Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Το κατώφλι του ανακριτή περνά σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που τον φέρνει αντιμέτωπο ακόμη και με το ενδεχόμενο προφυλάκισης, θα βρεθεί σήμερα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου που ερεύνησαν τον τρόπο απόκτησης της περιουσιακής του κατάστασης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου off – shore εταιρειών «ξέπλενε» μέρος των χρημάτων που είχε λάβει από δυο εξοπλιστικά προγράμματα – TOR – M1 και γερμανικά υποβρύχια – ...επενδύοντας σε δεκάδες πολυτελή ακίνητα.
Κατά το πόρισμα, το ποσό που έχει εντοπιστεί από την υπογραφή αυτών των δυο συμβάσεων ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα κέρδη του πρώην υπουργού από την μεταπώληση ακινήτων που είχε αποκτήσει με χρήματα - «προϊόν δωροδοκίας». Ενδεικτικά, στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται πως ο πρώην υπουργός είχε λάβει προκαταβολικά μίζα για τα ρωσικά αντιαεροπορικά TOR – M1 και ενώ κανείς από τους επιτελείς του δεν φέρεται συμφωνούσε με την συγκεκριμένη αγορά!
Ο πρώην υπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για όλα όσα έφερε στο φως η πολύμηνη έρευνα των δυο εισαγγελέων και του ΣΔΟΕ και να αντικρούσει το πλήθος των επιβαρυντικών για τον ίδιο στοιχείων που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία – περίπου 12.000 σελίδων!
Ήδη, οι δικηγόροι του Α. Τσοχατζόπουλου με κοινή ανακοίνωσή τους έχουν δώσει το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει ο πρώην υπουργός.
Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής, πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου, εκφράζοντας τις νομικές θέσεις και των λοιπών πληρεξουσίων δικηγόρων (Ιωάννη Νικολάου, Ιωάννη Παγορόπουλου και Γρηγορίου Τσόλια) γίνεται λόγος για «θεαματικό» ή «θεατρικό» τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα τους το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία.
Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου αναφέρουν, επίσης, ότι:
δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να μελετηθεί μία δικογραφία 100.000 σελίδων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί ο κ.Τσοχατζόπουλος να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται την Δευτέρα του Πάσχα,δεν υπάρχει λόγος να ερευνάται εκ νέου η υπόθεση της προμήθειας των πυραύλων TOR-M1, καθώς το θέμα έκλεισε με την διερεύνησή του από την Βουλή, χωρίς να προκύψουν ποινικές ευθύνες για τον υπουργό,δεν μπορεί να διώκεται ένας πρώην υπουργός για αδικήματα που σε κάθε περίπτωση έχουν παραγραφεί με βάση την κείμενη νομοθεσία και το συνταγματικό πλαίσιο.
Παράλληλα, οι συνήγοροι του κ.Τσοχατζόπουλου αναρωτιούνται γιατί αποφασίστηκε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν άνθρωπο που τους τελευταίους 20 μήνες όποτε εκλήθη από τις ανακριτικές Αρχές έσπευσε να καταθέσει, σε ανακριτές και εισαγγελείς.

2 σχόλια:

  1. εγω λεω να γινει υπουργος οικονομικων φανταστητε τα λεφτα που εκανε τιμια πανω απο ολα και σε συντομο χρονο. ας δουλεψει και λιγο για τους ελληνες και την ελλαδα ας ειναι και ανηθικα και με μιζες δεν πειραζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακης απο φοιτητης αφραγκος σε κροισος της ελλαδος. βικυ απο υπαλλαλος δεη σε πρωτη κυρια αυτα ειναι τα ονειρα των παιδιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.