Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Με τους ΤΡΑΓΟϊκανούς εν δράσει η Τσικνοπέμπτη του Δήμου Κιλκίς

Με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων τους, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην πόλη του Κιλκίς χθες το βράδυ, Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, οι ΤρΑΓοϊκανοί του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ.
Οι απόκοσμοι και περίεργοι αυτοί μαυροντυμένοι τύποι με τη μορφή τράγου και ανθρώπου και με τα κουδούνια τους να ηχούν στο πέρασμά τους, με τις επικίνδυνες διαθέσεις για... ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, έκαναν αισθητή την παρουσία τους με νταούλια και κλαρίνα, με το τεράστιο ανάστημά τους, το αυστηρό τους ύφος και τους χαρτοφύλακές τους ανά χείρας.

Και παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί ήταν οι Κιλκισιώτες που παρευρέθηκαν στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου για να τους περιεργαστούν από κοντά.
Την μουσική κάλυψη της όμορφης βραδιάς που εκτυλίχθηκε στο κέντρο της πόλης, ανέλαβαν επί της ειδικά διαμορφωμένης αποκριάτικης σκηνής, η “Τάδε” και οι “Δείνα” με τους ρεμπέτικους ήχους τους, ενώ από το σκηνικό δεν έλειψαν όπως το επιτάσσει και η ημέρα, τα κάρβουνα, η τσίκνα, αλλά και το κρασί.
 Για το τσουχτερό κρύο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής η δημοτική αρχή φρόντισε να στήσει φωτιές κατά μήκος του πεζοδρόμου της 25ης Μαρτίου.
Οι σκανδαλώδεις εμφανίσεις όμως των Κιλκισιωτών ΤρΑΓοϊκανών δεν τελειώνουν εδώ καθώς θα συνεχιστούν δυναμικά και τις επόμενες ημέρες. Αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν κάθοδο στην πόλη της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα δώσουν κι εκεί το... στίγμα τους, ενώ την τελευταία τους εμφάνιση θα κάνουν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, την ημέρα του κάψιμου του Καρνάβαλου και της ανακοίνωσης των νικητριών ομάδων στο Κυνήγι του Θησαυρού και στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού. Υπενθυμίζεται ότι στον εν λόγω Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι, σε ομάδες άνω των τριών (3) ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας. Κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή το αργότερο έως και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012: Δευτέρα-Παρασκευή 9π.μ.- 14:00 στον Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. (Τηλ. 23413 52160) και 15:00 έως 20:30 στη γραμματεία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. στον Δημοτικό Κήπο (τηλ. 23410 23530).
Ο Δήμος Κιλκίς για την επιτυχία της εκδήλωσης ευχαριστεί θερμά:
-Τον Κιλκισιώτη καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλο, που φιλοτέχνησε τους ΤρΑΓοϊκανούς και επιμελήθηκε τον σκηνικό διάκοσμο.
-Τους πάντα πρόθυμους εθελοντές του Δήμου Κιλκίς που συνέδραμαν στην εκδήλωση με το κέφι και τη βοήθειά τους.
-Τους οινοπαραγωγούς Αρχοντάκη και Αϊδαρίνη για την προσφορά δωρεάν κρασιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.