εργαλεία σχεδιασμού & υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων, χωρίς την «παραδοσιακή» γραφειοκρατία, την απουσία πολιτικής αλλά και τις επιχορηγήσεις χωρίς σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντα με γνώμονα την επιτάχυνση του αναπτυξιακού μας έργου.
Κύριο και καίριο πρόβλημα, αυτό της ανεργίας, το οποίο μέρα με τη μέρα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το άλλοτε πολυπληθές εργατικό και υπαλληλικό προσωπικό των βιομηχανιών και βιοτεχνιών της ενότητάς μας έχει μειωθεί κατά 50%. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Θλιβερό είναι το γεγονός της μεταφοράς της έδρας κάποιων επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Τουρκία), για τη μείωση του λειτουργικού και φορολογικού τους κόστους.
Πρέπει άμεσα να βρούμε τρόπους για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση του εισοδήματος των οικογενειών που έχουν πληγεί -υλοποιώντας δράσεις που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς απαιτούνται συντονισμένες και στοχευόμενες ενέργειες.
Πρέπει άμεσα να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, να δώσουμε κίνητρα στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, να ενισχύσουμε τις τοπικές αγορές -πριν η κατάσταση γίνει «μη αναστρέψιμη».
Άλλο μεγάλο πρόβλημα: ο πρωτογενής μας τομέας ψυχορραγεί. Παρά τη διαφαινόμενη μεταστροφή νέων ανθρώπων στην γεωργία και στην κτηνοτροφία, τα παραγωγικά αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά.
Τα έξοδα αυξάνονται και τα έσοδα μειώνονται. Η πώληση της όποιας παραγωγής δεν διασφαλίζεται. Οι τιμές πώλησης, πολλές φορές δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Ακόμη και οι κοινοτικές ενισχύσεις καθυστερούν ή καταβάλλονται μειωμένες.
Δεν υπάρχει στήριξη από την κεντρική Κυβέρνηση, γιατί τα «σχέδια» παραμένουν…σχέδια. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας οδηγούνται σε μαρασμό.
Η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» (εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ήπιες δράσεις για το περιβάλλον, βιολογική γεωργία κ.α.) έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας των Υπουργείων. Πάνω από 240 φάκελοι για την εγκατάσταση -στην Π.Ε.Κιλκίς- επαγγελματικών και αγροτικών φωτοβολταϊκών πάρκων έχουν προετοιμαστεί, αλλά η έγκρισή τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα άνω των 15 μηνών, χωρίς δική μας ευθύνη.
Όπως είναι φυσικό, όταν ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας παρουσιάζουν προβλήματα -και μάλιστα τόσο σοβαρά- δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη και στον τριτογενή τομέα. Η μείωση των οικογενειακών και επιχειρηματικών εισοδημάτων έχει επηρεάσει καθοριστικά και τον τομέα των υπηρεσιών. Άλλος ένας κύριος λόγος είναι οι πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, που δρουν ανασταλτικά στις όποιες επενδύσεις.
Στη σημερινή κοινωνική κρίση, δεν είναι τόσο τα μικρά ή μεγάλα έργα υποδομής που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και την κοινωνία.
Μπορούν να διευκολύνουν την ζωή τους, αλλά δεν θα λύσουν το κύριο πρόβλημά τους, που είναι η εξασφάλιση και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ακόμα και συμβολικής σημασίας δομές ή δράσεις, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή το «παράγω τοπικά, καταναλώνω τοπικά», μπορεί να ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας, έχουμε όμως χρέος να κάνουμε τις υπερβάσεις μας σε όλους τους τομείς και πάντα στο μέτρο του δυνατού.
Πρέπει να οδηγηθούμε σταδιακά σε αλλαγές -όχι μόνο στην υπηρεσιακή μας δομή, αλλά και στη συμπεριφορά και στην νοοτροπία μας, που πολλές φορές είναι καθοριστικές.
Για αυτό το λόγο, σαν Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους τοπικούς μας φορείς (επιμελητήριο, εμπορικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, εργατικό κέντρο, αναπτυξιακή εταιρεία κ.α.) περνάμε σταδιακά στη διαφοροποίηση και στον εμπλουτισμό του «προϊόντος» μας.
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα περιβάλλον, που ευνοεί τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας, με την ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, προωθώντας τα τοπικά μας προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας.
Η επιτυχία του αναπτυξιακού ρόλου της Περιφέρειας συμπεριλαμβάνει την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την περιβαλλοντική προστασία και προϋποθέτει πρωτοβουλίες και δράσεις, που συνδυάζουν τη σύγχρονη πολιτική των νέων ιδεών και το όραμα για το τι και το πώς θέλουμε την Ενότητά μας και το ρόλο, που αυτή μπορεί να διαδραματίσει σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία καθώς και στα επόμενα χρόνια -ενταγμένη πάντοτε στον ιστό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν σαν Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς.
Α.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Κατά τη διάρκεια του 2011 και παρά την αναμενόμενη γραφειοκρατική δυσκαμψία (εγκρίσεις νομιμότητας, προσυμβατικοί έλεγχοι, εξουσιοδοτήσεις υπογραφών, κ.α.) που παρατηρήθηκε στην υλοποίηση του προγράμματος «Καλλικράτης», το έργο που παρήγαγε η συγκεκριμένη Δνση θεωρείται σημαντικό.
●Δημοπρατήθηκε, υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Νέας Σάντας-κόμβος Ασσήρου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 58.000.000 ευρώ ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α.
●Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του οδικού έργου «κόμβος Μαυρονερίου-είσοδος πόλης Κιλκίς», συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ.
●Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης του οδικού έργου «κόμβος Μεταλλικού-Δοϊράνη», παρά τα προβλήματα χρηματοδότησής του από το Π.Δ.Ε. (Υπουργείο Υποδομών).
●Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. -αλλά καθυστερεί λόγω ενδογενών προβλημάτων της ΕΡΓΟΣΕ- η 2η φάση κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Πολυκάστρου-Ειδομένης (υποδομή, ηλεκτροκίνηση, περίφραξη), συνολικού προϋπολογισμού 95.000.000 ευρώ.
●Συνεχίστηκε η κατασκευή του έργου «οίκος ευγηρίας-θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Κιλκίς», με διαμορφωμένο προϋπολογισμό 3.584.421 ευρώ από το Π.Δ.Ε. Μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί 1.966.256 ευρώ.
●Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. και ολοκληρώθηκε η ωρίμανση του έργου «κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Κιλκίς», προϋπολογισμού 968.332 ευρώ.
●Δημοπρατήθηκαν 3 απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Π.Ε.Κιλκίς:
-συντήρηση οδού Κιλκίς-Πολυκάστρου-Γουμένισσας, προϋπολογισμού 580.000 ευρώ
-συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε.Κιλκίς, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ
-ασφαλτόστρωση δυτικής περιφερειακής οδού Κιλκίς, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
●Συνεχίστηκε η εκπόνηση της μελέτης «αναπαλαίωση & επανάχρηση του διατηρητέου κτιρίου της παλιάς Νομαρχίας», διαμορφωμένου προϋπολογισμού 376.437 ευρώ από τους Κ.Α.Π. Μέχρι σήμερα απορροφήθηκαν 245.350 ευρώ. Θα επιδιωχθεί η ένταξη κατασκευής του έργου στο Ε.Σ.Π.Α.
●Υλοποιήθηκε η κατασκευή της οδού σύνδεσης των νέων εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς με την Ε.Ο.Κιλκίς-Πολυκάστρου, συνολικού προϋπολογισμού 154.000 ευρώ από τους Κ.Α.Π. Το συμβατικό αντικείμενο διαμορφώθηκε στο ποσό των 74.487 ευρώ και απορροφήθηκαν 72.042 ευρώ.
●Αποπληρώθηκαν -από τους Κ.Α.Π.- οφειλές Π.Ο.Ε. ύψους 498.290 ευρώ από συμβασιοποιημένα και εκτελεσθέντα έργα.
Β.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
1.ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
●Διακινήθηκαν 5.700 εισερχόμενα-εξερχόμενα έγγραφα (με βάση την καταχώρησή τους στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο).
●Διακινήθηκε όλη η απλή και συστημένη αλληλογραφία των υπηρεσιών της Π.Ε.
-Ανάρτηση εγγράφων-αποφάσεων στο διαδίκτυο («Διαύγεια»)
-Ανάρτηση εγγράφων-αποφάσεων στους πίνακες ανακοινώσεων
●Επικυρώθηκαν έγγραφα (φωτοαντίγραφα) πολιτών.
●Επισημειώθηκαν 69 έγγραφα με την «σφραγίδα της Χάγης».
●Πραγματοποιήθηκε η απογραφή, επικαιροποίηση, καταχώρηση, επιβεβαίωση, ενημέρωση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.
●Πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμός και η επιτήρηση των υπηρεσιών παροχής καθαριότητας.
●Πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμός και η επιτήρηση των εκτός έδρας υπηρεσιακών μετακινήσεων (οχήματα, οδηγοί).
2.ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ
●Υποστηρίχθηκε όλη η διαδικασία της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων (κατατάξεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις, παραιτήσεις, συνταξιοδοτήσεις).
-Έκδοση αποφάσεων
-Καταχώρηση αποφάσεων στο πρόγραμμα Μητρώου OTS
-Αποστολή αποφάσεων για δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. (Εθνικό Τυπογραφείο)
-Έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών υπηρεσιακών μεταβολών
-Εκθέσεις αξιολόγησης
-Υπεύθυνες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης
-Συμμετοχή υπαλλήλων σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Π.Ι.Ν.Ε.Π.
-Ανάρτηση εγγράφων-αποφάσεων στο διαδίκτυο («Διαύγεια»)
●Πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες αναζητήσεις πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, εγγράφων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών.
●Μισθοδοτήθηκαν 185 μόνιμοι υπάλληλοι, 17 Ι.Δ.Α.Χ. και 35 μεταταγέντες σε Ο.Τ.Α.
-Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών & παρακράτησης φόρου
-Έκδοση βεβαιώσεων αποδοχών φορολογικής χρήσης
3.ΤΜΗΜΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
●Εκδόθηκαν 252 Γραμμάτια Είσπραξης, συνολικού ποσού 12.614.220,76 ευρώ.
●Εκδόθηκαν 1.126 Εντάλματα Πληρωμής, συνολικού ποσού 7.202.314,82 ευρώ.
●Παρακολούθηση τραπεζικών λογαριασμών (παλιοί-νέοι λογαριασμοί, μεταφορές από π.Ν.Α.Κιλκίς προς Π.Ε.Κιλκίς/Π.Κ.Μ.).
●Αποπληρώθηκαν -από τους Κ.Α.Π.- οφειλές Π.Ο.Ε. ύψους 39.662.63 ευρώ.
4.ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
●Παρατάθηκαν οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών.
●Πραγματοποιήθηκε πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια γραφικής ύλης.
●Πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων κίνησης & θέρμανσης.
5.ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
●Συντάχθηκαν οι προϋπολογισμοί των οικονομικών ετών 2011 & 2012.
●Συντάχθηκε ο απολογισμός-ισολογισμός του οικονομικού έτους 2010 (π.Ν.Α.Κιλκίς).
●Συντάχθηκε και ολοκληρώθηκε η απογραφή των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων.
●Εκδόθηκαν 880 αποφάσεις αναλήψεων και 324 ανακλήσεων.
●Καταχωρήθηκαν 1.193 παραστατικά δαπανών-τιμολογίων.
●Καταχωρήθηκαν 1.185 Εντάλματα Πληρωμής.
●Παρακολουθήθηκαν και πληρώθηκαν 71 έργα.
Γ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
1.ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ-ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
●Χορηγήθηκαν 200 βεβαιώσεις αρμοδιότητας του Γραφείου.
●Πραγματοποιήθηκαν 96 διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι.
●Πραγματοποιήθηκαν 123 έλεγχοι εφαρμογής της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας στα οινοποιεία της Π.Ε.
●Πραγματοποιήθηκαν 67 έλεγχοι αμπελουργικών προγραμμάτων.
●Επεξεργάστηκαν 172 στοιχεία αγροτικών εκμεταλλεύσεων του δικτύου λογιστικής γεωργικής πληροφόρησης (RICA).
●Πραγματοποιήθηκαν 6 δειγματοληψίες υπολειμματικότητας φαρμάκων.
●Πραγματοποιήθηκαν 16 εγγραφές παραγωγών στο φυτοϋγειονομικό μητρώο.
●Πραγματοποιήθηκαν 94 επισκοπήσεις ελέγχου εντόμων.
●Πραγματοποιήθηκαν 21 γεωργικές προειδοποιήσεις για τις καλλιέργειες βαμβακιού.
●Πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι προγραμμάτων οικονομικών αποζημιώσεων κτηνοτρόφων.
2.ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
●Πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω αγροπεριβαλλοντικές πληρωμές
-Βιολογικής γεωργίας, 416 δικαιούχοι, 3.231.829,46 ευρώ
-Βιολογικής κτηνοτροφίας, 5 δικαιούχοι, 123.881,27 ευρώ
-Δοϊράνης, 25 δικαιούχοι, 109.505,12 ευρώ
●Πραγματοποιήθηκαν 57 επιτόπιοι έλεγχοι προγραμμάτων μελισσοκομίας (+έκδοση & θεώρηση μελισσοκομικών βιβλιαρίων).
●Πραγματοποιήθηκαν 28 επιτόπιοι έλεγχοι κτηνοτροφικών μονάδων και σφαγείων.
-Εκδόθηκαν 129 βεβαιώσεις και εισπράχθηκαν τα σχετικά παράβολα «ελληνικής εκτροφής άνω των 5μηνών)
●Πραγματοποιήθηκαν 114 επιτόπιοι έλεγχοι εποπτείας κυκλοφορίας ζωοτροφών.
●Διεκπεραιώθηκαν 549 διαδικασίες (δηλώσεις, βεβαιώσεις, μεταβολές κ.α.) από/προς αμπελοκαλλεργητές.
●Διεκπεραιώθηκαν 95 διαδικασίες (δηλώσεις, εγγραφές, βεβαιώσεις, μεταβολές κ.α.) από/προς οινοποιούς.
3.(πρώην) ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
●Χορηγήθηκαν 189 βεβαιώσεις-γνωματεύσεις αρμοδιότητας του Γραφείου.
4.ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ
●Χορηγήθηκαν 28 βεβαιώσεις αρμοδιότητας του Γραφείου.
●Εμπλουτίστηκε η λίμνη Δοϊράνη με 30.000 ιχθύδια γόνου κοινού κυπρίνου.
●Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι υδάτων στην λίμνη Δοϊράνη, στον ποταμό Αξιό και στα ορεινά ύδατα περιοχής Π.Ε.Κιλκίς.
5.ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
●Χορηγήθηκαν 1.885 βεβαιώσεις αρμοδιότητας του τμήματος.
●Πραγματοποιήθηκαν 1.883 εσωτερικοί, διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι αρμοδιό-τητας του τμήματος.
●Παρελήφθησαν 25 σχέδια βελτίωσης.
●Πραγματοποιήθηκαν 1.300 συμβάσεις καλλιέργειας ενεργειακών φυτών.
●Πραγματοποιήθηκαν 17.000 έλεγχοι δικαιολογητικών δωρεάν διανομής τροφίμων.
●Πραγματοποιήθηκαν 15.000 έλεγχοι ποιοτικών ενισχύσεων (άρθ.18).
●Παρακολουθήθηκαν και πληρώθηκαν 71 έργα.
6.ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
●Πραγματοποιήθηκαν 29.580 εμβολιασμοί προγράμματος μελιταίου πυρετού.
●Πραγματοποιήθηκαν 31.206 αιμοληψίες, δειγματοληψίες ζώων και πτηνών.
●Πραγματοποιήθηκαν 298 έλεγχοι για την προστασία ζώων και πτηνών.
●Χορηγήθηκαν 727 άδειες και βεβαιώσεις αρμοδιότητας του τμήματος.
●Πραγματοποιήθηκαν 37 αστυκτηνιατρικές επιθεωρήσεις.
●Ελέχθηκαν 131.900 σφαγές ζώων.
●Πληρώθηκαν 410.090,00 ευρώ αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους.
7.ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ
●Σε εξέλιξη εκούσιος αναδασμός 22.000 στρεμμάτων στον οικισμό Αγίου Πέτρου.
●Σε εξέλιξη επέκταση ρυμοτομικής μελέτης 220 στρεμμάτων στον οικισμό Μελανθίου.
●Σε εξέλιξη συμπληρωματική διανομή 1.600 στρεμμάτων στον οικισμό Γαλλικού.
●Σε εξέλιξη διαχωρισμός οικοπέδων έκτασης 145 στρεμμάτων στον οικισμό Ποταμιάς.
●Περατώθηκαν οι διαδικασίες μικροεργασιών (αντικαταστάσεις, παραχωρήσεις, ανταλλαγές) 1.500 στρεμμάτων σε διάφορους συνοικισμούς της Π.Ε.
Δ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
1.ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ
●Εκδόθηκαν (συνολικά) 53 άδειες, πιστοποιητικά, απαλλακτικά αρμοδιότητας του τμήματος.
●Εγκρίθηκαν 42 μελέτες περιβαλλοντικών όρων.
●Πραγματοποιήθηκαν 81 αυτοψίες και διεκπεραιώθηκαν 2 καταγγελίες.
●Επιβλήθηκε (εισήγηση-απόφαση) ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.040 ευρώ.
2.ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
●Πραγματοποιήθηκαν 12 εξετάσεις και χορηγήθηκαν 123 άδειες τεχνικών επαγγελμάτων.
3.ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
●Εγκρίθηκαν 38 πολυήμερες σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές.
4.ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
●Συμμετείχαμε σε 2 τουριστικές εκθέσεις (εσωτερικού/εξωτερικού).
●Πραγματοποιήθηκαν 3 παραγωγές έντυπου και ψηφιακού υλικού τουριστικής προβολής, ύψους 10.000 ευρώ.
5.ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
●Χορηγήθηκε μία άδεια εργασίας σε πολιτικό πρόσφυγα.
●Επιβλήθηκαν (εισήγηση-απόφαση) 4 πρόστιμα σε επιχειρήσεις ύψους 1.200 ευρώ.
6.ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
●Διεκπεραιώθηκαν 437 θέματα ίδρυσης, λειτουργίας, λύσης κ.α. Α.Ε.
●Χορηγήθηκαν 146 βεβαιώσεις και στάλθηκαν στο Φ.Ε.Κ. 226 δημοσιεύσεις (θέματα Α.Ε.).
●Πραγματοποιήθηκαν 26 εκθέσεις ελέγχου πιστοποίησης.
●Χορηγήθηκαν 290 άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου & λαϊκών αγορών (έκδοση, συπλήρωση, τροποποίηση κ.α.).
●Θεωρήθηκαν 41 βιβλία διακίνησης υγρών καυσίμων.
●Πραγματοποιήθηκαν 835 περιοδικοί έλεγχοι μέτρων και σταθμών.
●Πραγματοποιήθηκαν 8 (14 δείγματα) αγορανομικοί έλεγχοι.
●Επιβλήθηκαν (εισήγηση-απόφαση) 2 διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.
Ε.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
1.ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
●Πραγματοποιήθηκαν 369 υγειονομικοί έλεγχοι αρμοδιότητας του τμήματος.
●Πραγματοποιήθηκαν 14 δειγματοληψίες αρμοδιότητας του τμήματος.
●Χορηγήθηκαν 113 πιστοποιητικά υγειονομικού ελέγχου.
●Εγκρίθηκαν 52 μελέτες & άδειες διάθεσης λυμάτων.
●Εκδόθηκαν και θεωρήθηκαν 1.142 ατομικά βιβλιάρια υγείας εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
●Οι δικαιούχοι του προγράμματος επιδότησης νεφροπαθών & μεταμοσχευμένων είναι 113 (27 νέες περιπτώσεις το 2011).
2.ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
●Εκδόθηκαν 76 επαγγελματικές άδειες (ιατροί, φαρμακοποιοί κ.α.) αρμοδιότητας του τμήματος.
●Χορηγήθηκαν 52 βεβαιώσεις & πιστοποιητικά αρμοδιότητας του τμήματος.
●Ελέγχθηκαν 840 συνταγές του Ο.Γ.Α.
●Σφραγίστηκαν και θεωρήθηκαν 300 συνταγολόγια ναρκωτικών φαρμάκων.
3.ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
●Πραγματοποιήθηκαν 20 εκθέσεις κοινωνικής έρευνας και παρέχεται συμβουλευτική στήριξη σε 96 περιπτώσεις.
●Διεκπεραιώθηκαν 6 υιοθεσίες.
●Εκδόθηκαν 16 νέα δελτία μετακίνησης ΑμεΑ και ανανεώθηκαν 300.
●Εξυπηρετήθηκαν 104 ηλικιωμένοι του προγράμματος λουτροθεραπείας.
●Χορηγήθηκαν, θεωρήθηκαν, τροποποιήθηκαν 38 πιστοποιητικά, βιβλία & βεβαιώσεις αρμοδιότητας του τμήματος.
ΣΤ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
●Χορηγήθηκαν 13.456 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.
●Εκδόθηκαν 2.850 νέες άδειες οδήγησης.
●Αντικαταστάθηκαν και θεωρήθηκαν 6.014 άδειες οδήγησης.
●Εγκρίθηκαν & χορηγήθηκαν 47 άδειες λειτουργίας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης.
●Πραγματοποιήθηκαν 5.438 τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων στο Κ.Τ.Ε.Ο. Κιλκίς και εισπράχθηκε το ποσό των 313.466 ευρώ.
Ζ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
●Εκδόθηκαν 84 αποφάσεις Ε.Π.Ο. και απαλλάχθηκαν από τη σχετική διαδικασία 14 περιπτώσεις.
●Πραγματοποιήθηκαν 13 εισηγήσεις επί μελετών περιβαλλοντικών περιπτώσεων κατηγορίας Α1 & Α2.
●Χορηγήθηκαν 26 γνωμοδοτήσεις για μελέτες πτηνοκτηνοτροφικών αποβλήτων.
●Εκδόθηκαν 3 άδειες έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων.
●Επιβλήθηκαν (εισήγηση-απόφαση) 3 διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.800 ευρώ.
Η.ΤΜΗΜΑ (αυτοτελές) ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
●Συστήθηκε και πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Κιλκίς, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετός).
●Εκδηλώθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία 17 δασικές πυρκαγιές, μικρής έκτασης και χωρίς αξιόλογες ζημίες.
Μεγάλες καθυστερήσεις υπήρξαν, επίσης, στην υπογραφή των Προεδρικών Προγραμμάτων και στην ψήφιση των αναγκαίων νομοθετημάτων που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.
Πολλά τα προβλήματα, λίγες οι λύσεις…
Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα...
Πολλά «μεγάλα λόγια» παρέμειναν «μεγάλα λόγια»...
Ποια είναι η ανεξάρτητη Περιφέρεια, όταν σχεδόν για όλες μας τις αποφάσεις χρειάζεται έγκριση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;
Ποια είναι η οικονομικά αυτοδύναμη Περιφέρεια, όταν συνεχίζουμε να είμαστε επαίτες των δικαιούμενων εσόδων μας;
Ποια είναι η ανάπτυξη της Περιφέρειας -μέσω των μεγάλων έργων του Ε.Σ.Π.Α., όταν το «μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας» το διαχειρίζεται η κεντρική Κυβέρνηση;
Ποιος είναι ο «μικρός πρωθυπουργός» και ποιοι είναι οι «μικροί βουλευτές», όταν ο λόγος μας μετράει μόνο εντός της αίθουσας στην οποία συνεδριάζουμε;
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία -θέλω να προσέξετε ότι για μία και μοναδική φορά χρησιμοποιώ τη λέξη «συγκυρία» και όχι «κρίση»- μας οδήγησε στην μεγάλη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ που βιώνουμε όλοι μας, ως αποτέλεσμα της χρόνιας ηθικής, θεσμικής, πολιτικής κρίσης και αν θέλετε ακόμη και της κρίσης της εθνικής μας ταυτότητας!
Οι Ελληνικές οικογένειες ακροβατούν στα όρια της ανοχής και της αντοχής τους.
Οι Ελληνικές οικογένειες -στην πλειοψηφία τους, που έχουν πληγεί και από την ανεργία- ζουν στα όρια της φτώχιας ή και κάτω από αυτά.
Οι Ελληνικές οικογένειες καταχρεωμένες, από τις Τράπεζες (δάνεια και λοιπά) αλλά και από το Ελληνικό Δημόσιο (έκτακτες εισφορές, τέλη, «χαράτσια» κ.α.), οδηγούνται στην εξαθλίωση και στο οικονομικό & κοινωνικό αδιέξοδο.
Και ‘μεις καθόμαστε με «σταυρωμένα χέρια», γιατί ο περίφημος Νόμος για την Διοικητική Μεταρρύθμιση και την Αποκέντρωση μας «έχει δέσει τα χέρια»!
Αλλά, ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.
Εδώ και 15 μήνες, προσπαθούμε «με νύχια και με δόντια» να κρατηθούμε ζωντανοί.
Προσπαθούμε ενωμένοι -Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι (πλειοψηφίας-μειοψηφίας) σε πνεύμα σύμπνοιας και ομοφωνίας- να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να την κάνουμε να ακουστεί.
Προσπαθούμε με φιλότιμες προσπάθειες -τόσο ως αιρετά συλλογικά όργανα, όσο και με το στελεχιακό μας δυναμικό- να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακό σχεδιασμό, να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη στον τόπο του -αποκεντρωμένα, να στηρίξουμε την περιφέρεια -ειδικά σε μία παραμεθόρια και «ευαίσθητη» περιοχή όπως η δική μας.
Θέλουμε τα συλλογικά μας όργανα να γίνουν ουσιαστικά κέντρα λήψης αποφάσεων, με ενδυναμωμένους θεσμούς, που θα φέρνουν τους πολίτες κοντά μας.
Άλλωστε, οι πόρτες μας είναι και θα είναι πάντα ανοιχτές για τους πολίτες.
Καλούμαστε καθημερινά να διαδραματίσουμε ένα νέο και συνάμα ισχυρό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής προστασίας.
Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο διοίκησης, αποκεντρωμένο με ισχυρή και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση-Περιφέρεια.
Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους και ενδεχομένως και τον ρόλο μας.
Μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες στις Περιφέρειες, χωρίς όμως την προβλεπόμενη μεταφορά των αναγκαίων πόρων. Η τακτική επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους μειώθηκε δραματικά -παρά τις Υπουργικές υποσχέσεις, οι επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 20 χρόνων, τα αποκλειστικά δικά μας έσοδα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, τα λεγόμενα «χρηματοδοτικά εργαλεία» που έπρεπε να έχουμε στα χέρια μας για την πολυπόθητη ανάπτυξη, δυστυχώς δεν τα έχουμε στο βαθμό που απαιτείται.
- Τα έσοδά μας μειώθηκαν συνολικά κατά 23,28%.
Μειώσαμε τα λειτουργικά μας έξοδα, σχεδόν μηδενίσαμε τις περιττές δαπάνες, προσπαθούμε να παράξουμε έργο με τις ελάχιστες διαθέσιμες πιστώσεις, προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας, που χρειάζονται την στήριξή μας.
- Τα έξοδά μας μειώθηκαν συνολικά κατά 43,61%.
Παρά τη μείωση του προσωπικού μας -λόγω μετατάξεων, συνταξιοδοτήσεων, «πρόωρων αποχωρήσεων»- παρά τη μείωση των λειτουργικών μας εξόδων, προσπαθούμε να κρατήσουμε τον «πήχη ψηλά» στην παροχή υπηρεσιών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην αναπτυξιακή προοπτική και αυτό φαίνεται από τα απολογιστικά στοιχεία που θα σας παραθέσω παρακάτω.
Και όμως, καθημερινά προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατόν, για το εφικτό αποτέλεσμα που θα ανακουφίσει τις τοπικές μας κοινωνίες.
Στόχος μας ήταν και είναι να χρησιμοποιήσουμε την συσσωρευμένη γνώση, την εμπειρία και τα εργαλεία σχεδιασμού & υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων, χωρίς την «παραδοσιακή» γραφειοκρατία, την απουσία πολιτικής αλλά και τις επιχορηγήσεις χωρίς σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντα με γνώμονα την επιτάχυνση του αναπτυξιακού μας έργου.
Κύριο και καίριο πρόβλημα, αυτό της ανεργίας, το οποίο μέρα με τη μέρα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το άλλοτε πολυπληθές εργατικό και υπαλληλικό προσωπικό των βιομηχανιών και βιοτεχνιών της ενότητάς μας έχει μειωθεί κατά 50%. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Θλιβερό είναι το γεγονός της μεταφοράς της έδρας κάποιων επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Τουρκία), για τη μείωση του λειτουργικού και φορολογικού τους κόστους.
Πρέπει άμεσα να βρούμε τρόπους για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση του εισοδήματος των οικογενειών που έχουν πληγεί -υλοποιώντας δράσεις που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς απαιτούνται συντονισμένες και στοχευόμενες ενέργειες.
Πρέπει άμεσα να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, να δώσουμε κίνητρα στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, να ενισχύσουμε τις τοπικές αγορές -πριν η κατάσταση γίνει «μη αναστρέψιμη».
Άλλο μεγάλο πρόβλημα: ο πρωτογενής μας τομέας ψυχορραγεί. Παρά τη διαφαινόμενη μεταστροφή νέων ανθρώπων στην γεωργία και στην κτηνοτροφία, τα παραγωγικά αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά.
Τα έξοδα αυξάνονται και τα έσοδα μειώνονται. Η πώληση της όποιας παραγωγής δεν διασφαλίζεται. Οι τιμές πώλησης, πολλές φορές δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Ακόμη και οι κοινοτικές ενισχύσεις καθυστερούν ή καταβάλλονται μειωμένες.
Δεν υπάρχει στήριξη από την κεντρική Κυβέρνηση, γιατί τα «σχέδια» παραμένουν…σχέδια. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας οδηγούνται σε μαρασμό.
Η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» (εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ήπιες δράσεις για το περιβάλλον, βιολογική γεωργία κ.α.) έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας των Υπουργείων. Πάνω από 240 φάκελοι για την εγκατάσταση -στην Π.Ε.Κιλκίς- επαγγελματικών και αγροτικών φωτοβολταϊκών πάρκων έχουν προετοιμαστεί, αλλά η έγκρισή τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα άνω των 15 μηνών, χωρίς δική μας ευθύνη.
Όπως είναι φυσικό, όταν ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας παρουσιάζουν προβλήματα -και μάλιστα τόσο σοβαρά- δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη και στον τριτογενή τομέα. Η μείωση των οικογενειακών και επιχειρηματικών εισοδημάτων έχει επηρεάσει καθοριστικά και τον τομέα των υπηρεσιών. Άλλος ένας κύριος λόγος είναι οι πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, που δρουν ανασταλτικά στις όποιες επενδύσεις.
Στη σημερινή κοινωνική κρίση, δεν είναι τόσο τα μικρά ή μεγάλα έργα υποδομής που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και την κοινωνία.
Μπορούν να διευκολύνουν την ζωή τους, αλλά δεν θα λύσουν το κύριο πρόβλημά τους, που είναι η εξασφάλιση και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ακόμα και συμβολικής σημασίας δομές ή δράσεις, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή το «παράγω τοπικά, καταναλώνω τοπικά», μπορεί να ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας, έχουμε όμως χρέος να κάνουμε τις υπερβάσεις μας σε όλους τους τομείς και πάντα στο μέτρο του δυνατού.
Πρέπει να οδηγηθούμε σταδιακά σε αλλαγές -όχι μόνο στην υπηρεσιακή μας δομή, αλλά και στη συμπεριφορά και στην νοοτροπία μας, που πολλές φορές είναι καθοριστικές.
Για αυτό το λόγο, σαν Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους τοπικούς μας φορείς (επιμελητήριο, εμπορικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, εργατικό κέντρο, αναπτυξιακή εταιρεία κ.α.) περνάμε σταδιακά στη διαφοροποίηση και στον εμπλουτισμό του «προϊόντος» μας.
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα περιβάλλον, που ευνοεί τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας, με την ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, προωθώντας τα τοπικά μας προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας.
Η επιτυχία του αναπτυξιακού ρόλου της Περιφέρειας συμπεριλαμβάνει την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την περιβαλλοντική προστασία και προϋποθέτει πρωτοβουλίες και δράσεις, που συνδυάζουν τη σύγχρονη πολιτική των νέων ιδεών και το όραμα για το τι και το πώς θέλουμε την Ενότητά μας και το ρόλο, που αυτή μπορεί να διαδραματίσει σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία καθώς και στα επόμενα χρόνια -ενταγμένη πάντοτε στον ιστό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν σαν Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ οικονομικού έτους 2011
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ | ΕΣΟΔΑ | ΕΞΟΔΑ | ΥΠΟΛΟΙΠΟ |
Ταμειακό υπόλοιπο 2010 | 3.383.543,15 | | 3.383.543,16 |
Χρήση 2011 | 9.230.316,41 | 7.364.324,62 | 5.249.534,94 |
ΣΥΝΟΛΟ | 12.613.859,56 | 7.364.324,62 | 5.249.324,62 |
Α.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Κατά τη διάρκεια του 2011 και παρά την αναμενόμενη γραφειοκρατική δυσκαμψία (εγκρίσεις νομιμότητας, προσυμβατικοί έλεγχοι, εξουσιοδοτήσεις υπογραφών, κ.α.) που παρατηρήθηκε στην υλοποίηση του προγράμματος «Καλλικράτης», το έργο που παρήγαγε η συγκεκριμένη Δνση θεωρείται σημαντικό.
●Δημοπρατήθηκε, υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Νέας Σάντας-κόμβος Ασσήρου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 58.000.000 ευρώ ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α.
●Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του οδικού έργου «κόμβος Μαυρονερίου-είσοδος πόλης Κιλκίς», συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ.
●Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης του οδικού έργου «κόμβος Μεταλλικού-Δοϊράνη», παρά τα προβλήματα χρηματοδότησής του από το Π.Δ.Ε. (Υπουργείο Υποδομών).
●Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. -αλλά καθυστερεί λόγω ενδογενών προβλημάτων της ΕΡΓΟΣΕ- η 2η φάση κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Πολυκάστρου-Ειδομένης (υποδομή, ηλεκτροκίνηση, περίφραξη), συνολικού προϋπολογισμού 95.000.000 ευρώ.
●Συνεχίστηκε η κατασκευή του έργου «οίκος ευγηρίας-θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Κιλκίς», με διαμορφωμένο προϋπολογισμό 3.584.421 ευρώ από το Π.Δ.Ε. Μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί 1.966.256 ευρώ.
●Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. και ολοκληρώθηκε η ωρίμανση του έργου «κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Κιλκίς», προϋπολογισμού 968.332 ευρώ.
●Δημοπρατήθηκαν 3 απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Π.Ε.Κιλκίς:
-συντήρηση οδού Κιλκίς-Πολυκάστρου-Γουμένισσας, προϋπολογισμού 580.000 ευρώ
-συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε.Κιλκίς, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ
-ασφαλτόστρωση δυτικής περιφερειακής οδού Κιλκίς, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
●Συνεχίστηκε η εκπόνηση της μελέτης «αναπαλαίωση & επανάχρηση του διατηρητέου κτιρίου της παλιάς Νομαρχίας», διαμορφωμένου προϋπολογισμού 376.437 ευρώ από τους Κ.Α.Π. Μέχρι σήμερα απορροφήθηκαν 245.350 ευρώ. Θα επιδιωχθεί η ένταξη κατασκευής του έργου στο Ε.Σ.Π.Α.
●Υλοποιήθηκε η κατασκευή της οδού σύνδεσης των νέων εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς με την Ε.Ο.Κιλκίς-Πολυκάστρου, συνολικού προϋπολογισμού 154.000 ευρώ από τους Κ.Α.Π. Το συμβατικό αντικείμενο διαμορφώθηκε στο ποσό των 74.487 ευρώ και απορροφήθηκαν 72.042 ευρώ.
●Αποπληρώθηκαν -από τους Κ.Α.Π.- οφειλές Π.Ο.Ε. ύψους 498.290 ευρώ από συμβασιοποιημένα και εκτελεσθέντα έργα.
Β.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
1.ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
●Διακινήθηκαν 5.700 εισερχόμενα-εξερχόμενα έγγραφα (με βάση την καταχώρησή τους στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο).
●Διακινήθηκε όλη η απλή και συστημένη αλληλογραφία των υπηρεσιών της Π.Ε.
-Ανάρτηση εγγράφων-αποφάσεων στο διαδίκτυο («Διαύγεια»)
-Ανάρτηση εγγράφων-αποφάσεων στους πίνακες ανακοινώσεων
●Επικυρώθηκαν έγγραφα (φωτοαντίγραφα) πολιτών.
●Επισημειώθηκαν 69 έγγραφα με την «σφραγίδα της Χάγης».
●Πραγματοποιήθηκε η απογραφή, επικαιροποίηση, καταχώρηση, επιβεβαίωση, ενημέρωση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.
●Πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμός και η επιτήρηση των υπηρεσιών παροχής καθαριότητας.
●Πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμός και η επιτήρηση των εκτός έδρας υπηρεσιακών μετακινήσεων (οχήματα, οδηγοί).
2.ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ
●Υποστηρίχθηκε όλη η διαδικασία της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων (κατατάξεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις, παραιτήσεις, συνταξιοδοτήσεις).
-Έκδοση αποφάσεων
-Καταχώρηση αποφάσεων στο πρόγραμμα Μητρώου OTS
-Αποστολή αποφάσεων για δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. (Εθνικό Τυπογραφείο)
-Έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών υπηρεσιακών μεταβολών
-Εκθέσεις αξιολόγησης
-Υπεύθυνες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης
-Συμμετοχή υπαλλήλων σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Π.Ι.Ν.Ε.Π.
-Ανάρτηση εγγράφων-αποφάσεων στο διαδίκτυο («Διαύγεια»)
●Πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες αναζητήσεις πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, εγγράφων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών.
●Μισθοδοτήθηκαν 185 μόνιμοι υπάλληλοι, 17 Ι.Δ.Α.Χ. και 35 μεταταγέντες σε Ο.Τ.Α.
-Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών & παρακράτησης φόρου
-Έκδοση βεβαιώσεων αποδοχών φορολογικής χρήσης
3.ΤΜΗΜΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
●Εκδόθηκαν 252 Γραμμάτια Είσπραξης, συνολικού ποσού 12.614.220,76 ευρώ.
●Εκδόθηκαν 1.126 Εντάλματα Πληρωμής, συνολικού ποσού 7.202.314,82 ευρώ.
●Παρακολούθηση τραπεζικών λογαριασμών (παλιοί-νέοι λογαριασμοί, μεταφορές από π.Ν.Α.Κιλκίς προς Π.Ε.Κιλκίς/Π.Κ.Μ.).
●Αποπληρώθηκαν -από τους Κ.Α.Π.- οφειλές Π.Ο.Ε. ύψους 39.662.63 ευρώ.
4.ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
●Παρατάθηκαν οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών.
●Πραγματοποιήθηκε πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια γραφικής ύλης.
●Πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων κίνησης & θέρμανσης.
5.ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
●Συντάχθηκαν οι προϋπολογισμοί των οικονομικών ετών 2011 & 2012.
●Συντάχθηκε ο απολογισμός-ισολογισμός του οικονομικού έτους 2010 (π.Ν.Α.Κιλκίς).
●Συντάχθηκε και ολοκληρώθηκε η απογραφή των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων.
●Εκδόθηκαν 880 αποφάσεις αναλήψεων και 324 ανακλήσεων.
●Καταχωρήθηκαν 1.193 παραστατικά δαπανών-τιμολογίων.
●Καταχωρήθηκαν 1.185 Εντάλματα Πληρωμής.
●Παρακολουθήθηκαν και πληρώθηκαν 71 έργα.
Γ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
1.ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ-ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
●Χορηγήθηκαν 200 βεβαιώσεις αρμοδιότητας του Γραφείου.
●Πραγματοποιήθηκαν 96 διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι.
●Πραγματοποιήθηκαν 123 έλεγχοι εφαρμογής της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας στα οινοποιεία της Π.Ε.
●Πραγματοποιήθηκαν 67 έλεγχοι αμπελουργικών προγραμμάτων.
●Επεξεργάστηκαν 172 στοιχεία αγροτικών εκμεταλλεύσεων του δικτύου λογιστικής γεωργικής πληροφόρησης (RICA).
●Πραγματοποιήθηκαν 6 δειγματοληψίες υπολειμματικότητας φαρμάκων.
●Πραγματοποιήθηκαν 16 εγγραφές παραγωγών στο φυτοϋγειονομικό μητρώο.
●Πραγματοποιήθηκαν 94 επισκοπήσεις ελέγχου εντόμων.
●Πραγματοποιήθηκαν 21 γεωργικές προειδοποιήσεις για τις καλλιέργειες βαμβακιού.
●Πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι προγραμμάτων οικονομικών αποζημιώσεων κτηνοτρόφων.
2.ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
●Πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω αγροπεριβαλλοντικές πληρωμές
-Βιολογικής γεωργίας, 416 δικαιούχοι, 3.231.829,46 ευρώ
-Βιολογικής κτηνοτροφίας, 5 δικαιούχοι, 123.881,27 ευρώ
-Δοϊράνης, 25 δικαιούχοι, 109.505,12 ευρώ
●Πραγματοποιήθηκαν 57 επιτόπιοι έλεγχοι προγραμμάτων μελισσοκομίας (+έκδοση & θεώρηση μελισσοκομικών βιβλιαρίων).
●Πραγματοποιήθηκαν 28 επιτόπιοι έλεγχοι κτηνοτροφικών μονάδων και σφαγείων.
-Εκδόθηκαν 129 βεβαιώσεις και εισπράχθηκαν τα σχετικά παράβολα «ελληνικής εκτροφής άνω των 5μηνών)
●Πραγματοποιήθηκαν 114 επιτόπιοι έλεγχοι εποπτείας κυκλοφορίας ζωοτροφών.
●Διεκπεραιώθηκαν 549 διαδικασίες (δηλώσεις, βεβαιώσεις, μεταβολές κ.α.) από/προς αμπελοκαλλεργητές.
●Διεκπεραιώθηκαν 95 διαδικασίες (δηλώσεις, εγγραφές, βεβαιώσεις, μεταβολές κ.α.) από/προς οινοποιούς.
3.(πρώην) ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
●Χορηγήθηκαν 189 βεβαιώσεις-γνωματεύσεις αρμοδιότητας του Γραφείου.
4.ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ
●Χορηγήθηκαν 28 βεβαιώσεις αρμοδιότητας του Γραφείου.
●Εμπλουτίστηκε η λίμνη Δοϊράνη με 30.000 ιχθύδια γόνου κοινού κυπρίνου.
●Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι υδάτων στην λίμνη Δοϊράνη, στον ποταμό Αξιό και στα ορεινά ύδατα περιοχής Π.Ε.Κιλκίς.
5.ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
●Χορηγήθηκαν 1.885 βεβαιώσεις αρμοδιότητας του τμήματος.
●Πραγματοποιήθηκαν 1.883 εσωτερικοί, διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι αρμοδιό-τητας του τμήματος.
●Παρελήφθησαν 25 σχέδια βελτίωσης.
●Πραγματοποιήθηκαν 1.300 συμβάσεις καλλιέργειας ενεργειακών φυτών.
●Πραγματοποιήθηκαν 17.000 έλεγχοι δικαιολογητικών δωρεάν διανομής τροφίμων.
●Πραγματοποιήθηκαν 15.000 έλεγχοι ποιοτικών ενισχύσεων (άρθ.18).
●Παρακολουθήθηκαν και πληρώθηκαν 71 έργα.
6.ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
●Πραγματοποιήθηκαν 29.580 εμβολιασμοί προγράμματος μελιταίου πυρετού.
●Πραγματοποιήθηκαν 31.206 αιμοληψίες, δειγματοληψίες ζώων και πτηνών.
●Πραγματοποιήθηκαν 298 έλεγχοι για την προστασία ζώων και πτηνών.
●Χορηγήθηκαν 727 άδειες και βεβαιώσεις αρμοδιότητας του τμήματος.
●Πραγματοποιήθηκαν 37 αστυκτηνιατρικές επιθεωρήσεις.
●Ελέχθηκαν 131.900 σφαγές ζώων.
●Πληρώθηκαν 410.090,00 ευρώ αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους.
7.ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ
●Σε εξέλιξη εκούσιος αναδασμός 22.000 στρεμμάτων στον οικισμό Αγίου Πέτρου.
●Σε εξέλιξη επέκταση ρυμοτομικής μελέτης 220 στρεμμάτων στον οικισμό Μελανθίου.
●Σε εξέλιξη συμπληρωματική διανομή 1.600 στρεμμάτων στον οικισμό Γαλλικού.
●Σε εξέλιξη διαχωρισμός οικοπέδων έκτασης 145 στρεμμάτων στον οικισμό Ποταμιάς.
●Περατώθηκαν οι διαδικασίες μικροεργασιών (αντικαταστάσεις, παραχωρήσεις, ανταλλαγές) 1.500 στρεμμάτων σε διάφορους συνοικισμούς της Π.Ε.
Δ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
1.ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ
●Εκδόθηκαν (συνολικά) 53 άδειες, πιστοποιητικά, απαλλακτικά αρμοδιότητας του τμήματος.
●Εγκρίθηκαν 42 μελέτες περιβαλλοντικών όρων.
●Πραγματοποιήθηκαν 81 αυτοψίες και διεκπεραιώθηκαν 2 καταγγελίες.
●Επιβλήθηκε (εισήγηση-απόφαση) ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.040 ευρώ.
2.ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
●Πραγματοποιήθηκαν 12 εξετάσεις και χορηγήθηκαν 123 άδειες τεχνικών επαγγελμάτων.
3.ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
●Εγκρίθηκαν 38 πολυήμερες σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές.
4.ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
●Συμμετείχαμε σε 2 τουριστικές εκθέσεις (εσωτερικού/εξωτερικού).
●Πραγματοποιήθηκαν 3 παραγωγές έντυπου και ψηφιακού υλικού τουριστικής προβολής, ύψους 10.000 ευρώ.
5.ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
●Χορηγήθηκε μία άδεια εργασίας σε πολιτικό πρόσφυγα.
●Επιβλήθηκαν (εισήγηση-απόφαση) 4 πρόστιμα σε επιχειρήσεις ύψους 1.200 ευρώ.
6.ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
●Διεκπεραιώθηκαν 437 θέματα ίδρυσης, λειτουργίας, λύσης κ.α. Α.Ε.
●Χορηγήθηκαν 146 βεβαιώσεις και στάλθηκαν στο Φ.Ε.Κ. 226 δημοσιεύσεις (θέματα Α.Ε.).
●Πραγματοποιήθηκαν 26 εκθέσεις ελέγχου πιστοποίησης.
●Χορηγήθηκαν 290 άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου & λαϊκών αγορών (έκδοση, συπλήρωση, τροποποίηση κ.α.).
●Θεωρήθηκαν 41 βιβλία διακίνησης υγρών καυσίμων.
●Πραγματοποιήθηκαν 835 περιοδικοί έλεγχοι μέτρων και σταθμών.
●Πραγματοποιήθηκαν 8 (14 δείγματα) αγορανομικοί έλεγχοι.
●Επιβλήθηκαν (εισήγηση-απόφαση) 2 διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.
Ε.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
1.ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
●Πραγματοποιήθηκαν 369 υγειονομικοί έλεγχοι αρμοδιότητας του τμήματος.
●Πραγματοποιήθηκαν 14 δειγματοληψίες αρμοδιότητας του τμήματος.
●Χορηγήθηκαν 113 πιστοποιητικά υγειονομικού ελέγχου.
●Εγκρίθηκαν 52 μελέτες & άδειες διάθεσης λυμάτων.
●Εκδόθηκαν και θεωρήθηκαν 1.142 ατομικά βιβλιάρια υγείας εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
●Οι δικαιούχοι του προγράμματος επιδότησης νεφροπαθών & μεταμοσχευμένων είναι 113 (27 νέες περιπτώσεις το 2011).
2.ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
●Εκδόθηκαν 76 επαγγελματικές άδειες (ιατροί, φαρμακοποιοί κ.α.) αρμοδιότητας του τμήματος.
●Χορηγήθηκαν 52 βεβαιώσεις & πιστοποιητικά αρμοδιότητας του τμήματος.
●Ελέγχθηκαν 840 συνταγές του Ο.Γ.Α.
●Σφραγίστηκαν και θεωρήθηκαν 300 συνταγολόγια ναρκωτικών φαρμάκων.
3.ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
●Πραγματοποιήθηκαν 20 εκθέσεις κοινωνικής έρευνας και παρέχεται συμβουλευτική στήριξη σε 96 περιπτώσεις.
●Διεκπεραιώθηκαν 6 υιοθεσίες.
●Εκδόθηκαν 16 νέα δελτία μετακίνησης ΑμεΑ και ανανεώθηκαν 300.
●Εξυπηρετήθηκαν 104 ηλικιωμένοι του προγράμματος λουτροθεραπείας.
●Χορηγήθηκαν, θεωρήθηκαν, τροποποιήθηκαν 38 πιστοποιητικά, βιβλία & βεβαιώσεις αρμοδιότητας του τμήματος.
ΣΤ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
●Χορηγήθηκαν 13.456 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.
●Εκδόθηκαν 2.850 νέες άδειες οδήγησης.
●Αντικαταστάθηκαν και θεωρήθηκαν 6.014 άδειες οδήγησης.
●Εγκρίθηκαν & χορηγήθηκαν 47 άδειες λειτουργίας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης.
●Πραγματοποιήθηκαν 5.438 τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων στο Κ.Τ.Ε.Ο. Κιλκίς και εισπράχθηκε το ποσό των 313.466 ευρώ.
Ζ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
●Εκδόθηκαν 84 αποφάσεις Ε.Π.Ο. και απαλλάχθηκαν από τη σχετική διαδικασία 14 περιπτώσεις.
●Πραγματοποιήθηκαν 13 εισηγήσεις επί μελετών περιβαλλοντικών περιπτώσεων κατηγορίας Α1 & Α2.
●Χορηγήθηκαν 26 γνωμοδοτήσεις για μελέτες πτηνοκτηνοτροφικών αποβλήτων.
●Εκδόθηκαν 3 άδειες έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων.
●Επιβλήθηκαν (εισήγηση-απόφαση) 3 διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.800 ευρώ.
Η.ΤΜΗΜΑ (αυτοτελές) ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
●Συστήθηκε και πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Κιλκίς, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετός).
●Εκδηλώθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία 17 δασικές πυρκαγιές, μικρής έκτασης και χωρίς αξιόλογες ζημίες.
Πάμε καλά, σε πείσμα πολλών!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια...