Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Γιώργου Φραγγίδη προς τους Πολίτες του N. Κιλκίς

Κιλκισιώτες, ΚιλκισιώτισεςΗ πατρίδα μας ζει, ίσως την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 30-40 χρόνων. Στα στενά περιθώρια που πλέον υπάρχουν, καλείται να πάρει αποφάσεις που είναι ανάμεσα στην καταστροφή και την εξαθλίωση. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα κριθούμε όλοι για τη στάση μας και σίγουρα δεν χρειάζονται συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε φυγομαχία και υπεκφυγή, αλλά απαιτούνται αντίθετα πράξεις ευθύνης και γλώσσα της αλήθειας όσο δυσάρεστη κι αν είναι. Πριν λίγες μέρες συμμετείχα στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου . Βρέθηκα μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα στο οποίο θεωρώ πώς βρέθηκε μαρτυρικά και ο καθένας Έλληνας πολίτης.
Κλήθηκα να ψηφίσω για τη νέα δανειακή σύμβαση που σίγουρα ήταν η σημαντικότερη επιλογή της πολιτικής μου ζωής.
Επαγγελματίας πολιτικός όμως ούτε ήμουν, ούτε είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω.
Στο σύντομο βουλευτικό μου βίο, ως νέος βουλευτής που είμαι δεν συμμετείχα ποτέ σε πολιτικά παιχνίδια, κράτησα αποστάσεις από κάθε είδους μικροπολιτικές και εσωκομματικές ομαδοποιήσεις και σίγουρα δεν άσκησα πολιτική με επικοινωνιακούς όρους.
Δυστυχώς μπήκα στο κοινοβούλιο στην πιο κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία της χώρας μας.
Η βαθιά δημοσιονομική κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη και παγκοσμίως, ανέδειξε παθογένειες χρόνιες της χώρας μας καθώς και την αναξιοπιστία, ενός διεφθαρμένου και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, που πρέπει να αλλάξει ριζικά και εκ βάθρων, που απαιτεί συγκρούσεις, επίμονη και επίπονη συνεχή προσπάθεια όλων μας .
Η Ελλάδα στην προσπάθεια ανάκαμψης που κάνει, δέχτηκε και δέχεται ακόμα, ένα λυσσαλέο πόλεμο από τους κερδοσκόπους, τις αγορές και τις συντηρητικές Ευρωπαϊκές ηγεσίες, που κυριαρχούν.
Μέσα σ’ αυτές τις προκλήσεις, αποδειχτήκαμε δυστυχώς ανέτοιμοι ως πολιτική παράταξη, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να προχωρήσουμε γρήγορα τις απαιτούμενες αλλαγές και να ορθοποδήσουμε. Καλούμαστε να διορθώσουμε λάθη και πρακτικές δεκαετιών, σε πολύ σύντομο διάστημα και με βίαιο τρόπο, πράγμα που οδηγεί την κοινωνία να αντιδρά, να οργίζεται, να θυμώνει, να διαμαρτύρεται.
Όμως η δουλειά που έγινε είναι σημαντική. Το δημόσιο έλλειμμα από 24 δισεκατομμύρια που ήταν το 2009 ελαττώθηκε στα 5 δισεκατομμύρια σήμερα. Η μείωση αυτή όμως δεν είναι αρκετή για να σταθούμε στα πόδια μας και έτσι αναγκαζόμαστε εκ νέου να στραφούμε στον ξένο δανεισμό, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.
Το ερώτημα λοιπόν που τέθηκε σ’ όλους τους βουλευτές, απέναντι στην υπάρχουσα πραγματικότητα, ήταν η απάντηση του «ΟΧΙ» ή του «ΝΑΙ», στη νέα δανειακή σύμβαση.
Μια δύσκολη απάντηση που δοκίμαζε τη συνείδηση όλων μας.
Χωρίς να θέλω αυτές τις κρίσιμες ώρες να θέσω εκβιαστικά διλήμματα ή να τρομοκρατήσω, πρέπει μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας, να πούμε ορισμένα πράγματα.
Είναι σε όλους μας ορατός ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Η κατάσταση αυτή οδηγώντας στη μονομερή στάση πληρωμών των δανειστών, θα είχε δραματικές συνέπειες στην καθημερινότητα όλων μας και δεν θα είχε καμία σχέση με τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα του κάθε Έλληνα πολίτη. Η στάση πληρωμών μισθών, συντάξεων και άλλων κοινωνικών παροχών, η απώλεια των αποταμιεύσεων, το κλείσιμο των νοσοκομείων, νηπιαγωγείων, οι ελλείψεις βασικών αγαθών (καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα κ.α.), η εκτόξευση της ανεργίας, η ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή, η αγορά αντί πινακίου φακής της κοινωνικής και Εθνικής ιδιοκτησίας, θα ήταν μερικές από τις συνέπειες, της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας όπου οδηγούσε το «ΟΧΙ».
Βέβαια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού στη δύσκολη και πολλές φορές απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται, αισθάνεται πως δεν έχει πια τίποτε να χάσει με την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα όμως έχει πολλά να χάσει.
Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει ανώδυνο σενάριο για τη χώρα.
Είναι αλήθεια πως το νέο μνημόνιο με τους σκληρούς όρους που θέτει, αυξάνει την ύφεση, δυσκολεύει την προσπάθεια ανάκαμψης, εξαθλιώνει πολλούς πολίτες.
Όμως με την δανειακή σύμβαση, με το κούρεμα των χρεών κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ, αγοράσαμε ανάσα ελπίδα και χρόνο, στον οποίο όλοι μαζί, με σοβαρότητα υπευθυνότητα, συνέπεια και αλληλεγγύη, καλούμαστε να νοικοκυρέψουμε τη χώρα μας, να κάνουμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε σύντομα να βγούμε από το τούνελ της κρίσης και να στεκόμαστε πλέον στα δικά μας πόδια. Να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να παραμείνουμε στην Ευρώπη και στο Ευρώ, αγωνιζόμενοι δε και για την αλλαγή των συσχετισμών σ’ αυτήν, για μια δημοκρατική και κοινωνικά ευαίσθητη Ευρώπη. Η απόφαση μου λοιπόν να ψηφίσω «ΝΑΙ», ήταν μια προσωπική επιλογή, που την πήρα με τη συνείδησή μου, μη υπακούοντας σε καμιά κομματική πειθαρχία, πιστεύοντας πως ήταν η μοναδική, εθνικά υπεύθυνη επιλογή.
Η ψήφος μου ήξερα πως θα είναι απόφαση ζωής, που θα πλήγωνε πολλούς φίλους. Δεν πτοήθηκα γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση είναι τελικά η σωστή και δίνει ελπίδα για τη σωτηρία της πατρίδας μας, αφού το «ΟΧΙ», θα οδηγούσε στη σίγουρη καταστροφή.
Σεβόμενος πάντα την αντίθετη άποψη, θα πω πως το πολύ δύσκολο ήταν να πω το «ΝΑΙ», σκεφτόμενος το πολιτικό κόστος, τα χαμηλά ποσοστά της παράταξής μου, την «ηρωική έξοδο».
Προτίμησα τις ύβρεις και τις απειλές του σήμερα, από την αυριανή εθνική καταστροφή. Κατανοώντας τις μεγάλες δυσκολίες που προκαλεί το νέο μνημόνιο και που δικαίως οργίζει, αγανακτεί και ξεσηκώνει το λαό.
Προτίμησα την χαραμάδα της ανάσας και ελπίδας, από την άβυσσο της καταστροφής.
Εάν η επιλογή της συνείδησής μου είναι σωστή ή λάθος θα το κρίνει η ιστορία.
Γιώργος Σ. Φραγγίδης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Κιλκίς

31 σχόλια:

  1. Είναι ντροπή να εξαπατάμε τους εαυτούς μας. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Προτίμησα την χαραμάδα της ανάσας και ελπίδας, από την άβυσσο της καταστροφής.
    ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταζομαι οτι δεν θα ξανακατεβει στις επομενες εκλογες υποψηφιος!!! Για να δουμε εχει "κάκαλα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει κάκαλα τότε είναι που θα πρέπει να κατέβει. Και όποιος έχει κάκαλα πρέπει να κατεβαίνει για να δούμε πόσα αρχ...δια πιάνει ο σάκος.

      Διαγραφή
  4. το ποσοστό που σε ψήφισε ηταν τόσο μικρό που προλάβενες να πάρεις την γνώμη του.Αλλωστε αυτό εκπροσωπεις κύριε βολευτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα για την προηγούμενη πορεία σου , Γιώργο, μόνο αυτό. Επειδή "τα στερνά τιμούν τα πρώτα". Ελπίζω μόνο εσύ να διάβασες το κείμενο που ψήφισες. Γιατί ψήφισες και την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και την κλοπή της περιουσίας τους από το Δημόσιο και όπως όφειλες να γνωρίζεις, το δημόσιο δεν έχει βάλει ούτε δεκάρα στους 2 Οργανισμούς. Είναι λεφτά των εργαζομένων και τα κλέψατε ΚΑΙ ΑΥΤΑ. Πιστεύεις πως δεν θα σας καλέσουμε να λογοδοτήσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ???? ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΕΕΕ ??? ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΟΛΟΙ !!! Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ !!!ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΗΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ ανώνυμε, μπορεί ο Φραγγίδης να μη φταίει για όλα, αλλά φταίει για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Μπορεί να είναι λίγους μήνες βουλευτής, αλλά πρόλαβε και με την ψήφο του συνέβαλε στην εξαθλίωση και ταπείνωση του ελληνικού λαού. Στην ανεργία, στη φτώχεια, στην υποθήκευση του μέλλοντος της νεολαίας μας. Αλήθεια, εσύ τι ρόλο παίζεις; Δε σε άγγιξε η κρίση, δε βλέπεις τι γίνεται γύρω σου ή ζεις σε άλλη χώρα; Ή μήπως είσαι βαλτός του Φραγγίδη, για να υπάρχει και ένα θετικό σχόλιο; Κάτι από αυτά συμβαίνει για να του λες και μπράβο!
    Όσο για το ''πολιτικό θάρρος'', να σε πληροφορήσω ότι αυτό δεν είναι θάρρος. Είναι θράσος και ''χοντροπετσιά''. Ίσως είναι και ένας τρόπος για να καθησυχάσει τη συνείδησή του.
    Ένα του πρέπει και αυτού και των ομοίων του: δίκη και καταδίκη για Εσχάτη Προδοσία!
    Μνήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ απο ΣΥΝ έγινε ΠΑΣΟΚ και οπαδός του μεγάλου ΓΑΠ
    Διαβάστε τι είπε ο άνθρωπος
    ... ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ I PAD!
    ....Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Θέλει να ψηφίσουν οι ΠΑΣΟΚοι με... i pad! Έκοψε τους μισθούς στα 400 ευρώ και νομίζει ότι όλοι έχουν από ένα i pad, που κάνει από 600 ευρώ και πάνω.
    ΠΗΓΗ: FIMOTRO ( ΠΑΣΟΚΙΚΟ BLOG )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην απορήσετε αν ο Φραγγίδης μεταγραφεί στη ΔΗΜ.ΑΡ. του Κουβέλη. Έχει εμπειρία άλλωστε από πολιτικές κωλοτούμπες ο άνθρωπος και κατέχει από καιροσκοπισμούς και τα σχετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτο το κειμενο πρεπει να το εδωσαν σε ολους τους βουλευτες του πασοκ οποιον πασοκο και να ακουσεις τα ιδια ακριβως λεει,το ελειμα η χρεοκοπια κλπ κλπ τωρα τα λενε και οι νεοδημοκρατες που φανερωθηκαν πλεον ποσο αντιμνημονιακοι ηταν.ντροπη σε ολους σας αλλα που να την βρητε οχι παντως μεσα στην βουλη δεν εχει κανεις τσιπα εκει μεσα.φραγγιδη ακου και κανεναν αλλο οικονομολογο ακου και μια αλλη αποψη εδω στην γνωμη εχει και αρθρο για την ισλανδια το διαβασες? η σας το απαγορευει το κομα. δεν εισαι τιποτα περισσοτερο απο μια μαριονετα κριμα σε αυτους που σε στηριξαν,οσο για αυτους που σε στηριζουν ακομα τι να πω για τον καρκινο καποτε θα βρεθει φαρμακο για τους πασοκους ομως οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και τωρα Γιωργο βγες σε κανενα μπαρακι του
    κ
    ιλκις οπως συνηθιζεις και καπνιζοντας ενα απ τα πανακριβα πουρα cohibbaοπως επισης συνεχιζεις και με την αλλοζωνεια που σε διακατεχει να συζητας για την υφεση της χωρας με τους φιλους σου της υψηλης κοινωνιας τρομαρα σας..... εχεις χασει τελειως τη μπαλα και εσυ και οι αυλικοι σου(οποιος καταλαβε καταλαβε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ....πως το είπες αυτό? ότι δεν συμμετήχες ποτέ σε πολιτικά παιχνίδια και ομαδοποιήσεις? Καθηγητής είσαι σε αυτά. Η ίδια η ψήφος σου για το μνημόνιο έχει σκοπιμότητες. Θέλεις να είσαι κοντά σε όσους διαχειρίζονται την εξουσία και να είσαι πάντα μέσα στο παιχνίδι. όλα τα άλλα είναι φούμαρα. Η ψήφος σου συνέβαλε στην νέα κατοχή της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΓΗΚΑΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ Η ΕΣΤΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΟΡΘΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗ ΜΑΡΜΙΤΑ!ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ "ΛΑΜΟΓΙΑ"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ,ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΜΑΡΜΙΤΑ" ΚΑΙ "ΠΑΡΤΥ"ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΛΑ.ΣΕ ΤΑΪΖΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ!!!!

      Διαγραφή
    2. ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗ

      Διαγραφή
    3. ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑΪΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΙΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ.

      Διαγραφή
  15. Μπράβο στον Γιώργο ο άτιμος τα μεταφέρει καλά ας βγάλει και μια ανακοίνωση για την δικαστικό Γρεβενών Μαρία μαργαρίτη μπας και δόση καμία αναπνοή στο δικαστικό σύστημα γιατί με την υπογραφή του θα πνιγούμε από το οξυγόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φραγγίδη για να σε δούμε και σε πραγματικές εκλογές τι θα κάνεις?
    Θα αντέξεις ή θα σε φάει λάχανο ο Φλωρίδης που σίγουρα θα ξανακατέβει με τον Βενιζέλο και ο Αφεντουλίδης που θα δανειστεί για λίγο την έδρα από τον Παραστατίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Π....ΤΣΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΖΟΩΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΣΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΕΝΑΝ SERVER ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ

      Διαγραφή
  17. giorgo ala eleges ala ekanes to mono poy se meni tora einai nai les mboyrdes alla den pirazi ekloges erxontes na do pios apo esas 8a er8ei spiti na erxaitai na zitisi psifo xaaxaxaxaxkseretai ti 8a paretai e a kai ta minimata poy stelnetai gia omilies edo kai ekei komena krisi den 8a sas plironoymai kai ta kinita sas lamogia ths kakias oras oli 8eletai na fatai meli alla h melises tosa xronia ths me8oysatai kai to pernatai tora ksipnisan den me8an alo 8a sas tsimpisoyn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Λάθη" τα δικαιώματα των εργαζομένων;Πρέπει να είσαι βλάκας για να πεις κάτι τέτοιο!!!...ή πουλημένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. GIATRE, GIATI MONO AYTOS O TITLOS ISOS SE AKSIZI , TO BOYLEYTIS TO EXETE NA MIN PO TI...... OSO DEN TIMORITHOYN OLI AYTI POY BOITHISAN NA FTASI I XORA SE AYTO TO XALI POY INE KAI AYTO DEN EGINE OYTE SE 2,3 XRONIA DEN PATE NA YPOGRAFETE ESIS OLI I SOFI OTI THELETE O ELINAS DEN THA IREMISI POTE ME LIGA LOGIA FERTE TA KLEMENA , TOYS FOROFIGADES KAI PAI LEGONTAS KAI META INE OLA EYKOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ.ΑΗΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.ΨΗΦΙΣΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΣΕΠΩΝΕΙΣ 6100ε ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στοίχημα πως ούτε καν αυτός σύνταξε το κείμενο. Στάνταρ του το 'δώσαν ζιπαρισμένο απ' το κόμμα. Κλασσική ξύλινη γλώσσα αναφορικά με τη χρεωκοπία και τις δήθεν συνέπειές της και λοιπές αρλούμπες. Κρίμα κύριε πρώην "Συνασπιστή" που σε είχα σε κάποια υπόληψη. Κρίμα που προτίμησες να κρατήσεις τη θεσούλα σου χρεώνοντας κι άλλο και εξαθλιώνοντας κι άλλο τον ελληνικό λαό απ' το να αποχωρήσεις γενναία απ' την κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία ως αυτή που άφησε ένα έθνος χωρίς δουλειές, χωρίς βασικές συνθήκες διαβίωσης και χωρίς αξιοπρέπεια. Και που 'σαι...μιας και διατείνεσαι ότι μας έσωσες ψηφίζοντας υπέρ και των δυο μνημονίων και χρεώνοντας μας κι άλλο, να δω που θα κρυφτείς όταν (απ'όσο λένε οι σοβαροί οικονομολόγοι κι όχι οι "Μαυρογιαλούροι" σαν και του λόγου σου) έρθει τελικά η ώρα που θα χρεωκοπήσουμε. Εγώ στη θέση σου θα ξυπνούσα τη νύχτα ιδρωμένος. Να 'σαι καλά κύριε..."σωτήρα" μας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.