Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Αρχαιοτήτων στη Γουμένισσα Κιλκίς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο εικόνες που χρονολογούνται νωρίτερα από το 1800

Συνελήφθησαν χθες (04.02.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας ημεδαπός 50 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος FYROM 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».  Ειδικότερα, στη Γουμένισσα Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού που επέβαιναν οι ανωτέρω, κατελήφθησαν να κατέχουν παράνομα εντός του οχήματος δύο εικόνες διαστάσεων 16Χ11 εκατοστά που απεικονίζονται φιγούρες Αγίων.
Οι ανωτέρω εικόνες εξετάστηκαν από πραγματογνώμονα, ο οποίος αποφάνθηκε ότι οι εικόνες χρονολογούνται νωρίτερα από το έτος 1800, είναι κυριλλικής τεχνοτροπίας και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».
Οι εικόνες και το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου