Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση για το μουσείο ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων

Χάλκινα και πήλινα μικροαντικείμενα όπως ειδώλια, αγγεία και λυχνάρια, τα οποία χρονολογούνται από τη Γεωμετρική έως την Κλασική εποχή, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι –σφραγίδα με παράσταση ταυροκαθαψίων της Μυκηναϊκής περιόδου, εκλάπησαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία. Σήμερα το πρωί, η φύλακας του Μουσείου δέχτηκε επίθεση από δύο ληστές, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και έφεραν όπλα και βαριοπούλες. Οι δράστες, αφού ακινητοποίησαν την φύλακα του Μουσείου, έσπασαν τις προθήκες και αφαίρεσαν συνολικά 65 εκθέματα.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, κ. Λίνα Μενδώνη, η Γενική Διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Μαρία Βλαζάκη και κλιμάκιο του Υπουργείου μετέβησαν στην Αρχαία Ολυμπία για να εκτιμήσουν την κατάσταση.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, έθεσε στη διάθεση του Πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.