Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Ολονύχτιες διαβουλεύσεις στα κόμματα

Έντονες είναι οι διαβουλεύσεις στα κόμματα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ξεκίνησε πριν από λίγο, στα γραφεία της οδού Ιπποκράτους, η έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή πλειάδας υπουργών και άλλων κορυφαίων στελεχών.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Γιώργος Κουτρουμάνης.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, η συνεδρίαση συγκλήθηκε καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου επιφυλάχτηκε να διαβουλευτεί με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πριν δώσει την οριστική του απάντηση στο πακέτο των
απαιτήσεων της τρόικας.
Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι τα δύο κεφάλαια που ο κ. Παπανδρέου κράτησε επιφυλάξεις αφορούν στα εργασιακά και τον τρόπο ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, εκφράζοντας τις γνωστές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ότι βοήθεια προς τις τράπεζες
να δοθεί με κοινές μετοχές και στα εργασιακά να μην κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και να μην μειωθεί ο κατώτατος μισθός.
Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη θα καταβληθεί προσπάθεια να συγκληθεί εάν καταστεί δυνατόν αύριο και η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον δύσκολο.
«Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι πατριωτικής ευθύνης αυτή την κρίσιμη περίoδο και έχουμε πιστοποιητικά πολιτικής ευθύνης», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την στάση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Σύσκεψη με τα στελέχη του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση και τους στενούς του συνεργάτες, συγκαλεί, εκτάκτως, απόψε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, με αντικείμενο τις προτάσεις της τρόικας για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου