Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Φραγγίδης: «Ο Νομός Κιλκίς εντάσσεται στις Απομακρυσμένες-Παραμεθόριες περιοχές»

"Μέχρι πρότινος ο Νομός Κιλκίς, καίτοι παραμεθόριος, δεν ελάμβανε το σχετικό επίδομα όπως άλλοι νομοί. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011 κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την άνιση μεταχείριση στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών, στους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που υπηρετούν στο Νομό Κιλκίς με το ερώτημα: Γιατί το Υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στη χορήγηση του οικονομικού κινήτρου για υπαλλήλους που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, μη εφαρμόζοντας μισθολογικά την απόφαση χαρακτηρισμού του Νομού Κιλκίς ως παραμεθόρια περιοχή με το Ν.3731/2008.
Επίσης έθεσα στον Υπουργό το θέμα: Εάν θα συμπεριληφθεί στο Ενιαίο Μισθολόγιο το επίδομα παραμεθορίων περιοχών και αν θα συνεχίσει να καταβάλλεται μονάχα στους υπηρετούντες δημοσίους υπαλλήλους των νομών που το λαμβάνουν ήδη ή θα υπάρξει πρόβλεψη για να χορηγηθεί και στους υπαλλήλους του Νομού Κιλκίς;
Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί στα πλαίσια του Ενιαίου Μισθολογίου και πως θα αναζητηθεί ο τρόπος συμπερίληψης και του επιδόματος αυτού. Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αντιμετωπίσθηκε εν μέρει με την καταβολή του επιδόματος στις περιοχές που ανήκαν στην Α’ Ζώνη του Νομού μας, παρέμειναν όμως εκτός οι της Β’ Ζώνης (πέραν των 20 χλμ) γιατί ο Ν. Κιλκίς δεν είχε συμπεριληφθεί στις Απομακρυσμένες και Παραμεθόριες περιοχές.
Εντέλει, μετά από εντατικές ενέργειες και διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία μου με τον Βουλευτή Δράμας κο Χρήστο Αηδόνη, ευοδώθηκαν οι προσπάθειες αυτές.
Οι Νομοί Κιλκίς και Δράμας εντάσσονται τελικά εις ολόκληρον στις Απομακρυσμένες-Παραμεθόριες περιοχές μέσω της ρύθμισης του άρθρου 17 της τροπολογίας του Ν.Σ. για το «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου» όπου προτείνεται η εισαγωγή στο Ν. 4024/2011 για τους νομούς Κιλκίς και Δράμας όμοια με αυτό που ισχύει για τις Σέρρες.
Η ένταξη των υπαλλήλων του Κιλκίς στους δικαιούχους του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και αποτελεί μια στήριξη στις οικογένειες των εργαζομένων των οποίων τα εισοδήματα έχουν ήδη περικοπεί σε μεγάλο βαθμό με συνέπεια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα για την εξυπηρέτηση των βασικών τους αναγκών. Έτσι γίνεται πράξη ένα χρόνιο αίτημα των φορέων της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων του Νομού Κιλκίς."

1 σχόλιο:

  1. Φραγγίδη εσύ καλά το έβαλες το θέμα, να δούμε θα το πλερώσουν κιόλας το επίδομα ή θα μας πουνε το κόβει κι αυτό ο Σόιμπλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.