Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Τη Δευτέρα η συνέχεια της σύσκεψης πρωθυπουργού - πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη η σύσκεψη θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα.Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικαςαπό τις 2 το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια άρχισε η κρίσιμη σύσκεψή του με τους Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη. Στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν κληθεί ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς υπήρχε σοβαρό θέμα με τους μισθούς και τον 13ο και 14ο μισθό.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν τα υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Χρματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, του αποκαλούμενου PSI.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ συσκέφτηκαν σε διπλανή αίθουσα με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουτρουμάνη.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός είχε μία ακόμα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Προσπάθεια διάσωσης 13ου-14ου μισθούΣε «πόλεµο» για τη διάσωση του 13ου και του 14ου µισθού εξελίχθηκαν οι διαπραγµατεύσεις της κυβέρνησης µε την τρόικα προκειµένου να επέλθει συµφωνία για το νέο µνηµόνιο που είναι προαπαιτούµενο για το δάνειο-«µαµούθ» που µπορεί να φθάσει τα 170 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου