Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Πρώτες Βοήθειες στο Σχολείο» στο 1ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Ε.Κ.Α.Β.2-Τομέας Κιλκίς πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στο χώρο του Σχολείου επιμορφωτική συνάντηση με θέμα : «Πρώτες Βοήθειες στο Σχολείο» με εισηγητές τους κ. κ. Βαμβάκα Αναστάσιο και Ναστούλα Ανδρέα εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β.
Την επιμόρφωση παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου και εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου η κ. Ιωακειμίδου Ράνια. Αρχικά παρουσιάστηκαν με μορφή εισήγησης και ταυτόχρονη προβολή διαφανειών, θέματα πρώτων βοηθειών που αφορούσαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τη χρήση του εξωτερικού απινιδιστή, την πνηγμονή, τα εξωτερικά και εσωτερικά τραύματα, τα τσιμπήματα εντόμων και ερπετών κ.ά.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν και τέλος πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ και τη χρήση του απινιδιστή.
Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου συγχαίρουν και ευχαριστούν θερμά τους κ. κ. Βαμβάκα Αναστάσιο και Ναστούλα Ανδρέα για την πλήρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση που παρείχαν στο τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό των πρώτων βοηθειών στο σχολείο.



1 σχόλιο:

  1. MΠΡΑΒΟ ΣΤΟ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΦΙΑ ΑΓΖΙΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.