Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Τι κοινό συνδέει τους αγρότες της Βοιωτίας..., τον Αντώνη Καφετζόπουλο... και τον Χρόνη Μίσσιο;"

Απάντηση: Κανείς τους
δεν έχει σε εκτίμηση τους οικολόγους...
Οι πιο ευαίσθητοι χαρακτήρες συγκλονίστηκαν. Οι πιο σκληροί χαρακτήρες σίγουρα προβληματίστηκαν. Το σίγουρο είναι ότι οι χθεσινές εικόνες από τη «λαϊκή αγορά» της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, με χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τα οπωροκηπευτικά προϊόντα των παραγωγών της Θήβας, μας ταξίδεψαν σε εικόνες της κατοχικής Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Εικόνες που τις βλέπαμε μέσω φωτογραφικών αρχείων του ΄40. Να όμως που επαναλαμβάνονται, δυστυχώς. Οι μεγαλύτεροι για 2η φορά, ενώ εμείς οι νεότεροι για 1η φορά, σίγουρα όμως όχι και τελευταία...
Οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι, ως φαίνεται θα πρέπει να μακαρίζουν την αγαθή του τύχη, καθώς για να φτάσουν στο σημείο, οι αγρότες της Βοιωτίας, να χαρίσουν 17 τόνους(!!!) τρόφιμα μέσα σε 4 μόλις ώρες, μεσολάβησαν οι κατηγορίες των οικολογικών οργανώσεων της περιοχής, οι οποίες καταγγέλλουν, ότι τα εν λόγω προϊόντα είναι ακατάλληλα, προς βρώση, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες οργανώσεις, έχουν μολυνθεί από βαρέα μέταλλα, που έχουν εισχωρήσει στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
Οι αγρότες από την πλευρά τους, οι οποίοι απειλούνται με οικονομικό αφανισμό, εξαιτίας αυτών των κατηγοριών, υποστηρίζουν πως διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, που πιστοποιούν την άριστη ποιότητα των συγκεκριμένων προϊόντων. (Δείτε εδώ)
Δεν είμαστε από την περιοχή και δε γνωρίζουμε πως έχουν ακριβώς τα πράγματα. Αυτό όμως που ξέρουμε πολύ καλά λόγω προσωπικών εμπειριών, από τη δράση και την αντίληψη, των «οικολογούντων», της Β/Α Χαλκιδικής, ότι η παρουσία τους, αντί να ενώνει διχάζει και πολλές φορές καταδικάζει αναπτυξιακές προοπτικές και επαγγελματικές κατηγορίες, σε όλη τη χώρα. Ενώ αυτοί βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο. Αυτοί έχουν πάντα δίκιο. Αυτοί γνωρίζουν όλες τις επιστημονικές παραμέτρους που συνοδεύουν την παραγωγή ενός λάχανου, μέχρι την κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα... Δεν κάνουν ποτέ λάθος. Έχουν πάντα το δίκαιο με το μέρος τους, είτε κάνοντας ακτιβισμό…, είτε σκορπώντας το φόβο και τον τρόμο στις λαϊκές μάζες…
Εσχάτως διαπιστώνουμε ότι αυτός ο «αγώνας» ανταμείβεται (!!!) και μάλιστα αρκετά καλά. Δε γνωρίζουμε αν ακούσατε ή διαβάσατε τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο εσωτερικών, όπου το πολιτικό σύστημα της χώρας τροφοδότησε τον εαυτό του, με 700 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 250 δισεκατομμύρια δραχμές, μέσα σε 10 χρόνια….!!!
Πέρα από το ευτραφές «καρκίνωμα», των μεγάλων κομμάτων και των συνοδοιπόρων τους…, μήπως προσέξατε πόσα χρήματα αποκόμισαν ΜΑΖΙ τα φιλοπεριβαλλοντικά-ακτιβιστικά κόμματα του πολιτικού μας συστήματος( ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι), μέσα σε 11 χρόνια; Περίπου 53 εκατομμύρια ευρώ… (Δείτε εδώ)
Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό…, πιστεύουμε να συμφωνείτε. Ίσως έτσι δίνεται και μια λογική εξήγηση, γιατί, ενώ η κοινωνία δοκιμάζεται τόσο σκληρά από την οικονομική ύφεση, το «οικολογικό κίνημα» παραμένει δυνατό επικοινωνιακά… Γιατί κάποιοι χωρίς να εργάζονται, συμμετέχουν πάντα σε «δράσεις και κινητοποιήσεις» με όλα τα αξεσουάρ (μαύρες σημαίες, πανό, αφίσες, ημερίδες, βίντεο, blog). Γιατί κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να παρατήσουν τις επιχειρήσεις τους… και να αφοσιωθούν με όλες τους τις δυνάμεις στον… συστηματικό «αγώνα», αποβιομηχάνισης της χώρας.
Μάλιστα το κόμμα των οικολόγων-πρασίνων, από το 2009 μέχρι το 2011, πήρε κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ από την περίφημη κρατική επιχορήγηση, για να μπορεί να ασκεί... καλύτερη κριτική και πιο δυναμικές παρεμβάσεις, που σηματοδοτούν αρχικά την ποινικοποίηση και στη συνέχεια την εξαφάνιση παραγωγικών τάξεων της χώρας, όπως π.χ. οι αγρότες της Θήβας.
Παρά την άνεση όμως που τους παρέχει το σύστημα, που «κριτικάρουν», φαίνεται πως δε λείπουν και διχόνοιες ανάμεσα τους. Διχόνοιες που μάλλον έχουν να κάνουν με την ιδεολογική μετάλλαξη, που παρατηρούν κάποια μέλη τους. Αίσθηση προκάλεσαν οι πρόσφατές καταγγελίες του γνωστού ηθοποιού Αντώνη Καφετζόπουλου και μέχρι πρότινος στελέχους των οικολόγων-πρασίνων, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίξε, ότι το μυαλό των ηγετικών στελεχών των οικολόγων-πρασίνων, είναι μονίμως «απασχολημένο» με τη διανομή της παχυλής κρατικής επιχορήγησης.
(Δείτε εδώ)
Δεν είμαστε θαυμαστές του γνωστού ηθοποιού. Κρατάμε τις αποστάσεις μας από αυτά που λέει και υποστηρίζει, ωστόσο τα επίσημα στοιχεία, από το υπουργείο Εσωτερικών, οι δηλώσεις αυτές, όπως και οι πρόσφατες δηλώσεις του πολύ γνωστού συγγραφέα, διανοούμενου και αγωνιστή της Αριστεράς Χρόνη Μίσσιου, «κατά της συστημικής οικολογίας, που δεν συμβαδίζει με τον ανθρωποκεντρισμό» όπως είπε, λένε κάτι πολύ ηχηρό... (Δείτε εδώ) 

Λένε πως,
ΑΛΛΟ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΙΝΑΙ…

7 σχόλια:

  1. ρε λαμογια του κερατα δεν πατε στην χαλκιδικη γιατι εδω ειναι κιλκισ και δεν παμε καλα.


    ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΠΟΛΙΤΕΣ" ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ 5,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ 255 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ή ΤΑ 271 ΤΗΣ ΝΔ...

    ΜΠΟΡΕΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΘΩΣ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΑΤΕΙ...

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ "ΠΟΛΙΤΕΣ" ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ: ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ,
    ΝΑ ΜΥΝΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ότι φαίνεται από το συγκεκριμένο link http://www.halkidikifocus.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1917:anoixti-epistoli-politwn-dimou-dimou-aristoteli&catid=220:anakoinwseis&Itemid=298

    οι "πολίτες"¨ είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής. Ξέρετε με δήμαρχο, τον γνωστό κ. Πάχτα που εκδιώχθηκε λόγω του σκανδάλου με το Πόρτο Καράς.

    Οπότε πέρα από το ερώτημα κατά πόσο πληρώνονται από τη μεταλλευτική εταιρεία της περιοχής τους, θα τους συμβούλευα να ασχολούνται με τα του οίκου τους και να μας αφήσουν να δούμε τον δικό μας οίκο. Και φυσικά μετά από αυτό αναμένουμε αντίδραση των δικών μας τοπικών αρχόντων που αφήνουν παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας. αλλά ξεχάσαμε. Αυτοί ασχολούνται με τα πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Κ Ι Λ Κ Ι Σ Τ Α Ν !!!! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ποιος σας ειπε οτι το κινημα του Κιλκις εναντια στα μεταλλεια εχει καποια σχεση με τους Οικολογους-Πρασινους;Εχετε την εντυπωση οτι μας διοργανωνουν και τις ομιλιες; Δεν ντρεπεστε ρε τσιρακια των εταιριων να συκοφαντειτε οτιδηποτε;Για την ταμπακιερα τιποτα! Για την τρομερη ρυπανση που θα προκαλεσει η μεταλλεια στον τοπο μας! Μηπως ειναι ψεμα κι αυτο, τα εκατονταδες περιβαλλοντικα εγκληματα σε ολο τον πλανητη για την κονομα των πολυεθνικων καρτελ του χρυσου; Τι εταιριες ειναι αυτες που αλλου ρυπαινουν ανεξελεγκτα και σε καποιες πιο ανεπτυγμενες χωρες παιρνουν και κανενα μετρο να περιορισουν καπως τη ρυπανση.Ποιο διεθνες δικαστηριο θα δικασει αυτους τους εγκληματιες;Ειναι οι ιδιες εταιριες που ερχονται και εδω και ρημαζουν ταυτοχρονα δεκαδες φτωχες χωρες!Τη φτωχεια την δημιουργουν τα αφεντικα και αυτων των εταιριων που ανηκουν στη μαυρη ελιτ της αφαιμαξης των εργαζομενων και της φυσης παγκοσμια!Αδειαστε μας τη γωνια απογονοι του Αρμαγγεδωνα .Το Κιλκις μπορει να ζησει και χωρις το αδειο πνευμα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "πολίτες" του Αριστοτέλη σε ποιους νομιζεται ότι μιλάτε????
    στον αγράμματο παππού σας που έφτυσε αίμα στα μετάλλια χρίσου τις Χαλκιδικής??????????

    ποσά παίρνετε για πέστε μας??? γιατί μη μας πείτε ότι το κάνετε αυτό για το κάλο τον Κιλκισιωτων γιατί τότε είναι που πραγματικά θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...ήδη γελάει δηλαδή με όλα αυτά που γράφεται... άλλα εσείς εξακολουθείτε να επιμένετε ...με το ζόρι να έχετε το δίκιο εσείς...-αυτό το όπιο κατηγορείται καπιους στο αρθο σας-

    εδώ κάτι γίνετε με εσάς...καταρχήν γράφετε σε μια εφημερίδα του Κιλκίς και όχι τις Χαλκιδικής...
    γιατί σας ενδιαφέρει τόσο πολύ το τι γίνετε στο Κιλκίς με τα μετάλλια???
    (οι δικεςς σας θέσης εργασίας είναι στη Χαλκιδική)

    είμαι αγρότης και τα χωράφια μου θίγονται άμεσα από της μεταλλευτικές δραστηριότητες πού θα γίνουν στη περιοχή...θα χάσω τι δουλειά μου...
    και στο άρθρο σας "υποτίθεται" υποστηρίζετε τους αγρότες τις θηβας
    αλλα με τι στάση σας απέναντι στα μετάλλια δεν υποστηρίζετε τους αγρότες του Κιλκίς...είσαστε καλά στα μυαλά σας????

    και τι σχέση έχουν τα όσα σημβενουν στην Αθηνα με τα όσα σιμυενουν στο Κιλκίς...και γιατί δε μας λέτε ότι υπεύθυνοι για τις ουρές τον νηστικών που περιμένουν να πάρουν τρόφιμα είναι οι πολυεθνικές -τις οπιες εσείς υποστηρίζετε- που δημιουργούν ανέργους όπως έμενα για παράδειγμα εάν εδώ γίνουν τα μετάλλια τούς.

    Είναι πασιφανές ότι από κάπου χρηματίζεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pros: polite o Aristotelis.
    ti egine aftous tous kourampiedes tous psisate na r8oume na tous alevrosoume?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.