Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Γιώργος Γεωργαντάς: "Μπήκαμε στη τελική ευθεία για τη νίκη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας"

Με την καταλυτική παρουσία και ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο την Κυριακή μπήκαμε στη τελική ευθεία για τη νίκη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 6ης Μαίου.
Η παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται τρία βασικά αιτήματα ολόκληρης της κοινωνίας:
Α. Την ασφαλή και γρηγορότερη δυνατή έξοδο από την κρίση.
Β. Την επούλωση των κοινωνικών τραυμάτων που επέφερε η ανάλγητη πολιτική του ΠΑΣΟΚ των κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Γ. Την υιοθέτηση και υποστήριξη μιας αναπτυξιακής πολιτικής για να συνέλθει η χώρα και οι πολίτες από το πρωτόγνωρο σοκ που υπέστησαν.
Με το Ζάππειο 3 και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει με υπευθυνότητα ο Αντώνης Σαμαράς καθίσταται φανερή και η τεράστια ποιοτική διαφορά του προγράμματος και εν τέλει της ιδεολογίας μας από τον επικίνδυνο βερμπαλισμό του ΠΑΣΟΚ αλλά και όσων νεοπαγών πολιτικών σχηματισμών «ψαρεύουν σε θολά νερά» επενδύοντας στον φόβο των Ελλήνων.
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι στις πρώτες 6 εβδομάδες μετά τις εκλογές, η ΝΔ θα παρουσιάσει 4 νομοσχέδια, (α) για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, (ασφαλιστικά ταμεία, επιδόματα κλπ), (β) νέο φορολογικό νομοσχέδιο, (γ) ειδικό νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών και (δ) πολυ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη.
Για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση των πλέον ευπαθών ομάδων ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε:
Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων.
Νομοθετική παρέμβαση για την ανακούφιση των δανειοληπτών: «Δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Και αυτό μπορεί να γίνει, με το να νομοθετηθεί ρύθμιση για όσους έχουν τέτοιο πρόβλημα, να πληρώνουν μόνο τόκο για μια τριετία τουλάχιστον»
Αποζημίωση των ομολογιούχων: Πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχει τρόπος. Κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών. Και με επενδυτικά κίνητρα ακόμα»
Επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια.
Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά.
Και επειδή διάφοροι αναρωτιούνται προσχηματικά που θα βρεθούν τα χρήματα ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε
Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από την περικοπή της σπατάλης που υπάρχει άφθονη. Κι όποιος αμφιβάλλει, ας δει το πάρτι στο ΙΚΑ τελευταία. Ή τα επιδόματα και τις συντάξεις μαϊμού
Αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ.
Ιδιωτικοποιήσεις σε δραστηριότητες του δημοσίου, ή ζημιογόνων ΔΕΚΟ: «Δεν γίνεται να κόβονται οι συντάξεις του κοσμάκη, όταν συνεχίζεται η σπατάλη σε ΔΕΚΟ που παράγουν περισσότερα ελλείμματα παρά δημόσιο όφελος. Μετά την 6η Μαΐου τέρμα όλα αυτά…», είπε ο κ. Σαμαράς.
Αναφερόμενος στις ζημιογόνες εταιρίες του Δημοσίου είπε: «Δεσμός που δεν λύνεται, θα κόβεται».
Για την εφαρμογή του κοινωνικά δίκαιου και αναπτυξιακού προγράμματος απαιτείται η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς το διατύπωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο:
Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση;
•Μπορώ να μειώσω τους φόρους, όπως επιβάλλει η δική μου φιλελεύθερη ιδεολογία, μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους;
•Μπορώ να φτιάξω ένα ευέλικτο κράτος μαζί με εκείνους που θέλουν το κράτος τεράστιο, ανεύθυνο, παλαιοκομματικό και τελικά επικίνδυνο;
Τώρα λοιπόν υπάρχει η ελπίδα. Οι Έλληνες μπορούμε.

7 σχόλια:

  1. τώρα γιατί μου ήρθε η εικόνα του Μαυρογιαλούρου που δίνει υποσχέσεις και ο γάιδαρος πίσω να γκαρίζει;; Μάλλον ντεζαβού θα έπαθα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τώρα λοιπόν που υπάρχει ελπίδα και οι Έλληνες μπορούμε ρωτάω εάν διάβασες αγαπητέ Γιώργο το μνημόνιο η και εσύ σαν τον Χρυσοχοιδη δεν πρόκανες; Γιατί αν το διάβασες και λες ότι ελπίδα είναι ο Σαμαράς με εσένα αγκαλίτσα τότε είσαι μάλλον βαθιά νυχτωμένος. Το λέω αυτό γιατί αν ήσουν ξύπνιος θα ήξερες ότι τίποτε μα τίποτε δεν γίνεται από κανέναν ελληνάρα τύπου σαμαρά εάν δεν φέρει την υπογραφή του ραιχμαν η όπως αλλιώς τον λένε.
    Θα ήξερες επίσης ότι με όσα υπέγραψε ο καλούλης η Ελλάδα είναι όχι τύποις αλλά και ουσιαστικά υπό εποπτεία. θα ήξερες τέλος ότι στον αμέσως επόμενο τόνο μετά τις εκλογές οι μισθοί και οι συντάξεις της Βουλγαρίας θα είναι παράδεισος για την Ελλάδα. Μην σηκώνεις λοιπόν σημαίες μπανίας γιατί ο δρόμος που χάραξε ο κιλτίδης δεν είναι μακριά. Ένα τσιγάρο δρόμος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντίνος Χριστιανόπουλος: Να τα λέτε με τ' όνομά τους! Όλοι το ίδιο σκατό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ανέκδοτο του μήνα: νίκη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας!!!

    Γιώργος Γεωργαντάς: "Μπήκαμε στη τελική ευθεία για τη νίκη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας"
    Παίρνει τίποτα ληγμένα αυτός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί τον βγάλατε? Θα γελούσανε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.